Nusco integrează conceptul de mini-pădure urbană în Nusco City, pe o suprafaţă de 20.000 de mp, cu peste 1.000 de arbori şi zone verzi, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Pădurea urbană îşi va face prezenţa începând chiar din faza curentă a dezvoltării ansamblului, respectiv faza a doua. A doua fază a proiectului de regenerare urbană Nusco City include şapte clădiri cu un număr total de 828 de apartamente şi 1.033 locuri de parcare subterane (de tip studio dublu, cu două, trei, patru camere şi duplexuri exclusiviste) şi se va întinde pe o suprafaţă de 23.662 de mp. Primele trei blocuri din această fază urmează să fie livrate în cursul acestui an, iar următoarele patru clădiri - şi care sunt în plină dezvoltare - au ca termen de finalizare prima jumătate a anului 2026. Investiţia totală în această a doua fază a proiectului se ridică la peste 130 de milioane de euro.
Prima etapă a fazei a doua, aflată în curs de livrare, cuprinde primele trei clădiri cu 340 de unităţi şi 447 locuri de parcare. Ultimele patru clădiri din faza a doua a Nusco City aduce 488 de noi apartamente şi 586 de parcări.
În cadrul acestei faze, conceptul de pădure urbană reprezintă peste 20.000 de mp din totalul suprafeţei acesteia şi va deservi inclusiv faza întâi a proiectului. De altfel, acest concept face parte din întreg masterplanul Nusco City şi îşi va continua dezvoltarea în toate fazele celui mai mare ansamblu mixt de regenerare urbană de mari dimensiuni din Bucureşti. Mini-pădurea urbană din faza a doua a Nusco City cuprinde peste 1.000 arbori şi zone verzi special adaptate acestui concept verde, realizat cu susţinerea şi expertiza Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi a Facultăţii de Horticultură, Departamentul de Peisagistică, Biodiversitate şi Horticultură Ornamentală, potrivit comunicatului.
Conceptul de "tiny forests" sau "micro-păduri" urbane a fost folosit în cadrul compoziţiilor vegetale ale ansamblului rezidenţial, întrucât se încadrează perfect în nevoia de ecologizare rapidă, sustenabilă şi rezilientă a oraşelor, fiind nevoie de recuperarea calităţilor ecosistemelor afectate de şantierele dezvoltărilor. Conceptul a fost iniţiat şi popularizat de ecologistul japonez Akira Miyawaki. El a dezvoltat o metodă de reîmpădurire rapidă şi eficientă cunoscută sub numele de metoda Miyawaki, care presupune plantarea unei varietăţi mari de specii locale într-un spaţiu mic, pentru a crea o pădure de tipul unui ecosistem natural, cu o densitate mare de arbori. Miyawaki a demonstrat că acest tip de pădure poate creşte mult mai repede decât pădurile plantate prin metode tradiţionale.
"Cu fiecare etapă pe care o dezvoltăm în Nusco City entuziasmul nostru creşte direct proporţional, iar cu fiecare parteneriat în parte ne apropiem tot mai mult de ceea ce am vizualizat că va fi acest ansamblu, care a devenit deja o adresă în sine, o destinaţie independentă şi un reper al Capitalei. Nu putem fi mai mândri de implicarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi a Facultăţii de Horticultură, Departamentul de Peisagistică, Biodiversitate şi Horticultură Ornamentală în acest spectaculos concept de pădure urbană şi care va înfrumuseţa proiectul, din toate punctele de vedere", declară Michele Nusco - CEO - Nusco.
Pe o suprafaţă de 23 de hectare, pe locul fostei platforme Pipera, Nusco City va acomoda un număr total de peste 4.000 de apartamente, parcuri, tiny forests, zone verzi şi infrastructură - care vor acoperi aproximativ 40% din întreaga suprafaţă a proiectului, alături de unităţi de învăţământ, spital, hotel, zone comerciale dedicate, dar şi zone de birouri, se precizează în comunicat.
"Ne-am bucurat că am putut fi parte a acestui proiect, alături de dezvoltatorul imobiliar Nusco. Proiectul a fost, fără îndoială, provocator, dar a reuşit să atingă idealul dezvoltatorului, un icon al Bucureştiului, un oraş în oraş, în care conceptul de Tiny forests s-a putut adapta şi implementa în dezvoltarea ansambluluil rezidenţial Nusco City" Conf. Dr. Elisabeta Dobrescu, în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi a Facultăţii de Horticultură, Departamentul de Peisagistică, Biodiversitate şi Horticultură Ornamentală, Şef proiect Nusco.
Opinia Cititorului