"Nestle" se aliază cu "R&R Ice Cream"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 aprilie 2016

"Nestle" se aliază cu "R&R Ice Cream"

Cele două companii creează o societate mixtă pe piaţa îngheţatei şi alimentelor congelate

"Nestle" SA, cel mai mare grup alimentar din lume, înfiinţează o societate mixtă cu "R&R Ice Cream" din Marea Britanie, care va vinde îngheţată şi alimente congelate în peste 20 de ţări, aceasta fiind cea mai recentă încercare a companiei elveţiene de a se adapta unei pieţe provocatoare şi concurenţiale.

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost dezvăluite, însă noua entitate va fi al treilea mare producător mondial de îngheţată, cu 15.000 de angajaţi şi vânzări anuale de 2,7 miliarde franci (2,45 miliarde euro).

Deţinută în proporţii egale, noua companie, care se va numi "Froneri", va combina operaţiunile din domeniul îngheţatei derulate de "Nestle" şi "R&R" în Europa, Orientul Mijlociu, Argentina, Australia, Brazilia, Filipine şi Africa de Sud.

"Froneri" va avea sediul în Marea Britanie şi intenţionează să-şi listeze acţiunile la Bursa de la Londra. Afacerea care dă naştere acestei societăţi este aşteptată să se finalizeze pe la sfârşitul anului curent.

Luis Cantarell, directorul "Nestle" pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, va fi preşedintele Consiliului de Administraţie al "Froneri". Acest consiliu va fi compus din trei directori de la "Nestle" şi trei de la firma franceză de investiţii "PAI Partners", care deţine R&R. Directorul R&R, Ibrahim Najafi, va fi directorul executiv al noii societăţi.

"Nestle" îşi va păstra operaţiunile de producţie a îngheţatei din Asia şi majoritatea celor din America de Nord şi America Latină, precum şi poziţia de al doilea producător mondial de îngheţată, după "Unilever".

Grupul elveţian este parte şi în alte societăţi mixte, una cu producătorul american de cereale "General Mills" şi una cu producătorul francez de lactate "Lactalis".

Piaţa îngheţatei este supusă presiunilor, pe măsură ce consumatorii caută opţiuni mai sănătoase, orientându-se către micii producători.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb