Emil Boc s-a pregătit deja de anticipate

E.P.
Ziarul BURSA #Politică / 8 iulie 2005

Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri că democraţii au demarat procedurile pentru alegeri anticipate. Se pare că partidul de suflet al lui Traian Băsescu nu a fost luat tocmai pe nepregătite de anunţul premierului Tăriceanu. Aşadar PD urmează ca sîmbătă să includă ca prim punct pe ordinea de zi a şedinţei CNC aprobarea alegerilor anticipate, pe care democraţii le consideră absolut necesare, a anunţat liderul partidului, Emil Boc. Doar că Emil Boc nu mai era atît de sigur de necesitatea alegerilor anticipate în urmă cu două zile cînd liderul PD susţinea că un nou scrutin electoral nu mai reprezintă o prioritate a coaliţiei guvernamentale.

Emil Boc a mai precizat că PD şi PNL vor participa împreună în alegeri şi a mai spus că, cel mai probabil, calendarul va fi stabilit săptamîna viitoare. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va cere partidelor din Coaliţie să înceapă procedurile interne de dizolvare a Parlamentului, în condiţiile în care alegerile anticipate vor fi organizate conform procedurilor constituţionale, după demisii şi învestiri succesive pentru formarea Guvernului. "Odată demisia noastră depusă, va trebui să ne prezentăm din nou în Parlament, după învestiri succesive făcute de preşedinte pentru formarea Guvernului, conform procedurilor constituţionale", a spus Tariceanu, precizînd că s-a consultat cu liderii tururor partidelor din Coaliţie asupra alegerilor anticipate şi că Alianţa îşi va desfăşura activitatea conform formulei actuale.

Potrivit surselor noastre, Partidul Democrat a fost piesa de schimb înaintată de preşedintele Traian Băsescu în schimbul demisiei Guvernului. Traian Băsescu l-ar fi atenţionat pe Călin Popescu Tăriceanu că îşi retrage miniştrii PD de la Guvernare în cazul în care premierul nu anunţă demisia Cabinetului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb