PENTRU SUSŢINEREA LEGII DĂRII ÎN PLATĂ, Împrumutaţii în CHF anunţă un marş de protest "inedit", pentru duminică

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 februarie 2016

Împrumutaţii în CHF anunţă un marş de protest "inedit", pentru duminică

Reprezentanţii Grupului Clienţilor cu Credite în CHF anunţă pentru duminică o "acţiune de strade unică" pentru susţinerea Legii dării în plată şi "împotriva abuzurilor sistemului bancar".

Aceştia organizează, pentru 28 februarie 2016, la orele 12.00, un marş de protest despre care spun că va fi "inedit". Manifestarea urmează să se desfăşoare la Guvern.

În jurul Legii dării în plată au loc încleştări între părţile implicate, fiecare dintre acestea având opinii diferite faţă de efectele pe care le va avea această iniţiativă.

În timp ce susţinătorii proiectului lugislativ spun că legea îi va ajuta pe debitorii cu dificultăţi la plata ratelor, reprezentanţii sistemului bancar şi cei din piaţa imobiliară sunt de părere că noile reglementări vor avea efecte negative atât pe segmentul creditării, cât şi asupra deponenţilor şi a pieţei imobiliare.

De săptămâni întregi, au loc dezbateri aprinse pe subiect, în contextul în care, luni, legea ar urma să intre la vot în plenul Senatului.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Ma bucur.

    Si eu as veni dar sunt la 700 km de Guvern. 

    Se deschide lista pariurilor. Regulile jocului sunt urmatoarele:

    - se calculeaza valoarea absoluta a diferentei dintre numarul participantilor si estimatul sugerat de participat. 

    - Se imparte aceasta valoare la numarul participantilor la meeting si se obtine un raport exprimat procentual. 

    - Castiga cel cu raportul cel mai mic 

    Sa inceapa jocurile.... 

    1. Eu zic 450 de oameni

      666 de la mine

    Eu zic ca tot deagaba este. Mai degraba isi recupereaza familia Bodaniriu copiii de la Bernevernet decat sa treaca legea darii in plata. Intotdeauna bancherii castiga.

    Se fac petitii, articole, mitinguri, etc.. Dar , hai sa ne punem urmatoarea intrebarea: cand s-au luat creditele, evident in deplina cunostinta de cauza, toata lumea era fericita, acum cand s-au schimbat regulile jocului, oamenii sunt suparati si vor ca noi, ceilalti, care nu am luat credite, pt ca ne-am stiut lungul nasului, sa le platim creditele pe care le-au contractat. Si asa se vrea a fi mereu. Cand este bine, totul este OK, cand se strica caruta, hai sa facem un miting etc.In ce societate traim? Bineinteles, trebuie sa tinem cont de aces Parlament, populat de persoane lipsite de educatie financiara si juridica, interesat numai de pomeni electorale, pt. a-si mentine locu caldut. In rest, dupa noi potopul.Din punctul meu de vedere, in momentul in care ti-ai asumat un anumit lucru, trebuie sa fii constient de fapul ca esti direct raspunzator . Sunt atatea persoane, care si-au luat in leasing 2-3 masini pt intreaga familie, credite pt casa, bunuri pt casa, cu toate ca veniturile lor nu suportau aceste cheltuieli. Omul mai trebuie sa fie si chibzuit, ca doar nu s-a dus banca si l-a obligat sa faca toate aceste investitii. Si ar mai fi multe de spus, dar ....oricum opinia , in mare parte generala, este aceea ca statul, guvernul, bancile sa ii indestuleze pe romani, dar acestia sa nu faca nimic, adica doar sa primeasca....

    1. Asa este ,Romanul trebuie sa fie chibzuit mai ales cand semneaza pentru o rata de 500 lei si dupa 5 ani banca vrea sa fie indestulata cu o rata de 1000 de lei.Ca de ,mojicul a semnat.Banca doar trebuie sa faca profit ca nu da bani gratis ,mai ales cand vine vorba de sarantocii de Romani.

      Asa ar fi corect DACA si Banca ar fi corecta,dar...cind unilateral maresti marja si de la 700 lei rata ajungi la 950 lei si apoi cu explozia CHF la 1500 lei?? e corect asa?ceri bancii sa rezolve cumva situatia ca tu nu te-ai dus sa iei chf(cea mai stabila si bla bla bla) tu te-ai dus la banca cerind un credit de 140.000 lei pentru o garsoniera si ea(banca) cea corecta ti-a recomandat sa iei chf...apoi tot ea banca te arde la marja in 2010 si creste rata...apoi creste consecutiv pina la 1500 lei acum...fara ca nimeni sa o intrebe ceva pe Banca corecta...si de la initial 700 lei rata acu 8 ani pentru o garsonira acu platesc 1500 lei tot pentru acea garsoniera...ASTA se numeste credit corect ai semnat plateste nu?deci de ce nu vrea banca sa ia garsoniera pe care mi-a dat 140.000 lei? la care am dat avans de 20.000 lei am platit 8 ani corect rate la zi aproximativ 88000 lei si mai am inca de platit 22 ani( adica aproximativ 260.000 lei) numai ca ...de vreo 5 ani tot se maresc ratele....si daca mai creste chf ce voi face??Aveti un caz concret la care sa va ginditi cind scrieti ineptii ca vai ce afectati sunteti voi care vreti sa luati credite...

      Totul tine de cultura financiara a fiecaruia din noi si de informatiile pe care le acumulezi in momentul in care te duci si faci o investitie. Cand X s-a dus la banca trebuie sa se duca pregatit, informat, sa studieze piata, etc. S-a dus la banca si a spus: Vreau si eu un credit. Ce ma sfatuiti? Si banca i-a raspuns. Dar, urmare raspunsului primit, tu X te duci acasa si te documentezi, citesti etc.. Dar, intr-adevar este mai simplu sa iei de buna ce spune Y. La momentul respectiv era f convenabil sa iei credite in CHF, dar imi amintesc ca dl. Isarescu tot timpul a spus ca cel mai bine este sa iei credite in lei, in moneda tarii.

      Deci, in concluzie, consider ca atunci cand te duci la banca, trebuie sa fii pregatit si sa te informezi. Si , cred ca cel mai important este sa iti faci o evaluare foarte clara a posibilitatilor pe care le ai, adica sa nu te hazardezi. Mai bine cu mai putin, dar linistit, decat cu mult si nelinistit. 

      Acestia sunt ziaristi de la bnr.

      Sau de la Arb

      Daca vreu un kg de carne merg la carmangerie ca am incredere in el ca cu asta se ocupa.

      Vrei sa zici sa ma gandesc sa cumpar sa nu cumpar? 

      Imi da un bon, garantia calitatii; ca daca nu io duc inapoi, anpc. 

      Cu banca se complica putin , clauze abuzive, executare, executare pe diferenta. 

      Poate ar merita un faliment ca sa se invete minte care ramane in piata, sau infiinteaza banca sa nu fenteze.

      Dar banca are bail-in , .... 

      Cand fosila isarescu a zis bla bla luati in lei a spus degeaba, ca in contractele luate in 2006 aveai clauza sa nu intervi prin vanzare timp de 3 ani per apartament, iar dupa trebuia sa vi cu garanții suplimentare - tu ori esti nepregatit per subiect ori vrei sa ti descriu eu cum pacaleau bancile creditarea in franci

      Cand am luat creditul nimeni nu a vazut chf, la toti banca l- ea facut schimbul in euro apoi in lei ,sa mai traga un castig si din diferentele de schimb.Totusi nu vad unde pierd bancile ,eventual castiga mai putin .Asa ca nimeni nu va plati pentru noi

      pai mai Valerica,,,,daca nu-i cultura finaciara de ce nu se duc in tarile care au cultura financiara sa puna in contracte clauzele de la noi incultii si dobanzi de 11-12%...lasa cresterea francului, ca asta este ultima grija....Valerica, pe mine ma doare la basca ce rahat mananci tu aici, dar pt ca ai pretentii la tine, cauta si tu informatii de cultura finaciara si in alte tari....si tot pt cultura ta, Valerica fara frica alfa ca dintre cele 40 de banci care activeaza in Romania fara cultura financiara, doar 8 s-au lacomit la a da credite in moneda asta statica, lenta si cu valente de subsol ....Hai Pa

    Daca a iesit di cel de la Viena e presiune mare pe Parlamentari.

    Trebuie iesit in strada ca ciobani.

    Cred ca si in marile orase. 

    1. max 200-300 veti fi... caraghiosilor

      "inteleptule"

      Daca o sa fie 50-100 000 ce faci ?

      iti dau o bere. dar daca nu sunteti mai mult de 500, va luati catrafusele si dispareti de pe situl bursa?

      500 te-ai imbatat cu apa rece ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb