Emmanuel Macron doreşte să se întoarcă în Ucraina în săptămânile următoare

A.F.
Internaţional / 25 aprilie 2023

Emmanuel Macron doreşte să se întoarcă în Ucraina în săptămânile următoare

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat ieri, la peste zece luni de la vizita sa în Ucraina, că se va întoarce în Ucraina "în săptămânile următoare" sau "lunile următoare", atunci când va fi "momentul potrivit" pentru a fi "util", conform AFP.

"Aşadar, (îmi exprim) solidaritatea deplină cu ţările care au fost atacate în lectura istoriei şi frontierelor lor", a declarant Emmanuel Macron la o conferinţă de presă, la Ostende, în Belgia, la un summit al Mării Nordului.

"Evident, mă voi întoarce în săptămânile următoare, luni leurmătoare, imediat ce vom fi definit împreună cu partenerii noştri europeni şi preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski momentul potrivit, în Ucraina", a declarat şeful statului francez.

"De fiecare dată, am avut grijă să am o abordare utilă, adică să fiu prezent în Ucraina pentru a aduce rezultate sau în momente care erau decisive", a adăugat el, subliniind că a discutat, la jumătatea lui aprilie, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Şeful statului francez a vizitat o singură dată Ucraina după invazia rusă, în iunie, împreună cu cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian de atunci Mario Draghi şi preşedintele român Klaus Iohannis.

El l-a primit pe preşedintele ucrainean la Paris, la începutul lui februarie, împreună cu Olaf Scholz.

Emmanuel Macron a amintit presei internaţionale că a discutat la telefon cu Volodimir Zelenski la 15 aprilie.

"Aşa cum ştiţi, am discutat la telefon acum zece zile cu preşedintele Zelenski, pentru a face bilanţul livrărilor noastre de muniţie şi armament şi pentru a-i prezenta discuţiile pe care le-am purat în China", a declarat el.

"Am discutat timp de aproape o oră şi jumătate cu preşedintele francez Emmanuel Macron (...). Rezultatele vizitei recente a preşedintelui Macron în China au fost evocate", a anunţat Zelnski pe Telegram.

Preşedintele francez a provocat un val de indignare la finalul vizitei sale de stat în China, după ce a declarat că Uniunea Europeană (UE) nu ar trebui să se alinieze în mod automat Statelor Unite sau Chinei în cazul unui răzbioi privind Taiwanul.

El a declarat ulterior că a fi "aliatul" Statelor Unite nu înseamnă a fi "vasal".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Macron avea dreptate!

    1. Macron avea dreptate cand cerea Europei sa nu se

      comporte ca un vasal umil fata de USA,

      cel putin nu ECONOMIC !!!  

    Presedintele Macron nu a exprimat acea opinie cum ca sa abandoneze sprijinul pentru democratia in Taiwan ,deci politic el a precizat ca EU are tot spijinul pentru independenta Taiwan . Evident ca acea remarca a fost necesara ,ca vedem toti ca e o escalada de declaratii intre SUA si China ,care chiar poate duce la conflict armat ,in timp. Europa nu se poate angaja sa furnizeze sprijin militar la asa o distanta de granitele EU ...trebuia precizat acest lucru. Recent ,oficiali din Taiwan au cerut chiar ei catre diplomatia SUA sa mai tempereze discursul diplomatic si sa abordeze un ton mai moderat care sa permita o de escalare a tensiunilor si sa previna cumva alunecarea aceasta spre conflict armat . Pai daca Taiwan a cerut un fel de time out ,este exact ce a zis si presedintele Macron ...sa incerce sa medieze taiwanezii cu China ,in chinezeste .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb