Erste Group a trecut pe profit anul trecut, cu 968,2 milioane de euro

Ioana Dogaru
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 februarie 2016

Erste Group a trecut pe profit anul trecut, cu 968,2 milioane de euro

Grupul austriac Erste, care deţine BCR pe piaţa românească, a înregistrat anul trecut un profit de 968,2 milioane euro, de la o pierdere de 1,38 miliarde euro în 2014, după reducerea costurilor cu provizioanele de la 2,08 miliarde euro la 729 milioane euro, potrivit unui comunicat remis BVB.

Activele au crescut cu 1,7%, de la 196,3 miliarde euro la 199,7 miliarde euro, în principal datorită majorării volumului creditelor acordate clienţilor, se arată în comunicat.

Portofoliul net de credite şi avansuri către clienţi a avansat cu 4,2%, la 125,9 miliarde euro.

"Profitul net de aproape 1 miliard de euro, capitalizarea solidă şi costurile de risc semnificativ mai reduse din 2015 arată că ne-am făcut temele. Sunt mulţumit că, datorită profitabilităţii, ne-am îmbunătăţit semnificativ capitalizarea. Cu un indice al capitalului comun de rang I de 12,3%, suntem cu mult peste nivelul cerut de reglementatori, de 9,75%. Rezultatul solid ne permite să realizăm trei lucruri: să finanţăm în continuare creşterea pe pieţele noastre, să ne consolidăm baza de capital şi să plătim dividende. Vrem să împărtăşim rezultatele bune cu acţionarii noştri şi vom propune un dividend de 50 eurocenţi pe acţiune", a declarat vineri, într-un comunicat, Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank.

El a adăugat că situaţia dobânzilor constituie în continuare o provocare, iar impactul este vizibil în reducerea profitului operaţional, însă grupul a înregistrat o creştere solidă a creditării, susţinută în mod egal de operaţiunile de retail şi corporate.

"Ne propunem să ne îmbunătăţim poziţia de piaţă, în ciuda contextului care va rămâne dificil pentru industria noastră", a spus Treichl.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Poate doar pt Chisinsu.

    Cititorii wirtschaftsblatt.at pot afla de la Ora 10:02 ca profitul ERSTE de la Ora 8:10 PE anul 2014 a devenit profitul ADAPTAT al aceluiasi an. Cititorii Bursa, inclusiv domnul Cristi C stiu ca profitul ERSTE PE 2014 atat ADAPTAT cat SI NEADAPTAT a fost 5,8 miliarde. Cu minus. Aceasta store a fost pusa la dispozitia publicului avizat de catre firma de rating independenta BASE INSTINCT. Firma nu isi asuma nicio responsabilitate daca veti investi dupa ratingul exprimat de alte agentii internationals;-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb