Produse din carne de miel certificate ecologic sunt disponibile, începând de ieri, în premieră, în hipermarketurile Carrefour din întreaga ţară, în perioada imediat următoare urmând să fie livraţi aproximativ 700 de miei, informează retailerul.
"România are un potenţial de producţie foarte bun, iar în reţeaua Carrefour există o cerere ridicată pentru produsele bio, produse care au o calitate excepţională. Această iniţiativă a venit ca urmare a răspunsului favorabil al clienţilor noştri faţă de produsele din carne bio de mânzat, propuse acestora încă din decembrie 2015. În acelaşi timp, suntem bucuroşi şi mândri deopotrivă că reuşim să susţinem furnizorii români de produse ecologice şi că putem oferi clienţilor noştri noutăţi în premieră pe piaţa locală, respectiv produse tradiţionale de cea mai înaltă calitate", a declarat Andreea Mihai, director Carrefour România.
Ambalarea cărnii de miel bio se va face în vid, la cele mai înalte standarde de calitate. Mieii provin de pe păşunile din Întorsura Buzăului, păşuni certificate bio, un aspect care întăreşte încă o dată calitatea superioară a produselor din carne de miel bio, comercializate de către Carrefour România.
Pe lângă promovarea agriculturii ecologice în România, Carrefour îşi reafirmă deschiderea către colaborarea cu micii producători şi fermieri români pentru aprovizionarea locală şi regională, continuând, totodată, eforturile de a dezvolta noi parteneriate la nivel naţional care să faciliteze consumul produselor româneşti de fructe şi legume. Aceste eforturi se traduc prin costuri mai mici, calitate superioară şi prospeţimea produselor.
Anunţul privind livrarea cărnii de miel certificate ecologic a fost făcut în cadrul evenimentului organizat de Asociaţia Bio România, la Sâmbăta de Sus, în judeţul Braşov.
Asociaţia BioRomânia, împreună cu Federaţia Naţională de Agricultură Ecologică, a organizat ieri, la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, conferinţa "Produsele bio, brand-ul de ţară al României!", potrivit Agerpres.
Principalele subiecte dezbătute au vizat constituirea unei singure Asociaţii a sectorului bio din România, respectiv Asociaţia interprofesională Bio-România, propunerea Cluster-ului BioDanubius către Guvernul României, Comisia Europeană şi IFOAM a lansării Brand-ului European BioDanubius şi constituirea grupului consultativ asupra certificării în agricultura ecologică cu participarea Organismelor de Inspecţie şi Certificare din România.