Emmanuel Macron: "Viitorul Europei va depinde foarte clar şi de capacitatea noastră de a dezvolta echilibrat relaţiile cu China"

F.D.
Internaţional / 6 mai

Emmanuel Macron: "Viitorul Europei va depinde foarte clar şi de capacitatea noastră de a dezvolta echilibrat relaţiile cu China"

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat luni, în faţa omologului său chinez Xi Jinping, la începutul vizitei sale de stat în Franţa, pentru "reguli echitabile pentru toţi" în schimburile comerciale între Europa şi China, relatează AFP.

"Viitorul continentului nostru va depinde foarte clar şi de capacitatea noastră de a dezvolta de o manieră echilibrată relaţiile cu China", a spus el la Palatul Elysee în deschiderea unei reuniuni în trei în prezenţa preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Macron a adăugat că "coordonarea" cu Beijingul asupra "crizelor majore" în Ucraina şi în Orientul Mijlociu este "absolut decisivă".

"China şi Uniunea Europeană au un interes împărtăşit pentru pace şi securitate", a subliniat Ursula von der Leyen, reafirmându-şi "hotărârea de a pune capăt războiului de agresiune rusă împotriva Ucrainei şi a de ajunge la o pace durabilă şi justă".

"Avem interesul de a demonstra că colaborarea noastră îşi produce efectele", a mai spus preşedinta Comisiei, evocând "provocarea (...) relaţiei economice substanţiale" între Bruxelles şi Beijing.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. UE si Macron spulbera tot .Relatia cu China si India va deveni motorul dezvoltarii industriilor europene .Rusia devine inexistenta in plan economic .SUA are mari probleme la ea acasa .Macron se dovedeste de nerefuzat .

    Piramida populatiei a Afeicii spune alt lucru…

    Europa tre sa stabileasca relatii comerciale cu Africa… 

    s c c r e t 

    Interesantă schimbarea de poziție fațade China...până acum era vorba de sanctiuni...acum e vorba de echitate? Măi,să fie...Ursula nu îl lasă singur pe Macron să nu devieze de la linia Casei Albe și toți speră distrugă alianța economică Rusia-China...ce nu a reușit Blinken încearcă Macron...Xi va zâmbi și va face politica BRICS..

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb