Grupul Albalact - creştere cu 8,9% a veniturilor în 2015

Ziarul BURSA #Companii / 28 aprilie 2016

Grupul Albalact - creştere cu 8,9% a veniturilor în 2015

Profitul net obţinut de grupul de companii Albalact în 2015 se ridică la 12.625.705 lei, mai mare decât profitul net înregistrat în anul 2014, reiese din raportarile financiare IFRS consolidate, citate într-un comunicat de presă.

Situaţiile financiare arată că veniturile nete ale grupului Albalact au crescut anul trecut cu 8,9%, de la 408.127.648 lei în 2014, la 444.019.761 lei în 2015.

Stephane Batoux, directorul general Albalact, a declarat: "Am urmărit să avem un echilibru bun între creşterea veniturilor cu o cifră şi creşterea profitului. Anul trecut, am acordat o mare importanţă investiţiilor în marketing, iar succesul noilor proiecte ne-a depăşit aşteptările. Ma refer la lansarea gamei de iaurturi cu beneficii pentru sănătate Zuzu Bifidus - unul dintre cele mai importante proiecte ale companiei în 2015 - dar şi la relansarea portofoliului de iaurturi Zuzu Max. Brand-ul tradiţional Albalact a fost, de asemenea, împrospătat cu o nouă identitate vizuală menită să-l ancoreze mai mult în valorile locale şi cu un portofoliu extins. Am lansat şi un brand special pentru segmentul Horeca, pe care Albalact doreşte să-l dezvolte mai mult. Anul acesta mergem pe aceeaşi strategie pentru a sustine creşterea profitabilă cu o cifră. Rămânem focusaţi pe brand-ul tradiţional Albalact, dar plănuim şi alte inovaţii pe segmentul iaurtului, cel mai probabil în a doua jumătate a anului. Vom continua, de asemenea, să extindem şi să optimizăm activitatea de distribuţie".

Brandul tradiţional Albalact este cel mai vechi brand al companiei Albalact (peste 40 de ani). Albalact înseamnă în primul rând untul de masă, un produs rămas neschimbat de peste patru decenii.

Portofoliul Albalact cuprinde produse noi precum lapte proaspăt în ambalaj carton Tetra Top la 1 litru şi băuturi fermentate tradiţionale (sana, lapte bătut, chefir) în ambalaj pet de 330 gr si 900 gr. De asemenea, gama de unt Albalact a fost îmbogăţită cu sortimente noi. Un proiect important pe care Albalact l-a implementat tot în 2015 este extinderea portofoliului de iaurturi.

În 27 ianuarie 2016, acţionarii majoritari care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact au încheiat un contract cu compania Lactalis pentru dobândirea de către Lactalis a tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători. Acest contract prevede condiţii precedente uzuale de finalizare a tranzacţiei, incluzând, dar fără a se limita la, aprobarea Consiliului Concurenţei din România şi lipsa oricărei schimbări negative semnificative, astfel cum a fost agreat contractual de către părţi. Sub rezerva îndeplinirii acestor condiţii precedente, Lactalis intenţionează să iniţieze o ofertă publică de preluare voluntară având drept obiect 100% din acţiunile deţinute de acţionarii Albalact, primind angajamente ferme din partea Acţionarilor Vânzători de a subscrie toate acţiunile pe care le deţin în oferta de preluare.

Albalact Alba este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înfiinţată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acţiuni în anul 1990 şi privatizată în 1999. Albalact are acţionariat majoritar român, iar acţiunile emise de Albalact sunt admise la tranzacţionare la categoria standard a Bursei de Valori Bucureşti. Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajaţi în toate cele trei entităţi. Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate şi UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact şi Poiana Florilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 50% din laptele Albalact provine din Ungaria. Acelasi lucru se intampla si pentru Mandra, etc.

    Singurul lapte din comert acceptabil este cel BIO de la Napolact. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb