Enache CCR: "Ziua Naţională semnifică dreptul nostru la o patrie cât şi obligaţia de fidelitate faţă de ţară"

T.B.
Miscellanea / 1 decembrie 2023

Enache CCR: "Ziua Naţională semnifică dreptul nostru la o patrie cât şi obligaţia de fidelitate faţă de ţară"

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Marian Enache, a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României, conform agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Pentru noi, românii, ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională, semnifică atât dreptul nostru la o patrie cât şi obligaţia, imanentă şi naturală, de fidelitate faţă de ţară. În această zi, celebrăm unitatea de crez a identităţii naţionale româneşti şi ataşamentul pentru libertăţile şi îndatoririle fiecăruia dintre noi, precum şi pentru dăinuirea şi proteguirea intereselor interne şi externe ale ţării noastre în comunitatea popoarelor civilizate", spune Marian Enache în mesajul transmis AGERPRES.

El subliniază că este "fundamental să conştientizăm şi să avem încredere în valorile tradiţionale şi specifice ale românilor în spaţiul modelului de civilizaţie europeană în care să afirmăm şi să consolidăm profilul identităţii statului şi poporului român", potrivit sursei citate.

Conform aagerpres "În acelaşi timp, avem datoria să îi onorăm cu recunoştinţă pe cei care, cu generaţii în urmă, au luptat, până la sacrificiul suprem, pentru ţară şi pentru împlinirea idealului unităţii naţiunii române", adaugă preşedintele CCR.

Marian Enache punctează importanţa insuflării generaţiilor viitoare a patriotismului şi respectului faţă de generaţiile viitoare, transmite sursa indicată: "Pentru menţinerea şi consolidarea ethosului românesc, a trăsăturilor statului român naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, trebuie să educăm şi să insuflăm generaţiilor viitoare sentimentul de patriotism şi respect faţă de valorile neamului românesc, pentru a fi dusă mai departe preţioasa moştenire culturală, spirituală şi de limbă, înscrisă în tradiţiile şi istoria noastră glorioasă", afirmă el.

Preşedintele CCR reafirmă, cu acest prilej, "încrederea în eforturile şi optimismul propriu al românilor de a continua consolidarea democraţiei şi a statului de drept, modernizarea şi dezvoltarea societăţii româneşti, identificarea unor noi oportunităţi pentru calitatea vieţii românilor şi de a ne asigura că toţi cetăţenii acestei ţări au vocaţia şi demnitatea libertăţii şi au dreptul la egalitate de şanse", menţionează agerpres.

Enache adaugă potrivit sursei precizate, "Cu încredere şi emoţie, doresc să transmit concetăţenilor mei, de Ziua Naţională a României, cele mai calde urări de sănătate, bucurii şi realizări, alături de menţinerea speranţei că suntem mai puternici atunci când suntem uniţi şi că libertăţile fiecăruia dintre noi depind de exercitarea cu bună-credinţă a drepturilor şi libertăţilor din partea tuturor! La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români de pretutindeni!", conchide Marian Enache.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Citez din d avocat aburcat la varful comitetului de 9 persoane care ar fi trebuit sa apere moralitatea legislativa si aplicarea Constitutiei ,asa cu lipsurile care le are .'"Pentru noi, românii, ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională, semnifică atât dreptul nostru la o patrie cât şi obligaţia, imanentă şi naturală, de fidelitate faţă de ţară. În această zi, celebrăm unitatea de crez a identităţii naţionale româneşti şi ataşamentul pentru libertăţile şi îndatoririle fiecăruia dintre noi, precum şi pentru dăinuirea şi proteguirea intereselor interne şi externe ale ţării noastre în comunitatea popoarelor civilizate"' Fidelitatea CCR este numai pentru grupul de putere si de interese care si a alocat ,prin lege ,beneficii supradimensionate ,sinecuri bugetare si perpetuarea in partide si deci la putere . La asta e d Enache foarte fidel ,inca de cand Buzatu l a propulsat la centru din prafuitul targ moldovean . Nimeni nu se indoieste de fidelitatea lui Enache pentru cauza celor care vad politica strict ca si o cale de a accede la bogatie ,cheltuieli forfetare subventionate de stat ,posturi preferentiale platite bine si ...iata ca a invins capitalismul deoarece a aparut aceasta clasa care si creaza si apara privilegiile prin acces direct la legislatie !

    Normal ca ne doreste la multi ani, si sa avem putere de munca sa platim taxe, sa ia el 3 pensii specilale cumulate cu salariul de bugetar.

    1. Mult adevar !

      Corect.

    Transmite ca un "special", dar mesajul are aer nu de justitie, ci de servicii.

    ...

    Lozinci

    Poate fidelitate fata de Ion Iliescu. Doar Enache era omul de taina al lui Iliescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb