Acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca SA (NAPO) au intrat, ieri, la tranzacţionare pe piaţa principală administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la şase luni de la desfiinţarea Rasdaq.
Parcursul companiei către Bursă a fost unul anevoios. După ce acţionarii au decis în ianuarie 2015 listarea la BVB, în contextul desfiinţării Rasdaq, societatea nu a reuşit să întocmească, în timp util, un prospect conform cu regulamentele Autorităţii de Supraveghere Financiară. Astfel, ASF a decis, pe 26 octombrie 2015, retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor NAPO. Tododată, Autoritatea a amendat conducerea companiei pentru că nu a răspuns solicitărilor să completeze prospectul aferent listării. Sancţiunea a venit, deşi, anterior, Bursa de Valori Bucureşti îşi dăduse acordul de principiu pentru transferul emitentului pe piaţa reglementată.
Lucian Anghel, preşedintele BVB, a declarat, ieri: "Prezenţa unei companii pe piaţa de capital atrage, prin listare, avantajul posibilităţilor de a oferi încredere, onestitate şi performanţă, atât clienţilor şi investitorilor, cât şi angajaţilor şi partenerilor de afaceri. Ne punem speranţe ca acest lucru o să se întâmple, atrăgând interes. E clar că piaţa principală nu este pentru orice companie, ci pentru cele lider în piaţă, aşa că felicit echipa Societăţii de Construcţii Napoca SA pentru decizie".
Societatea de Construcţii Napoca a înregistrat, în anul 2015, o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de lei. În primul trimestru al anului 2016, veniturile totale au crescut cu 60,2% faţă de perioada similară a anului trecut, cu un portofoliu de lucrări, în derulare, de peste 74,5 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.
Printre proiectele de referinţă, pe care compania le-a executat recent sau care sunt în curs de realizare, se numără Pista de 2.100 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, lucrări de infrastructură, reabilitare, modernizare şi extindere la Aeroporturile din Târgu Mureş, Satu Mare, Tulcea, infrastructură la baza aeriană NATO din Feteşti, hale industriale, sedii administrative, blocuri şi ansambluri de case pentru MAPN, aşezăminte religioase, monumente de artă şi lucrări de drumuri şi poduri, a spus Dănuţ Dorel Canta, directorul tehnic al companiei.
Domnia sa a precizat că pentru pista din Satu Mare s-a alocat 1 milion de euro, iar pentru baza aeriană NATO din Feteşti - 20 milioane de euro doar pentru prima etapă, ajungându-se în total la 150 milioane de euro.
Societatea de Construcţii Napoca s-a înfiinţat în anul 1991, prin divizarea Trustului de Construcţii Cluj.
1. N
(mesaj trimis de RASDAQ în data de 28.04.2016, 07:33)
Napr orestien fo a cumparat 106ha tere n forestier cu 37000euro ha;oare de linea c//?