CITITORII NE SCRIU Noul director SSIF Broker, Adrian Pop, are o condamnare cu suspendare pentru violarea corespondenţei

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 februarie 2016

Noul director SSIF Broker, Adrian Pop, are o condamnare cu suspendare pentru violarea corespondenţei

ASF nu ştia de sentinţa penală

ASF: "La momentul autorizării, domnul Pop Adrian nu avea înscrieri în certificatul de cazier judiciar"

Consiliul de Administraţie al SSIF Broker îl susţine pe Adrian Pop, independent de orice situaţii regretabile din trecut

Adrian Pop, actualul director general al SSIF Broker, are o condamnare penală la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiuni de violare a corespondenţei, ne-a semnalat un cititor, oferindu-ne şi decizia instanţei în acest sens, din 2010.

Autoritatea de Supraveghere Financiară spune, însă, că fapta nu mai apărea în cazierul judiciar al lui Adrian Pop, eliberat la data de 19.03.2015, la momentul autorizării modificării componenţei conducerii intermediarului, ca urmare a numirii domnului Pop în locul doamnei Zoicaş - Ienciu Florica (Hotărârea Consiliului de Administraţie din data de 17.03.2015).

Totodată, Consiliul de Administraţie al SSIF Broker ne-a transmis că îl susţine pe Adrian Pop, independent de orice situaţii regretabile din trecut.

Cazierul judiciar poate fi şters, prin reabilitare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară ne-a precizat că nu autorizează funcţiile de director general/director general adjunct, ci evaluează persoana desemnată/numită în funcţiile respective de Consiliul de Administraţie al societăţii (în temeiul prevederilor legislaţiei în vigoare la momentul transmiterii solicitării), în vederea autorizării modificării componenţei conducerii.

Reprezentanţii Autorităţii ne-au precizat: "La momentul autorizării modificării componenţei conducerii ca urmare a numirii dlui. Pop Adrian în locul dnei. Zoicaş - Ienciu Florica (Hotărârea Consiliului de Administraţie din data de 17.03.2015), acesta nu avea înscrieri în certificatul de cazier judiciar (eliberat la data de 19.03.2015) şi, conform declaraţiei pe proprie răspundere a dlui. Pop Adrian, datată 07.04.2015, acesta nu încălca «prevederile Legii 31/1990 republicată, ale Legii 297/2004 privind piaţa de capital şi ale reglementărilor în vigoare în legătură cu serviciile de investiţii financiare», respecta «cerinţele menţionate la art. 6 alin. (3) lit. b) şi c) şi alin. (5) din Regulamentul nr. 32/2006, cu modificările ulterioare, având o bună reputaţie» şi nu a fost «condamnat printr-o sentinţă definitivă pentru infracţiuni în legătură cu activitatea desfăşurată, fapte de corupţie, spălare de bani, infracţiuni contra patrimoniului, abuz, dare sau luare de mită, fals sau uz de fals, deturnare de fonduri, evaziune fiscală».

Mai mult, la momentul transmiterii solicitării de autorizare a persoanei anterior menţionate în calitate de agent delegat al SSIF BROKER S.A., certificatul de cazier judiciar existent la dosar (datat 22.06.2010) nu prezenta înscrieri.

În consecinţă, facem precizarea că autorizarea dlui. Pop Adrian în calitate de Conducător s-a realizat, cu respectarea prevederilor legale, pe baza documentaţiei transmise de societatea de servicii de investiţii financiare, A.S.F. neavând cunoştinţă de existenţa sentinţei penale la care se face referire".

Conform ASF, schimbarea încadrării domnului Pop Adrian din funcţia de director general adjunct în cea de director general al SSIF BROKER S.A. s-a realizat prin Decizia Consiliului de Administraţie al societăţii din data de 17.12.2015 şi nu a necesitat obţinerea unei autorizaţii din partea A.S.F. în acest sens.

În decembrie 2015, Adrian Pop a fost numit director general al SSIF Broker, în locul lui Grigore Chiş.

"Numirea domnului Adrian Pop în poziţia de Director General a fost firească, dânsul ocupând anterior poziţia de Director General Adjunct al SSIF Broker, având o experienţă de peste 19 ani în piaţa de capital şi fiind una dintre cele mai verticale şi implicate persoane din organizaţie", ne-a transmis Consiliul de Administraţie al SSIF Broker, adăugând: "Calităţile profesionale ale domnului Pop au fost demonstrate zi de zi, în ultimii cinci ani, prin aportul de know how, energie şi dedicare pe care le-a investit în companie.

Consiliul de Administraţie al SSIF Broker îşi afirmă susţinerea faţă de acesta, independent de orice situaţii regretabile din trecut, ce nu au nici un fel de legătură cu activitatea sa profesională. Domnul Adrian Pop reprezintă în mod legal societatea, în faţa tuturor organelor abilitate, având toate avizele şi autorizările necesare, obţinute conform legislaţiei în vigoare."

Potrivit ASF, în urma intrării în vigoare a unui nou regulament privind avizarea conducerilor şi funcţiilor-cheie din cadrul entităţilor supravegheate, urmează să fie reevaluaţi membrii structurii de conducere şi persoanele care deţin funcţii-cheie, acestea având obligaţia să se conformeze prevederilor Regulamentului nr. 14/2015 în termen de maximum 180 de zile de la data intrării în vigoare.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Sincer, vai de ei... daca a ajuns Adrian Pop acolo, e rau de tot... Poate a fost ales doar pentru ca e omul cuiva dintre actionarii mai mari, pe care-i avantajeaza permanent si le baga banii in buzunar in mod regulat, ca in rest, e un habarnist aproape total... Pardon, viseaza la filmele pe care le vede la televizor despre haiducii de pe Wall Street...

    1. Ooooo, s-au trezit expertii pietei. Old habits die hard, nu? Din punctul meu de vedere, de actionar, actuala conducere este infinit mai buna decat fosta. Din atat de multe puncte de vedere, ca nici nu am aici spatiu sa le enumar. Dar poate scriu si eu o scrisoare, in calitate de actionar:)

      Daca asa intelege ASF sa raspunda unor actionari sau clienti ai BRK....atunci intelegem pe ce maini este bursa la noi. Dormi linistit....ASF vegheaza.

    Nu ar trebui duspendat?

    Sa-ntelegem ca un om de bine a informat redactia bla, bla. Cin' sa fie? cin' sa fie?

    Chis sa fie! Bravo. Nu trage dom' Semaca!

    A ramas chisea fara jucarii. Va primi in curand altele, ca la cate a facut...sing sing ... 

    Dar cu obrazul cum ramane domnilor de la ASF??

    Cate astfel de cazuri mai aveti in tara cu conduceri reabilitate, resapate?

    Asa induceti incredere in piata de capital din Romania? 

    1. Reesapat. Nu ca la cj.

      Like!

    O tristete de ssif abuzat de conducere cu concursul ASF. Orice numai actionar brk sa nu fii pe bvb

    trist de la profesor universitar la repetent apoi la condamnat

    Domnilor, nu am date suplimentare, dar nu prea vad logica cu violarea asta. In timp ce intreaga tara e ascultata zi si noapte pentru interesul national, aflam ca s-a ajuns ca un om sa primeasca 2 ani pentru citirea corespondentei altuia, iar altul sa considere ca aceasta nu il face compatibil cu administrarea unei societati de investitii. Pai daca violarea corespondentei scrise e penala, banuiesc ca si cea verbala, pe telefon, se incadreaza la fel. Am aflat recent ca SRI, serviciul ce apara tara de dusmanul roman, nu mai are voie sa ne asculte. Deci singurul ce intra in corespondenta noastra ilegal si e sanctionat este directorul Broker. Traiasca inviolabilitatea corespondentei.

    1. Marius, vii cumva de la club?? Ca nu prea esti coerent, prietene. Ce-i cu amalgamul asta de informatii, SRI, viol??? Ce vrei sa spui?

    "[...]ne-a semnalat un cititor, oferindu-ne şi decizia instanţei în acest sens, din 2010."

    Haters gonna hate! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb