Mark Mobius: Brexitul ar complica situaţia pentru Fondul Proprietatea

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 aprilie 2016

Mark Mobius: Brexitul ar complica situaţia pentru Fondul Proprietatea

"Trendurile sunt relativ pozitive pentru pieţele emergente", potrivit lui Mobius

O decizie pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), la referendumul din iunie, ar fi negativă pentru Franklin Templeton şi pentru alţi investitori din lume, a spus, ieri, Mark Mobius, Preşedinte Executiv Templeton Emerging Markets Group.

Domnia sa a precizat: "Londra este un centru financiar important.

Când vine vorba de pieţele emergente, este probabil cel mai important centru financiar.

Fondul Poprietatea este listat la Londra, iar un Brexit ar complica situaţia, în sensul că va schimba modul în care se fac afaceri în Londra şi ar putea avea loc chiar o ieşire de bani din capitala britanică".

Preşedintele Executiv Templeton Emerging Markets Group este de părere că, în prezent, trendurile sunt pozitive pentru pieţele emergente.

Domnia sa a spus: "În prezent, pieţele emergente parcurg o perioadă de recuperare, după ce, în ultimii trei ani, au subperformat Statelor Unite".

În opinia lui Mark Mobius, sunt mai mulţi factori care determină această revenire, unul dintre aceştia fiind revenirea cotaţiilor mărfurilor: "Preţul petrolului a urcat de la 30 şi ceva de dolari la peste 40 de dolari pe baril. Începem să vedem reveniri şi pe alte pieţe, precum cupru, aur şi alte produse.

Este interesant că o materie primă folosită pentru baterii, de exemplu, litiul a crescut fulminant în ultima vreme. Acesta este un semn care ajută ţări precum Rusia sau Noua Zeelandă".

Un alt motiv al revenirii pieţelor emergente este faptul că Fed ezită să crească dobânzile, potrivit lui Mark Mobius: "Am citit datele din SUA.

Nu sunt bune, încrederea consumatorilor nu este bună. Asta înseamnă că sunt şanse ca Fed să nu crescă dobânda. Acest lucru a fost anticipat de pieţe, pentru că dolarul s-a depreciat faţă de monedele ţărilor emergente. O parte din banii care au intrat în US, pe fondul întăririi dolarului, acum se întorc".

Un alt factor de revitalizare a pieţelor emergente este că majoritatea investitorilor instituţionali au expuneri mici pe acestea, din cauza sentimentului negativ din ultimii ani, apreciază domnul Mobius, care consideră că acest lucru se va reversa.

Fondurile Franklin Templeton vând, acum, acţiuni Petrom, pentru că au avut unele restricţii

Mark Mobius nu a dorit să comenteze, ieri, ce participaţii mai au fondurile Franklin Templeton la SNP Petrom, în contextul în care acestea raportează frecvent vânzări de titluri SNP, în ultima perioadă.

Mark Mobius a spus: "Este un subiect sensibil (n.r. vânzările de acţiuni SNP din portofolii) pentru că sunt în boardul Petrom. Am avut plângeri din partea managerilor de fonduri din cauza anumitor restricţii la tranzacţionarea acţiunilor SNP pe care le-au avut din cauză că sunt în boardul Petrom. Trebuie să spun că nu tranzacţionăm atunci când se iau decizii sau când au loc întâlniri".

Greg Konieczny, vicepreşedinte executiv Templeton Emerging Markets Group, a precizat: "Am avut participaţii mari, în special în fondurile de frontieră. Acestea au avut restricţiile menţionate, dar, între timp, din cauza ieşirilor din fonduri, expunerea pe Petrom a căpătat o proporţie mai mare, care era prea mare. Colegii noştri trebuie să ajusteze poziţiile şi fac vânzările acum, pentru că au avut restricţii".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. stimate domnule Mobius , sunteti senzational. Dupa ce schimbati Fond managerul Franklin Templeton UK cu Franklin Templeton IS , Insa lasati imputernicire la FT UK sa va reprezinte putem spune ca actionati in ESENTA in mod identic asemanator asa cum a mentionat si Comisia Europeana intr -una din cercetarile Sale pentru ajutor de stat. Genial cum ASF reuseste a se debarasa de obligatiile pe care le Are de a va supraveghea. Si mai Ales de a raspunde la intrebarea cum imediat la o Luna dupa listarea pe Bursa din Londra schimbati Modul de desfasurare a contabilitatii si reveniti la sistemul RAS in loc de IFRS contravenind in mod flagrant Ordonantei Comisiei Europene 1606 per 2002 care obliga raportarea in sistem IFRS. Mioritic vorbind ati dus cu presul FSA London.Remarcabil in engleza FSA este identic cel din orasul de la Mr. Holmes cu cel al Mr. Make. Nu am spus cel al Mr. Treichl sa nu va ganditi la Chisinau. Cand va va intreba cum a fost posibil sa nu cunoasteti aceasta reglementare puteti spune ca din cauza faptului ca Romania are o piata de Capital asemanatoare celei din Botswana nu ati stiut ca Romania este in interiorul Uniunii Europene unde de aplica aceasta ordonanta. Insa nu e grav. Doamna Gheorghe de la Petrom a aflat abia la 1 aprilie 2011, modificand astfel raportul financiar incepand cu 2010 si a reusit sa o convinga pe doamna Baciu ca un cod ISIN Are primele 2 caractere drept locatia unde a fost emisa hartia de valoare si nu locul pe care l-ar dori a vizita in viitorul concediu cum era Senegalul (SN), domnia sa din 2007 pana in 2010 mentionand acest loc plin de un lirism poetic:-)

    Fondul Proprietatea este in lichidare iar creditorii care conduc vor bani sau active din FP.

    TGN lichidat . 

    TEL lichidat. 

    COTE lichidat. 

    SNG lichidat. 

    SNP in curs de lichidare. 

    Hidroelectrica in curs de lichidare. 

    Despre discount nimic ? 

    Daca ar fi pastrat acele participatii FP ar fi valorat mai mult acum ! Asa este comisionat dintoate partile. 

    ANAF-ul ar trebui sa faca o analiza a activitatii FP si a administratorului sau in Romania.

    Ce beneficii a adus listarea la Londra ? 

    1. acesta constand in faptul ca ASF a constientizat incalcarea ordonantei 1606 din 2002 a UE si a dres busuiocul asa incat din ianuarie pana in aprilie inclusiv folosind normele IFRS a dat aparenta unei actiuni listare pe o piata reglementata. S-a meritat riscul reputational pe care Romania si l-a asumat prin deciziile domnului Negritoiu? De ce tace domnul Mobius in CA Petrom cand i de dau NuLa dividende, desi fara Petrom OMV ar fi doar o pasiune extraconjugala a domnului a domnului Seele?

      de ce are situatia deja complicata? deja e falimentar?

      la fiecare divizie Upstream, Downstream se precizeaza intotdeauna WITHOUT PETROM.Oare de ce???????

      pentru actionari majoritari sunt beneficii ! doar de asta a fost reconfirmat administrator, Benficii sunt si au fost si pentru popor,nici un guvern dupa 89' nu a facut pentru romania ce a reusit Franklin Templeton

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb