Biriş, MFP: "Avem o fraudă uriaşă pe TVA"

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 26 februarie 2016

Biriş, MFP: "Avem o fraudă uriaşă pe TVA"

"O componentă importantă a competitivităţii este fiscalizarea muncii"

"O componentă importantă a competitivităţii este fiscalizarea muncii"

Ţara noastră înregistrează o fraudă uriaşă pe TVA, iar cauzele acestei situaţii trebuie eliminate, potrivit declaraţiilor făcute ieri de Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Domnia sa a declarat, la o dezbatere pe marginea competitivităţii: "Avem o fraudă uriaşă pe TVA. De ce? Nu cumva din cauză că legislaţia europeană în materie a ajuns o invitaţie la fraudă? Vedem în jurul nostru un comportament care nu este foarte stimulativ pentru cei care creează, muncesc, înţeleg să fie cetăţeni oneşti ai acestei ţări. Nu facem nimic pentru impozitarea pe bune a sumelor care nu pot fi declarate".

Domnul Biriş a menţionat că Guvernul trebuie să prezinte soluţii pentru eliminarea cauzelor fraudei, nu doar să trateze efectele.

"Avem prevederi în Codul fiscal care nu au produs efect. Nu ne întrebăm de ce? (...) Ştim care sunt cauzele. Depinde de politic, de Guvern, să venim cu soluţii pentru eliminarea acestor cauze, nu numai pentru tratarea efectelor", a spus Gabriel Biriş.

Pe de altă parte, domnia sa a menţionat că fiscalizarea muncii reprezintă o componentă importantă a competitivităţii. Gabriel Biriş a declarat: "O componentă importantă a competitivităţii noastre economice este fiscalizarea muncii şi Codul Muncii. Cu cât un Cod al Muncii este mai protectiv cu angajatul, cu atât îngreunează intrarea acestuia pe piaţa muncii. Când în România sarcina fiscală este de departe cea mai mare pe contractele individuale de muncă, am ajuns să nu mai vorbim, să ne dăm seama că nu e bine să spunem că muncim în ţara asta. Noi trebuie să spunem că dăm consultaţii, creăm, nu că suntem angajaţi, că suntem colaboratori. În niciun caz în ţara asta nu trebuie să spunem că muncim, că e scump să munceşti. Sunt foarte mari contribuţiile sociale".

Gabriel Biriş a mai adus în atenţie impozitele pe investiţii din ţara noastră, subliniind că acestea sunt o piedică în calea atragerii de investiţii.

"Nu ar trebui să vorbim de fiscalizarea investiţiilor, ci de fiscalizarea profitului, dar în acelaşi timp introducem sau păstrăm impozite pe investiţii, precum taxa pe stâlp sau impozitul pe clădiri. E un impozit pe investiţii. Atâta timp cât se aplică la valoarea de inventar, care depinde de cât ai investit ca să construieşti acea clădire sau infrastructură, este un impozit pe investiţii. Cu cât investiţia e mai de calitate, ea costă mai mult şi, atunci, nu putem să spunem că stimulăm investiţiile de calitate când impozităm investiţiile în funcţie de mărimea lor", a concluzionat secretarul de stat în MFP.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. de aceea pentru ca faci parte din govern fa ceva! Initiaza un proiect cu modificari si supune-l dezbaterii publice dar cu exemple simple si clare. Ca de pilda deduceri pentru veniturile salariale aplicate companiilor, scaderea impozitlui pe investitii. Esti acolo asa ca fa ceva!!!!!

    stiti care e problema in Romania? mai toti "baietii destepti" au firme off-shore.De aici vine si lipsa banilor.Cauzele sunt multe,iar efectele si mai evidente.

    Cum explicati ca cativa oameni pot sa ascunda milioane de euro ? Ca cei pe care i-a condamnat Dna.

    1. acest biris este specialist in a smecheri statul ,cu asta se ocupa nu stiu ce cauta el in guvern,a-ti pus lupul paznic la oi

      daca taceai filozof ramaneai,oare firmele acestui individ ce fraude au facut,din presa am aflat ca foarte mari nu inteleg ce cauta toti excrocii in guvern,sau asa e la tehnocrati

    Sper ca s-a lamurit lumea de ce se tot baga in seama gunoiul asta pe la TV acum cativa , chipurile aparand amaratii platitori de taxe!!!! Gunoiul astepta o oferta de nerufuzat pentru a devenii si el un bugetar!!!

    Cui se adreseaza acest individ???? Parca este o persoana de pe alta planeta!! Am inceput "EU"..ca si cititor sa-mi insusesc criticile d-lui Biris...Omul a inceput sa ma terorizeze...spunand.....ca se inregistreaza fraude uriase..Guvernul trebuie sa prezinte solutii,,,ca nu vin investitorii ca-i impozitam investitia,,,,,,,..........ca si caca... Pai "frate" Biris esti pe functie de decizie...esti in Guvern...de ce nu faci....sau ai inceput campania electora...

    1. ahhh,,,,,dupa cum scrii gindesti putin mai mult cu gura cascata,,,,,ahhh, si cred ca asatepti sa-ti cada ceva de la vreun parlamentar hot care te sponsorizeaza sau esti dus cu capul de nu ai inteles ca Biris le spune voalat ca sint HOTI la toti politicienii ?

      Si nu mai scrie ,,,,cu ,,,,de-astea ca ma irita pe esofag si la urmatoarea demonstratie vomitez pe tine asa cum o sa o fac si in fata parlamentului si guvernului. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb