Emmanuel Macron va veni în vizită în România

Andrei Stan
Politică / 23 iunie 2017



Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron (Sursa foto: Presidency.ro)

Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron (Sursa foto: Presidency.ro)

Actualizare 12:20

Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul său francez, Emmanuel Macron, în vizită în ţara noastră, iar invitaţia a fost acceptată.

Vizia preşedintelui francez va avea loc în perioada următoare.

Informaţia a fost confirmată de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

Acesta a scris, pe pagina sa de Facebook: "Azi dimineaţă, o întalnire excelentă la Bruxelles între preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. Dialog deschis şi direct pe relaţia bilaterală şi actualitatea europeană. Parteneriatul strategic se dezvoltă, întâlnirile la nivel înalt vor continua. Preşedintele român l-a invitat pe Emmanuel Macron în România, invitaţie acceptată cu multă plăcere".

------------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, la Bruxelles, că a avut întâlnire foarte bună cu omologul său francez, Emmanuel Macron, şi a precizat că a discutat "foarte pe scurt" şi despre situaţia din ţara noastră, dând asigurări că România este stabilă.

"Eu îi asigur pe toţi cu care mă întâlnesc că România este stabilită şi chiar dacă în momentul de faţă se lucrează la formarea unui nou Guvern nu afectează procesele în care este implicată România", a spus şeful statului.

Iohannis a precizat că astfel de teme le abordează din proprie iniţiativă, adăugând: "E important să spun partenerilor de discuţii că suntem o ţară stabilă. Nu e o problemă dacă se schimbă Guvernul".

Întâlnirea bilaterală cu Emmanuel Macron de la Bruxelles a durat aproximativ 30 de minute, fiind programată înaintea sesiunii Consiliului European.

Preşedintele român a mai spus că a discutat cu Macron inclusiv despre spaţiul Schengen: "Am avut o primă întâlnire aşezată, bilaterală, cu preşedintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare şi bilaterală, şi în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural".

O temă altă importantă de discuţie a fost directiva europeană privind detaşarea muncitorilor, ridicată în cadrul întâlnirii de preşedintele Macron.

Klaus Iohannis a punctat: "Doreşte (Macron, n.r.) să colaboreze cu noi, am arătat toată deschiderea pe acest dosar (detaşarea lucrătorilor, n.r.). (...) Trebuie să găsim soluţii care satisfac şi o parte şi cealaltă. Nu are rost să ne ascundem după deget şi să rămână fiecare pe poziţia lui. Trebuie discutat, trebuie negociat, trebuie soluţionată chestiunea".

Şeful statului a mai afirmat că s-a discutat şi despre întârirea colaborării cu Franţa în alte formate europene, statul român dorind să participe la discuţia privind bugetul zonei euro: "Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro propus de preşedintele Macron să fie deschis şi pentru alţii, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv şi suntem interesaţi să colaborăm din timp pe acest proiect. Pe scurt, o întâlnire foarte bună".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb