Enel primeşte pentru al doilea an consecutiv premiul "Emitentul sustenabil al anului" din parte IFR

Comunicate de presă / 2 martie 2021

Enel primeşte pentru al doilea an consecutiv premiul "Emitentul sustenabil al anului" din parte IFR

Enel a fost recunoscut de International Financing Review (IFR) drept Emitentul Sustenabil al anului în cadrul IFR Awards 2020. Premiul, primit de Enel pentru al doilea an consecutiv, recunoaşte angajamentul Grupului faţă de strategia durabilă materializată prin inovaţiile aduse pe pieţele financiare de noua gamă de instrumente de finanţare legate de abordarea obiectivelor de sustenabilitate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Noul Cadru de Finanţare legat de Sustenabilitate al Enel a încorporat strategia sa de sustenabilitate în toate instrumentele, inclusiv obligaţiuni, împrumuturi şi documente comerciale. În 2020, Grupul a inovat şi pe piaţa instrumentelor derivate, cu prima operaţiune bilaterală de tip cross-currency swap asociată obiectivelor de sustenabilitate, la nivel mondial.

"Pentru grupul nostru, sustenabilitatea înseamnă valoare", a declarat Alberto De Paoli, directorul financiar al Enel. "Premiile IFR confirmă această ecuaţie, prin recunoaşterea cadrului nostru de finanţare legat de sustenabilitate, un instrument inovator pe care l-am lansat primii şi care de atunci a fost preluat de alţi jucători din întreaga lume. Flexibilitatea cadrului ne permite să adăugăm relativ uşor alte instrumente de finanţare şi avem în vedere noi instrumente asociate obiectivelor de sustenabilitate pentru 2021."

Enel a selectat doi indicatori de performanţă pentru cadru, concentrându-se pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din domeniul de aplicare 1 şi creşterea procentului de energie regenerabilă, în conformitate cu Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă 13 "Acţiune climatică", respectiv ODD 7 "Energie accesibilă şi curată". Obiectivele de performanţă în materie de sustenabilitate vor fi actualizate continuu pe măsură ce planul strategic al grupului este revizuit anual, conform sursei citate.

O treime din datoria brută a Enel este acum sustenabilă şi se preconizează ca aceasta să ajungă la aproape 50% în 2023 şi la peste 70% în 2030 prin refinanţare şi contractarea de noi împrumuturi sustenabile, aşa cum a fost evidenţiat în noiembrie 2020, în prezentarea Planului Strategic 2021-2023 care include viziunea companiei pe 10 ani, până în 2030.

În mai 2020, Enel a emis un împrumut asociat obiectivelor de sustenabilitate de 5 miliarde de euro, urmat, în aceeaşi lună, de un prim program de acest tip, cu ţintă garantată pentru împrumuturi de tip Euro-Commercial Paper de până la 6 miliarde de euro, ambele legate de ODD 7 al ONU.

Noul cadru a fost lansat împreună cu prima obligaţiune asociată obiectivelor de sustenabilitate în lire sterline, cu prima operaţiune bilaterală de tip cross-currency swap asociată obiectivelor de sustenabilitate şi cu o altă emisiune de obligaţiuni asociate sustenabilităţii în valoare de 1 miliard de euro.

Programul de obligaţiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate pe şapte ani, în valoare de 500 de milioane de lire sterline, a fost aliniat principiilor Asociaţiei Internaţionale a Pieţei de Capital (ICMA) pentru obligaţiunile asociate obiectivelor de durabilitate, cu o opinie secundară de la Vigeo Eiris şi s-a dovedit a avea un mare succes după subscrieri în valoare de peste 3 miliarde de lire sterline.

Prin această tranzacţie, Enel a devenit prima companie care a emis obligaţiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate în toate cele trei valute majore (dolari, euro şi lire sterline) pentru a-şi creşte baza de investitori. Acest succes a permis Enel să cuantifice valoarea măsurilor sale sustenabile, prin estimarea unei "prime de sustenabilitate" medii de aproximativ 15 puncte de bază în cadrul tranzacţiilor.

Enel a emis, de asemenea, un instrument derivat inovator de 500 de milioane de schimbare a lirelor în euro. Prima tranzacţie de tip cross-currency swap legată de sustenabilitate a fost unul dintre primele instrumente de datorie sustenabilă care a necesitat o contraparte bancară care să corespundă angajamentelor legate de indicatorii de performanţă ai unei companii, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb