O POVESTE CU ANTILOPE, CROCODILI ŞI MASCULI ALFA iZgonirea din PSD

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 28 aprilie 2016

Giordano Bruno în chip de Zgonea.

Giordano Bruno în chip de Zgonea.

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD pentru că Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare.

Dacă lui Liviu Dragnea nu i-ar fi fost suspendată închisoarea, atunci probabil că Valeriu Zgonea ar fi devenit preşedintele PSD.

Observăm cu limpezime rolul politic al justiţiei, care a ajuns să arbitreze cine conduce PSD şi cine este exclus din partid.

Zgonea a catalogat drept "profund nedreaptă" decizia conducerii PSD, care a votat în unanimitate pentru plecarea politicianului din partid: "Mi-am amintit de inchiziţie şi de ideea în care, dacă exprimi o opinie, automat eşti condamnat pentru că ai o opinie".

Excluderea lui Valeriu Zgonea vine după ce acesta a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea formaţiunii, în urma deciziei instanţei de condamnare în dosarul "Referendumul".

Zgonea a spus: "Delictul de opinie, după 26 de ani, a devenit ceea ce dumneavoastră aţi aflat astăzi.

E o decizie profund nedreaptă, din punctul meu de vedere. Eu am atras atenţia (...) că (...) nu trebuie ca problemele noastre penale să intervină ca subiect de dezbatere în comunităţile locale şi să nu poată candidaţii noştri să-şi expună punctul de vedere. Integritatea este la ordinea zilei pe buzele tuturor românilor. În loc să plece el, plec eu. Asta e decizia".

Valeriu Zgonea a comparat situaţia din PSD cu cea a antilopelor gnu care, în căutarea hranei, aleg să se arunce într-un râu plin cu crocodili, urmându-şi astfel masculul alfa: "Mă uitam aseară la un documentar despre antilopele gnu. Şi în procesul lor de a căuta să ajungă acolo unde vor, trec peste un râu. Şi masculul alfa sare în râu şi, fără să gândească, fără să simtă ceea ce se poate întâmpla cu ele, toate sar după masculul alfa. Singura problemă este că acel râu este renumit ca fiind plin cu crocodili. Aşa se află şi PSD-ul astăzi: scapă cine poate. Eu am atras atenţia că este o mare eroare dacă liderul nu-şi asumă responsabilitatea funcţiei pe care o are, fiind principalul partid din România. În rest, fiecare are conştiinţa împăcată, eu am conştiinţa curată că am atras atenţia în interiorul partidului că vulnerabilizăm tot partidul şi miile de candidaţi şi va fi un subiect de dezbatere până la toamnă cu privire la integritate. De aici, cei care au luat decizia trebuie să comunice".

În replică la declaraţiile lui Valeriu Zgonea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, aflat într-o dispoziţie foarte spirituală, a comentat: "Înţeleg că astăzi antilopele l-au mâncat pe crocodil. Eu aşa citesc dacă mergem pe astea. Eu n-am ştiut de declaraţia asta, dar dacă mă gândesc aşa repede, în 2012 eram nişte antilope în faţa unui râu şi toţi de pe mal spuneau «hai să intrăm în râu» şi eu am intrat în râu, m-au mâncat crocodilii, unii au rămas pe la Camera Deputaţilor".

Înţelegem că, pe Dragnea, crocodilii l-au mâncat cu suspendare.

Preşedintele PSD a afirmat că nu ştia de "preocupările" lui Valeriu Zgonea referitoare la documentarele cu animale şi că el le preferă pe cele istorice: "Nu prea mă uit la documentarele cu animale pentru că n-am nevoie să mă uit la documentare, realitatea este atât de plină".

Cu ce?

Cu animale, desigur.

Alina Gorghiu: "Partidul s-a făcut scut în jurul unui preşedinte penal"

Deciziile luate în PSD reprezintă o sfidare incredibilă la adresa românilor, a justiţiei şi a principiilor statului de drept, a scris, pe Facebook, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, adăugând: "Partidul s-a făcut scut în jurul unui preşedinte penal, ignorând aspiraţiile cetăţenilor la o clasă politică integră. Problema în PSD nu este excluderea lui Valeriu Zgonea, pentru care nu am o mare apreciere, ci coalizarea conducerii partidului cu un condamnat penal pentru fraude electorale. Votul în unanimitate, în urma căruia Zgonea a fost exclus din partid pentru că a cerut ca în fruntea PSD să nu se afle un om condamnat definitiv în justiţie, reprezintă cea mai mare batjocură la adresa democraţiei româneşti şi arată că orice speranţă de reformare a acestui partid este iluzorie. Această situaţie arată cât de periculoasă poate fi pentru România ascensiunea la putere a PSD, un partid pentru care lupta împotriva corupţiei nu există decât în declaraţii politice. Românii pot sancţiona prin votul lor din 5 iunie această atitudine profund antidemocratică a PSD şi sunt convinsă că o vor face".

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus şi el că Liviu Dragnea ar trebui să se retragă: "Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentinţă definitivă. I-am comunicat această opinie."

Ion Iliescu l-a criticat pe Zgonea pentru lipsă de colegialitate

Liviu Dragnea trebuie să rămână în fruntea partidului, chiar dacă a fost condamnat cu suspendare, a declarat Ion Iliescu, preşedintele de onoare (onoare?) al social-democraţilor, la începutul acestei săptămâni, în exclusivitate pentru Digi24. Mai mult, Ion Iliescu l-a criticat pe Valeriu Zgonea care i-a cerut lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia: "Ei, şi? Ce autoritate are Zgonea în partid? Să fim oameni serioşi. Nu vedeţi mişcarea domnului Zgonea cu ochi buni? Nu, a fost chiar necolegial din partea lui. Care fraude, de unde fraude? Pentru că a chemat lumea să iasă la vot, la referendum. Nu asta e misiunea politică a unui partid? Adică până şi judecătorii s-au jenat să meargă până la capăt cu această chestiune".

Mă rog, pentru Ion Iliescu pare firesc să recomande PSD-ului colegialitatea cu infractorii...

Ieri, Ion Iliescu le-a transmis un mesaj social-democraţilor în care subliniază că PSD trebuie să-şi facă datoria, "nu să se piardă în lupte pentru putere, care nu au nicio miză pentru români".

Politicianul a scris pe blogul personal: "Mă adresez dumneavoastră într-un moment pe care îl consider delicat pentru partid. Consideraţi acest mesaj drept expresia îngrijorării mele, îngrijorare determinată de evoluţiile la vârful partidului. Esenţa acestui mesaj este un apel la unitate şi continuitate în PSD. Să nu repetăm greşeli ale trecutului, care ne-au costat. Înainte de orice, partidul are responsabilităţi atât faţă de membrii şi simpatizanţii săi, de oamenii de stânga din România, cât şi faţă de toţi cetăţenii. Trebuie să-şi facă datoria, nu să se piardă în lupte pentru putere, care nu au nicio miză pentru români. Ştiţi foarte bine că nu sunt adeptul excluderilor şi al altor măsuri de forţă. Ele ne-au făcut mult rău. Dacă apelăm şi acum la aşa ceva, nu vom rezolva nimic".

În traducere: infractori din toată ţara, uniţi-vă în PSD!

El a reamintit că preşedintele şi preşedintele executiv au fost aleşi de membrii PSD, respectiv de delegaţii la Congres, pentru "ceea ce au făcut pentru partid": "Domnul Liviu Dragnea a dat măsura capacităţilor sale de organizator în anii care s-au scurs de la venirea sa în partid. I-am transmis, vineri, după anunţarea sentinţei, faptul că am considerat şi consider lipsită de sens condamnarea sa. Domnul Valeriu Zgonea a venit în PSD în anii în care eram în opoziţie, în urma cu două decenii, şi îmi amintesc de entuziasmul cu care îşi asuma răspunderi şi lucra în folosul partidului".

Fostul preşedinte a mai subliniat în mesajul său că nu este de folos nimănui conflictul: "PSD trebuie să se concentreze pe campania pentru alegerile locale, unde avem ceva de demonstrat: că suntem partidul cu un program coerent de guvernare locală, pentru prosperitatea comunităţilor locale. Este timp, după alegeri, pentru o analiză aprofundată a situaţiei din partid. Închei reiterând apelul meu la calm şi la responsabilitate".

Liviu Dragnea: "Nu i-am propus lui Victor Ponta să fie preşedintele Camerei Deputaţilor"

PSD va decide cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor în primul Birou Permanent Naţional al partidului, care va avea loc după Paşte, a anunţat, ieri, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

Politicianul a spus că nu are emoţii în privinţa numirii unui nou preşedinte al Camerei Deputaţilor, adăugând : "Astăzi (n.r. ieri), în Comitetul Executiv Naţional nu s-a discutat despre niciun fel de propunere de susţinere pentru cineva din partea noastră".

Liviu Dragnea a infirmat ştirea potrivit căreia Victor Ponta ar urma să îl înlocuiască pe Zgonea, precizând că nu i-a propus fostului premier această funcţie.

Solicitat să precizeze dacă Ponta ar fi potrivit pentru a fi preşedinte al Camerei, liderul social-democraţilor a spus că Victor Ponta e pregătit pentru foarte multe funcţii, pentru toate funcţiile.

Izgonirea aceasta este o adevărată poveste, arătând cum cel care cere îndepărtarea infractorului de la conducerea PSD, ceea ce reprezintă o cerere politică normală, este el însuşi exclus din partid.

Dacă, peste patru secole, PSD ar deveni Biserica Catolică, atunci va trebui să-şi ceară iertare că l-a excomunicat pe Zgonea, aşa cum Papa Ioan Paul al II-lea şi-a cerut iertare că l-a ars pe Giordano Bruno.

Dar, desigur, PSD nu va deveni niciodată Biserica Catolică.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. forma sub care functioneaza societatea romaneasca in virful careia politic ai stat enrom d-le Zgonea este profund pervertita. o societate cu o administratie obtuza, hyperbolic birocratica, ilogic functionala, corupta, hotomana, gainaresco-perpetuabila. si ce sa vezi, nevertebratii ce-ti erau colegi de conserva, rimele si viermisorii, te-au supt de seva. perfect. minunat. superb. atentie sugaciosilor ca puteti fi oricare dintre voi miine. ma bucur, imi place, in sfirsit iubesc politica. yahoooooooo

    Te ung sef de ziar A>S>

    Tareee bun articolul. Mai ales ca iliescu are mintea izgonita de pe lumea asta si vorbeste despre PSD. 

    1. A.S. este sefa ziarului. Nu a asteptat sa fie unsa de cineva, nici macar de mine.

    Zgonea era un dobitoc sumbru care facea PSD de ras cu aerele lui de intelectual. Bine ca a disparut din vitrina.

    1. Bine ca ati ramas cu intelectualul cistit si sarac, Liviu Dragnea!

      El este mult mai reprezentativ... 

    Ii dau dreptate lui Zgonea.

    " "...m-au mancat crocodili, ..." Dragnea ; crede ca se adreseaza doar redusilor mental ? Ca sa fi mancat trebuie sa fi mort politic, canibalismul, s-au cateva animale care nu asteapta ultima suflare care sunt ? Sunt rapide sau sadice ? Pisica cum se joaca cu soarecele ? 

    1. Cum sa nu primasca Share acest articol ?

      Interesant ca festinul cu antilopa al crocodilului are loc in post si in aceeasi zi in care domna Ministru Two Lions anunta renuntarea la Euro pentru 2019, lucru pe care il stiam din momentul vizitei la Berlin a domnului prim minstru , asa cum reiese si din videoul de pe pagina Bestiei unde 2019 nici nu intra in discutie:-)

      ca daca ar fi fost ar fi spus ca chimia lui si a domnului Zgonea nu s-au potrivit, asa cum a fost in cazul domnului Ponta.

      Festinul in post

      Putea sa o dea cu fizica, magneti una alta.

      :))) 

    Lucrul cel mai grav e ca PSD-ul va continua sa ramana pe primul loc in preferintele alegatorilor, ca PNL-ul e la fel de corupt si penibil si ca foarte putini dintre cei care candideaza merita sa fie alesi. Concluzia ar fi ca democratia de tip capitalist e la fel de ineficienta ca si cea comunista: nu ajung sa ne conduca cei mai buni, cei mai capabili dintre noi...

    1. like!bine zis!

      Din pacate in ziua de azi asta inseamna capabil.......asta este scara valorilor in societate......

      Asa este.

      Politica dupa cum vad parca e un clan mafiot ? 

    Atât PSD cât și PNL doua partide de doi bani care conduc destinele unui popor atât de tolerant si ineligent si gunoaiele lui ,eufemistic vorbind sunt la butoane cand mă uit la Gorghiu,Blaga,Dragnea samd.îmi este absolut SCARBA si nu avem absolut nici o scăpare.Speranță noastră rămâne doar DNA

    1. Din pacate nici D.N.A-ul nu-I O.K In D.N.A sunt oamanii numiti de Basescu,asa ca de P.D.L SE AGATA DOAR FORMAL SI GINGASI.

      Nu va intra in cap ca PSD-ul a stat cel mai mult la guvernare si are cei mai multi membri !?!

      Presupunand ca, fiind toti romani, au aceeasi proportie de corupti si deci, fireste ca PSD-ul are cei mai multi corupti. 

      Deveniti plictisitori cu Basescu asta care e de vina pentru orice!

      Acum l-au chemat la parchetul militar ca nu a vrut sa-i dea o sampanie lui Ghisa! 

    izgonirea din psd in saptamana patimilor

    1. Haha

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb