ZIARUL BURSA

26 februarie 2016
Ediţia din 15.08.2024
"Legea dării în plată poate genera risc sistemic în tot sectorul bancar"

COMISIA EUROPEANĂ: "Legea dării în plată poate genera risc sistemic în tot sectorul bancar"

Andrei StanBănci-Asigurări / 26 februarie 2016

Comisia Europeană consideră, în raportul pentru 2016 pentru ţara noastră făcut public astăzi, că, dacă va fi adoptată din nou de către Parlament în forma sa originară, "legea privind darea în plată poate genera un risc sistemic pentru întregul sector bancar, cu riscuri pentru stabilitatea sectorului financiar şi cu implicaţii asupra întregii economii".

Andreas Treichl

CORESPONDENŢĂ DIN VIENA Andreas Treichl: "Legea dării în plată nu este despre protecţia clienţilor, ci despre distrugerea consumatorilor"

A.S.Bănci-Asigurări / 26 februarie 2016

Actualizare 16:12 În urma conversiei creditelor în CHF la curs istoric, în Croaţia, Erste a instituit acţiuni în instanţă pentru recuperarea banilor

ERSTE a instituit acţiuni în instanţă pentru recuperarea banilor în Croaţia, potrivit oficialilor grupului, în urma conversiei la curs istoric a creditelor denominate în franci elveţieni, proces care a demarat în luna octombrie.

Actualizare 15:20 Grupul Erste are o rată de NPL de 7,1%, la finalul anului/ Erste: "Vrem să ajungem la o rată de 15% NPL în România"

------------

Legea dării în plată nu va afecta BCR din punct de vedere financiar, dar va schimba în mod dramatic creditarea imobiliară, în sistemul bancar românesc, a spus Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank.

Isărescu şi "darea în stambă"

BANCHERII CENTRALI, OBSEDAŢI DE PROIECTUL LEGII DĂRII ÎN PLATĂ Isărescu şi "darea în stambă"

LARISA BĂNICĂ, ADRIANA RĂDUŢĂBănci-Asigurări / 26 februarie 2016

Legea dării în plată, probabil cea mai controversată şi mai discutată iniţiativă legislativă din ţara noastră, pare să-i obsedeze pe bancherii noştri centrali, atâta vreme cât, la orice eveniment din ultima perioadă, fără legătură cu subiectul şi fără întrebări din sală pe această temă, oficialii din Banca Naţională a României (BNR) aduc vorba de proiectul scris de avocatul Gheorghe Piperea şi promovat de deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir.

 ''Mit şi adevăr privind darea în plată în SUA''

CRISTIAN BICHI:  ''Mit şi adevăr privind darea în plată în SUA''

Bănci-Asigurări / 26 februarie 2016

Cristian Bichi, consilier BNR, a scris, într-un articol publicat pe blogul Băncii Naţionale a României, că susţinătorii proiectului de lege privind darea în plată fac adesea trimiteri la exemplul Statelor Unite ale Americii, însă, potrivit acestuia, " prezentarea modelului american de piaţă ipotecară se face într-un mod incorect".

Transportatorii, scandalizaţi de proiectul ASF pentru Legea RCA

AUTORITĂŢILE, ACUZATE CĂ VOR SĂ "DEMOLEZE" INDUSTRIA AUTO Transportatorii, scandalizaţi de proiectul ASF pentru Legea RCA

PETRE BARACBănci-Asigurări / 26 februarie 2016

Actualizare 11:00 Transportatorii cer conducerii ASF să nu mai manipuleze opinia publică prin prezentarea de date eronate

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) cere preşedintelui ASF să prezinte realist datele negocierilor cu reprezentanţii transportatorilor, agenţi economici care asigură zeci de mii de locuri de muncă şi să nu mai manipuleze opinia public, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

BCR a obţinut anul trecut un profit de 918,9 milioane lei

BCR a obţinut anul trecut un profit de 918,9 milioane lei

I.D..Bănci-Asigurări / 26 februarie 2016

BCR a obţinut anul trecut un profit de 918,9 milioane lei (206,8 mil. euro), după ce în 2014 a avut o pierdere de 2,79 miliarde lei, micşorând costurile cu provizioanele la 72,9 milioane lei, de la 4,44 miliarde lei cu un an în urmă, în urma curăţării portofoliului de credite cu probleme, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

Împrumutaţii în CHF anunţă un marş de protest "inedit", pentru duminică

PENTRU SUSŢINEREA LEGII DĂRII ÎN PLATĂ, Împrumutaţii în CHF anunţă un marş de protest "inedit", pentru duminică

E.O.Bănci-Asigurări / 26 februarie 2016

Reprezentanţii Grupului Clienţilor cu Credite în CHF anunţă pentru duminică o "acţiune de strade unică" pentru susţinerea Legii dării în plată şi "împotriva abuzurilor sistemului bancar". Aceştia organizează, pentru 28 februarie 2016, la orele 12.00, un marş de protest despre care spun că va fi "inedit". Manifestarea urmează să se desfăşoare la Guvern.

Profitul Telekom România a scăzut anul trecut cu 61%, la 205 milioane euro

Profitul Telekom România a scăzut anul trecut cu 61%, la 205 milioane euro

P.B.Companii / 26 februarie 2016

Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) realizat de grupul de firme Telekom România a înregistrat anul trecut o scădere de 61%, până la nivelul de 205 milioane euro, faţă de cele 266 milioane euro din 2014, potrivit datelor publicate ieri de grupul german Deutsche Telekom.

Asaltul refugiaţilor sapă noi tranşee în Europa

Asaltul refugiaţilor sapă noi tranşee în Europa

C.C.Internaţional / 26 februarie 2016

Uniunea Europeană s-a dovedit incapabilă să producă o soluţie de principiu pentru problema refugiaţilor, mai rău, şi-a infirmat capacitatea de a genera măcar un minimum de coordonare între ţările membre, pentru a pune în practică un pachet ad hoc de măsuri.

Biriş, MFP: "Avem o fraudă uriaşă pe TVA"

Biriş, MFP: "Avem o fraudă uriaşă pe TVA"

A.V. Macroeconomie / 26 februarie 2016

Ţara noastră înregistrează o fraudă uriaşă pe TVA, iar cauzele acestei situaţii trebuie eliminate, potrivit declaraţiilor făcute ieri de Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

"Legea de înfiinţare a Gărzilor Forestiere este în impas"

MINISTERUL MEDIULUI: "Legea de înfiinţare a Gărzilor Forestiere este în impas"

PETRE BARACCompanii / 26 februarie 2016

Legea de înfiinţare a Gărzilor Forestiere este în impas, însă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) speră că acestea vor fi disponibile în a doua parte a anului, iar autoritatea îşi propune să angajeze 160 de persoane noi în cadrul noilor structuri, după cum a declarat, ieri, secretarul de stat în MMAP, Erika Stanciu, la un forum de specialitate, organizat de mai multe organizaţii non-guvernamentale.

Avertisment FMI: "Economia mondială este extrem de vulnerabilă"

Avertisment FMI: "Economia mondială este extrem de vulnerabilă"

ALINA VASIESCUInternaţional / 26 februarie 2016

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat, recent, că economia mondială este extrem de vulnerabilă la şocuri negative şi le-a cerut ţărilor din G20 să pună la punct programe de stimulare coordonate, ca să evite oprirea creşterii economiei mondiale, informează Reuters, conform Agerpres.

Bullard, Fed: "Un eventual Brexit nu va fi un risc imediat pentru SUA"

Bullard, Fed: "Un eventual Brexit nu va fi un risc imediat pentru SUA"

V.R.Jurnal de criză / 26 februarie 2016

Votul pe care urmează să-l exprime Marea Britanie, în referendumul programat pentru data de 23 iunie, cu privire la apartenenţa la UE, nu reprezintă un risc imediat pentru Statele Unite ale Americii întrucât chiar şi un rezultat în favoarea ieşirii din blocul european va fi urmat de ani de negocieri pentru finalizarea unui astfel de proces, spune preşedintele Fed St. Louis, James Bullard.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"Engie" a avut pierderi de 4,6 miliarde euro în 2015

ALINA VASIESCUInternaţional / 26 februarie 2016

Grupul francez de utilităţi "Engie", fostul "GDF Suez", a raportat, ieri, o pierdere netă de 4,6 miliarde euro pentru 2015, faţă de un profit net de 2,4 miliarde euro în 2014, după ce a fost nevoit să deprecieze valoarea activelor...

"Repsol" taie dividendul şi vinde active

ALINA VASIESCUInternaţional / 26 februarie 2016

Cel mai mare grup petrolier spaniol, "Repsol" SA, a decis să taie dividendul pentru prima oară în 2009, în condiţiile în care achiziţia "Talisman Energy" Inc. s-a arătat neprofitabilă din cauza declinului preţurilor de pe piaţa de...

FIFA îşi alege conducerea, Blatter şi Platini "votează" la TAS

FIFA îşi alege conducerea, Blatter şi Platini "votează" la TAS

D.N.Sport / 26 februarie 2016

Fostul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, şi Michel Platini (ultimul preşedinte ales al UEFA), omul care era văzut de toată lumea drept urmaşul său, sunt în situaţia de a sesiza Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în legătură cu suspendările...

MACRO NEWSLETTER 26 Februarie 2016

MACRO NEWSLETTER 26 Februarie 2016

Internaţional / 26 februarie 2016

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 2,6% în ianuarie 2016, după un avans de 2,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 8,6% a creditului guvernamental şi a unui avans de 0,9% a creditului...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 26.02.2016

V.R.Revista Presei / 26 februarie 2016

FINANCIAL TIMES

RBS, în al optulea an cu pierderi

Royal Bank of Scotland (RBS) a raportat, pentru 2015, cel de-al optulea an consecutiv cu pierderi, după ce a avut costuri legale şi de restructurare de 6,5 miliarde lire, ceea ce afectează...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo