E.ON Energie România a finalizat şi predat la cheie anul acesta 68 de centrale fotovoltaice pentru mai mult de 60 de companii partenere, reprezentând investiţii de peste 11 milioane de euro. Numărul proiectelor implementate până în luna septembrie este aprope dublu faţă de întreg anul trecut, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Potrivit sursei citate, centralele solare au fost proiectate să corespundă nevoilor şi cerinţelor specifice fiecărui partener şi asigură între 34 şi 100% din necesarul de energie al acestora.
Construcţia sistemelor a presupus instalarea a peste 34.000 de module fotovoltaice în locaţiile partenerilor E.ON din toată ţara, acestea acoperind o suprafaţă utilă de aproximativ 57.000 de mp. Cu o putere instalată însumată de 12 MW, sistemele fotovoltaice produc circa 1.400 MWh de energie electrică regenerabilă pe an şi contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu circa 300 de tone pe an.
"Partenerii noştrii, de la întreprinderi mici şi mijlocii la companii mari din industrie, caută să îşi eficientizeze consumul şi să reducă costurile cu energia, să fie cât mai independenţi energetic şi să aibă o afacere sustenabilă. E.ON a dezvoltat începând cu 2019 un portofoliu de soluţii energetice care să susţină afacerile partenerilor noştri pe termen lung. Cele peste 150 de proiecte PV pe care le-am finalizat generează în prezent circa 36 GWh de energie regenerabilă anual şi contribuie la reducerea emisiile de CO2 cu aproape 8.000 de tone pe an", a declarat Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.
Creşterea competitivităţii, controlul asupra nevoilor şi fluxurilor de energie prin reducerea consumului din reţea şi stabilizarea costurilor lunare cu energia şi, totodată, reducerea amprentei de carbon sunt beneficii care fac investiţia într-o centrală fotovoltaică profitabilă, dar şi sustenabilă.
E.ON propune soluţii la cheie, proiectate să corespundă nevoilor şi profilului de consum al clienţilor şi sprijină firmele să devină prosumatori pe parcursul întregului proces. Compania asigură evaluarea locului de consum, întocmirea proiectului tehnic, obţinerea avizelor necesare, instalarea centralei fotovoltaice, precum şi realizarea mentenanţei sistemului şi verificarea instalaţiei electrice, după finalizarea procesului.