ALERT Omul de afaceri Cristian Burci, plasat sub control judiciar

F.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 28 aprilie 2016

Omul de afaceri Cristian Burci, plasat sub control judiciar

Actualizare 20:55

Magistraţii Tribunalului Olt au decis plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a patronului "Adevărul" Cristian Burci şi a celorlalţi alţi patru inculpaţi din dosarul referitor la devalizarea Romvag Caracal, informează Antena3.ro.

Cristian Burci a fost reţinut noaptea trecută de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală.

(S.A.)

---------

Actualizare 11:48 Cristian Burci şi alte patru persoane reţinute, prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă

Omul de afaceri Cristian Burci şi alte patru persoane reţinute de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt în cursul nopţii trecute vor fi prezentate joi la Tribunal cu propunere de arestare preventivă, potrivit unor surse judiciare.

În dosarul în care a fost reţinut Cristian Burci au mai fost reţinuţi Denisa Turcu, fost administrator special al Adevărul Holding, Clara Clementina Gheocov, actualul administrator al Adevărul Holding, fostul director al Romvag Caracal, Ion Dinoiu şi Vilson Stancu.

(I.D.)

---------

Actualizare Cristian Burci a fost reţinut pentru 24 de ore

Cristian Burci a fost reţinut miercuri seara pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Olt, în dosarul în care este acuzat de devalizarea ROMVAG Caracal, potrivit unor surse din presă.

Alături de Burci au fost reţinuţi în acelaşi dosar, tot pentru 24 de ore, Ion Dinoiu, fostul director ROMVAG Caracal şi candidat UNPR la primăria municipiului, Clara Clementina Gheocov, fost director al ROMVAG şi actual administrator special al "Adevărul"şi Vilson Stancu.

Cei patru urmează să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, conform surselor.

Alte şase persoane au fost aduse de procurorii DIICOT Olt la audieri, la Slatina, în cursul zilei de miercuri: Denisa Turcu, fost administrator special al "Adevărul", Ioana Daiana Străulea, concubina lui Burci, Mihai Danciu, actual director ROMVAG, Viorel Barbu, Ion-Eugen Ştefan, Vilson Stancu şi Silviu Mitroi.

(L.B.)

--------

ÎNCĂ UN PERSONAJ DIN GRUPAREA MONACO, RIDICAT DE PROCURORI: Cristian Burci a fost reţinut pentru 24 de ore

Omul de afaceri Cristian Burci a fost audiat, ieri, de procurorii DIICOT, după ce aceştia l-au ridicat şi l-au dus cu duba la Biroul Teritorial Olt.

Patronul trustului de presă Adevărul Holding este suspect de acte de corupţie într-un dosar ce vizează activitatea companiei Romvag, pe care afaceristul a deţinut-o până în 2012.

Surse judiciare, citate de Agerpres, susţin că, în acest dosar, sunt efectuate cercetări faţă de mai multe persoane, printre care se află Cristian Burci şi Denisa Turcu - fost administrator special la Adevărul Holding, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată şi instigare la evaziune fiscală.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat faptul că membrii acestui grup de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată din anul 2006 până în prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal, prin abuz în serviciu şi delapidare, în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, conform surselor citate.

Acestea arată că, în aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

Grupul condus de Cristian Burci, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, a creat un prejudiciu statului român de 25.646.825 lei.

Procurorii au făcut, ieri, percheziţii inclusiv la sediul ziarului Adevărul.

Reprezentanţii organului de presă au precizat: "Astăzi, miercuri 27 aprilie, procurorii DIICOT efectuează, în Bucureşti şi în Caracal, patru percheziţii domiciliare şi alte două la sedii ale unor firme, printre care şi sediul Adevărul Holding. În dosarul în baza căruia sunt făcute aceste percheziţii sunt vizate 10 persoane, printre care şi omul de afaceri Cristian Burci, patronul Societăţii Adevărul Holding.

Ancheta efectuată de DIICOT asupra omului de afaceri Cristian Burci nu vizează Societatea Adevărul Holding sau vreuna dintre mărcile deţinute de acesta, cum ar fi ziarele Adevărul, Click!, revistele Historia, Dilema Veche precum şi restul publicaţiilor din Adevărul Holding. Ancheta în cauză vizează foste afaceri ale domnului Cristian Burci, afaceri din cu totul alt domeniu, anume cel feroviar, afaceri pe care domnul Cristian Burci le-a înstrăinat înainte de a achiziţiona societatea Adevărul Holding în vara anului 2012. Reamintim faptul că Societatea Adevărul Holding se află în insolvenţă încă de la sfârşitul anului 2012, motiv pentru care, în conformitate cu legislaţia în vigoare, întreaga activitate financiară este strâns monitorizată de instituţii precum ANAF, Societăţi de Reorganizare, Comitetul Creditorilor etc".

Companiile Astra Vagoane Arad, Meva SA şi Romvag Caracal, care au intrat în insolvenţă în 2010 şi care făceau parte din grupul International Railway Systems, au fost vândute de Burci către un joint-venture alcătuit din două firme înregistrate în Germania şi Olanda.

Societăţile deţinute sau care au aparţinut omului de afaceri şi care sunt în insolvenţă au ca administratori judiciari case importante de insolvenţă, cum ar fi SMDA Insolvency SPRL, CITR, BDO Business Restructuring SPRL, Servicii Reorganizare şi Lichidare IPURL.

Conform informaţiilor care circulă pe internet, Cristian Burci ar avea o avere de 300 de milioane de euro şi ar face parte din Gruparea Monaco - cea mai exclusivistă grupare afaceristo-politică care există de mulţi ani în ţara noastră. Se spune că bogaţii României s-ar aduna vara în casa din Monte Carlo a lui Adnan Khashoggi, un turco-saudit implicat în imobiliare şi comerţ cu arme, cu vile scumpe şi celebre la Marea Mediterană şi cu mari afaceri în toate ţările puternice ale Europei şi ale Americii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb