ENEL X România asigură soluţii de iluminat public pentru şapte localităţi din ţară

G.B
Companii / 21 decembrie 2021

ENEL X România asigură soluţii de iluminat public pentru şapte localităţi din ţară

Enel X România, filială a Enel X, linia de afaceri pentru servicii energetice avansate a Grupului Enel, a asigurat soluţii de eficienţă energetică stradală în valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei pentru proiecte desfăşurate în şase judeţe din ţară. Acestea au implicat montarea şi furnizarea a peste 1.800 de aparate de iluminat stradal de ultimă generaţie, cu tehnologie LED, pregătite pentru telegestiune, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, compania a modernizat infrastructura de iluminat public pe străzi cu o lungime totală de peste 31 de kilometri în judeţele Cluj (comunele Recea Criştur şi Călăraşi) şi Alba (Crăciunelu de Jos), în beneficiul a 5.300 de locuitori. Lucrările, în valoare de peste 1,3 milioane de lei, au presupus înlocuirea a circa 800 de aparate de iluminat stradal clasice cu unele de ultimă generaţie, cu tehnologie LED, cu o putere instalată de 32.1W respectiv 51,6W. Au fost instalate şi sisteme performante de telegestiune ce permit controlul de la distanţă al infrastructurii de iluminat.

În plus, Enel X România a furnizat peste 1.000 de aparate de iluminat cu tehnologie LED pregătite pentru telegestiune, în valoare totală de circa 0,5 milioane de lei, pentru proiecte în judeţele Braşov (Autostrada Bucureşti-Braşov, Tronson Comarnic-Braşov), Dolj (Gogoşu), Alba (Valea Lungă şi Bucerdea Grânoasă), Vâlcea (Costeşti) şi Mureş (Papiu Ilarian).

"Venim în sprijinul comunităţilor care doresc să-şi reducă consumul de energie electrică şi, implicit, emisiile de CO2, prin soluţii de modernizare a sistemului de iluminat public care înlocuiesc echipamentele existente cu aparate de ultimă generaţie, cu tehnologie LED. Astfel, administratorii localităţilor pot gestiona mai bine infrastructura publică şi pot face economii importante la bugetul local. Însă cel mai important aspect e legat de siguranţa locuitorilor: noile sisteme de iluminat public fac ca străzile să fie mai sigure pentru pietoni şi pentru şoferi, aceştia din urmă putând anticipa mai uşor pericolele din trafic", a declarat Dorin Petrişor Chisăliţă, Head of E-City, Enel X România.

Sistemele de eficienţă energetică implementate vor asigura o reducere de aproximativ 50% în consumul de electricitate înregistrat de administraţiile locale. În plus, acestea duc la creşterea parametrilor luminotehnici, îmbunătăţind calitatea luminii, şi oferă una dintre cele mai eficiente tehnologii din perspectiva protejării mediului înconjurător.

Proiectele se alătură celor deja implementate de Enel X România în judeţele Timiş, Hunedoara, Arad şi Caraş-Severin, în valoare de peste 3 milioane de lei, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb