SIBEX Estimări negative pentru cotaţia futures a Dow Jones

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 aprilie 2016

După ce marţi piaţa a furnizat pentru a treia oară în acest an un volum de pes-te 100 de contracte, mai exact 109, sesiunea fiind cea mai bună de până acum a lunii aprilie şi a doua din an, prima jumătate a şedinţei de la mijlocul săptămânii părea că a fost una mai timidă la capitolul lichiditate. Datele de la ora 16.40 (2) indicau 32 de contracte, iar valoarea tranzacţiilor se cifra la aproape 500.000 de lei. Dacă aurul a fost "actorul" principal marţi, de această dată derivatul care are ca activ suport metalul nobil nu a fost tranzacţionat în prima parte a zilei, în statistici fiind prezente doar derivatele pe Dow Jones şi petrol.

Pe termen scurt (n.a. -scadenţa iunie) au fost încheiate 26 de contracte, iar DEDJIA 16F era cotat la 17.892 de puncte, în scădere cu 150 de puncte faţă de "start of day price"(1), estimat de ATHEXClear la 18.042 de puncte. Comparativ cu închiderea de marţi se înregistra o depreciere de numai 9 puncte. Şi pe Wall-Street se contura o direcţie descendentă după ce veniturile Apple au scăzut pentru prima oară în 13 ani fapt care a intensificat îngrijorările investitorilor cu privire la "sănătatea" profiturilor companiilor listate, chiar înainte de decizia de politică monetară a Băncii Centrale Americane.

Pentru derivatul pe petrol, cu scadenţa în iunie se înregistrau 6 contracte. Simbolul OILSC 16F era cotat la 45,10 USD, în urcare cu un dolar faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei, calculată la 44,10 USD.

Pe ATS-ul administrat de bursa sibiană nu se înregistrau tranzacţii consistente.

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

(2) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.40

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb