Greg Konieczny, FP: "Hidroelectrica, cel mai puternic candidat pentru listare"

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 28 aprilie 2016

Greg Konieczny, FP: "Hidroelectrica, cel mai puternic candidat pentru listare"

Negocierile cu Electrica vor fi reluate după numirea unui nou CEO

Cel mai puternic candidat pentru listare, dintre companiile de stat, este Hidroelectrica, potrivit lui Greg Konieczny, vicepreşedinte executiv Templeton Emerging Markets Group şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, care se aşteaptă ca această ofertă să aibă loc în octombrie-noiembrie, în condiţiile în care compania ar ieşi din insolvenţă până în mai-iunie.

"IPO-ul Hidroelectrica ar trebui să fie de departe cea mai mare ofertă din istoria României, dar probabil şi cea mai mare din Europa Centrală şi de Est din acest an", a spus Greg Konieczny, adăugând: "Speranţa noastră este ca acest lucru să determine o schimbare reală a Bursei de Valori Bucureşti şi pieţei de capital, de aici îmbunătăţind lichiditatea şi contribuind la atragerea mai multor investitori".

Domnia sa a mai spus că FP discută cu Guvernul despre listarea Hidroelectrica, Fondul dorind să contribuie la ofertă cu un pachet de aproximativ 5%.

"Încă sperăm să convingem Guvernul să listeze Aeroportul Bucureşti, Portul Constanţa, Salrom, Poşta Română", a mai precizat managerul FP.

Acesta a mai declarat că discuţiile pentru achiziţia participaţiilor deţinute de Fondul Proprietatea la Electrica ar putea reîncepe după alegerea noului director general: "Negocierile cu Electrica s-au încheiat fără a ajunge la o înţelegere. Nimeni nu poate spune că nu am oferit un preţ nerezonabil. Am dorit cu adevărat să realizăm această tranzacţie. Suntem în continuare interesaţi în realizarea acestei tranzacţii, deoarece credem că ar crea o valoare importantă pentru acţionarii noştri şi pentru cei ai Electrica. Sigur, dacă preţul este corect".

Potrivit unui comunicat de presă din 28 martie, Electrica SA a făcut o ofertă fermă de 790 milioane lei pentru o potenţială achiziţie a participaţiilor minoritare deţinute de Fondul Proprietatea la cele trei filiale de distribuţie ale Electrica şi la subsidiara de furnizare, sub preţul de 875 milioane propus de FP, motiv pentru care cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un acord în negocieri.

Obiectivele investiţionale ale FP nu au fost îndeplinite

Referitor la obiectivele investiţionale ale Fondului, Greg Konieczny a spus: "Trebuia să creştem valoarea activului net /acţiune, dar în ultimele 12 luni avem o scădere de 7%. Sperăm ca, până în iunie, să vedem cifre pozitive. De asemenea, trebuia să reducem discountul (n.r. dintre preţ şi valoarea activului net). Discountul de 31% nu este satisfăcător pentru noi, pentru board şi pentru acţionari".

Greg Konieczny a mai precizat că FP are peste 700 milioane de lei cash, are la dispoziţie facilitatea de credit de la City Bank de 500 milioane lei, aşa că nu are probleme de lichiditate. "Asta nu înseamnă că nu căutăm să facem schimbări în portofoliu", a mai spus domnul Konieczny.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nici nu stiu ce sa fac , sa cumpar Hidroelectrica in IPO sau sa astept sa sa vanda FP en-gros si sa cumpar mai jos ( vezi povestea cu SNG).

    Varianta a doua suna bine

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb