Energynomics.ro, o platformă complexă de comunicare a industriei energetice din România, a deschis accesul la competiţie pentru orice companie care activează în domeniul energetic românesc, indiferent de mărime, sector de activitate sau structură a acţionariatului, transmite un comunicat de presă remis redacţiei.
A treia ediţie a Galei este programată pe 3 decembrie 2015, pentru "a recunoaşte şi a răsplăti reuşita şi bunele practici în sectorul energetic din România, precum şi acela de a oferi un spaţiu comun pentru transparenţă, schimb de informaţii şi inspiraţie", precizează comunicatul.
• Remiterea candidaturilor:
Sunt două modalităţi prin care o persoană sau o companie poate înscrie o candidatură:
1. Prin trimiterea descrierii proiectului sau a persoanei care ar putea candida la un anume premiu, prin e-mail la oscars [at] energynomics.ro
2. Contactare telefonică pentru a afla mai multe (021.230.20.22 sau 0729.039.897).
Premiile îşi propun să promoveze abordările, ideile şi oamenii care răspund în cea mai mare măsură următoarelor principii:
SUCCES - candidaturile trebuie să poată proba reuşita comercială în sectorul de activitate al companiei respective;
IMPACT - candidaturile trebuie să aibă un impact cuantificabil asupra sectorului energetic, asupra comunităţii sau economiei în ansamblu;
INOVAŢIE - candidaturile trebuie să poată proba introducerea în sectorul energetic românesc a unor produse/servicii/practici de business inovative care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a afacerilor.
Membrii Juriului vor examina fiecare candidatură şi îşi vor exprima opţiunile online, pe site-ul oscars.energynomics.ro.
• Premii şi categorii
Premiile Energy Oscars se acordă anual, începând din 2013. Premiile au un caracter simbolic şi nu sunt însoţite de o recompensă financiară. Premiile îşi propun să promoveze abordările, ideile şi oamenii care răspund cât mai multor dintre următoarele criterii:
Responsabilitate socială
Premiul recompensează compania care a avut cel mai important impact asupra comunităţii în care activează (donaţii, sponsorizări, responsabilitate faţă de mediu, alte forme de CSR).
Eficienţă energetică
Premiul recompensează compania care a implementat un proiect remarcabil de eficienţă energetică la nivel naţional sau local, prin reducerea consumului de energie obţinută, prin impactul favorabil asupra business-ului şi mediului înconjurător, prin finanţarea atrasă şi prin calitatea comunicării proiectului ca reper şi model de bună practică.
Tranzacţia anului
Premiul recompensează compania care au reuşit cea mai importantă procedură de achiziţie/preluare/fuziune/farm-in/farm-out. Printre criteriile de analiză: mărimea şi impactul operaţiunii (raportat la mărimea iniţială a companiei), perspectivele de dezvoltare ale companiei rezultate, gradul de inovaţie.
Finanţarea anului
Premiul recompensează compania/companiile care au reuşit cea mai inventivă şi de impact finanţare pentru sectorul energetic din România. Printre criteriile de analiză: structura acordului de finanţare, impactul asupra companiei finanţate, creşterea de afacere anticipată, beneficii pentru acţionari.
Premiera anului
Premiul recompensează compania care a venit cu cea mai interesantă noutate în acest an: nou intrată în România, extindere de domeniu, nou proiect de amploare, tehnologii neutilizate până în prezent.
Managerul anului
Premiul recompensează cel mai inventiv, inspiraţional şi de impact manager din sectorul energetic românesc. Printre criteriile de analiză: managerul a probat capacităţi de leadership, a contribuit la creşterea companiei, a introdus şi aplicat strategii de business inovative.
Premiul pentru întreaga carieră
Premiul recompensează o personalitate a industriei energetice din România (capacităţi de leadership, contribuţii la dezvoltarea companiei, a introdus şi aplicat strategii de business inovative, a creat şcoală).
Premiul pentru reuşite extraordinare
Premiul recompensează compania care s-a remarcat printr-o reuşită punctuală, cu mare impact, care a atras atenţia şi a devenit reper în cadrul industriei, pe parcursul ultimului an.
Tânărul profesionist în energie
Această categorie este deschisă tinerilor profesionişti din România - sub 35 de ani - cu până la 10 ani de experienţă în industria energetică. Premiul recompensează activitatea şi reuşitele probate în anul 2015, cu relevanţă în energetica românească şi regională. Selecţia şi jurizarea acestei categorii este coordonată de Elena Ratcu, din partea CNR-CME.
Termenul limită în depunerea candidaturilor pentru anul 2015 este data de 28 octombrie 2015. Premiile vor fi înmânate oficial în cadrul galei festive Energy Oscars, pe 3 decembrie 2015.
Înscrierea la competiţie este liberă şi gratuită pentru oricare companie care activează în domeniul energetic românesc, indiferent de mărime, sector de activitate sau structură a acţionariatului.
Participarea în publicul auditor presupune achiziţionarea unei invitaţii de participare; pentru mai multe detalii, poate fi contactată pe Johanna Voicu, marketing and sales coordinator, la adresa de e-mail johanna [@] wing-media.com.
"A treia ediţie a premiilor Energy Oscars se va desfăşura pe 3 decembrie, de la ora 18, la sediul nou al Bibliotecii Naţionale din Bucureşti şi va reuni cei mai influenţi jucători din industria energetică românească.
Organizată de energynomics.ro, gala Energy Oscars este un concept original şi o şansă unică de a întâlni, de a discuta şi de a te distra alături de colegi din branşă - fie ei parteneri sau competitori din industria energetică.
Premiile Energy Oscars 2015 se bucură de susţinerea şi încrederea celor mai reputate instituţii şi asociaţii profesionale din domeniul energetic autohton, între care CNR-CME, COGEN, CRE, EPG, RBSTA, ROGBC, ROPEPCA, RPIA, RWEA, UPG, precum şi Aspen Institute România", se mai arată în comunicat.