Erste Group reduce fondul comercial al BCR cu 260 milioane euro

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 ianuarie 2013

Erste Group reduce fondul comercial al BCR cu 260 milioane euro

Erste estimează un profit de circa jumătate de miliard de euro pentru 2012

Erste Group îşi reduce fondul comercial cu aproximativ 300 milioane de euro, decizie care implică ajustarea fondului comercial al Băncii Comerciale Române (BCR) cu 260 milioane de euro, ca urmare a schimbării condiţiilor din piaţă, ne-au declarat reprezentanţii grupului austriac.

După amortizarea efectuată de Erste Group, fondul comercial al BCR a ajuns la nivelul de aproximativ 600 milioane de euro, ne-au spus oficialii grupului.

Erste Group a redus, anul trecut, fondul comercial al BCR cu 210 milioane, iar în 2011 a efectuat o amortizare de 700 milioane de euro. În 2006, când Erste Bank a cumpărat BCR, fondul comercial al băncii era estimat la 2,4 miliarde de euro.

Rezultatele testelor anuale privind deprecierea fondului comercial al Erste Group au impus reducerea fondului, în special cel al BCR, dar şi al altor participaţii, potrivit unui comunicat al grupului austriac.

Amortizarea s-a datorat primelor de risc mai mari, care au determinat creşterea ratelor de discount aplicate, se arată într-un comunicat al Erste Group.

Reprezentanţii grupului austriac ne-au precizat că Erste doreşte să aibă o abordare cât mai precaută.

Ca urmare a măsurii de ajustare a fondului comercial, dar şi a vânzării subsidiarei din Ucraina, Erste Group estimează că va înregistra, în anul financiar 2012, un profit net de aproximativ 450 milioane de euro.

De asemenea, grupul austriac a anunţat că va propune Adunării Generale a Acţionarilor să plătească dobânda aferentă capitalului participativ şi să acorde dividend pentru 2012.

"Erste Group reconfirmă estimările sale privind profitul operaţional şi costurile de risc, conform celor anunţate pe 30 octombrie 2012 cu ocazia rezultatelor pentru primele nouă luni din 2012", potrivit comunicatului.

Întrucât fondul comercial este exclus de la calculul capitalului normativ, Erste Group va raporta o îmbunătăţire semnificativă a indicilor de adecvare a capitalului pentru sfârşitul anului 2012.

Fondul comercial (n.r. în engleză "goodwill") este un concept contabil care arată că valoarea activelor deţinute este intangibilă, dar cuantificabilă.

BCR a înregistrat, în primele nouă luni din 2012, o pierdere netă de 762,5 milioane lei (172,1 milioane euro), în timp ce în aceeaşi perioadă din 2011 a avut un profit net de 67,6 milioane lei (16,1 milioane euro).

Erste Bank a realizat, după primele nouă luni din 2012, un profit net de 597,3 milioane euro, faţă de o pierdere de 973 milioane euro în septembrie 2011.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Draga Doamna Elena,

    afirmatia prietenilor mei austrieci este demna de cartea recordurilor " BCR a înregistrat, în primele nouă luni din 2012, o pierdere netă de 762,5 milioane lei (172,1 milioane euro), în timp ce în aceeaşi perioadă din 2011 a avut un profit net de 67,6 milioane lei (16,1 milioane euro)" Deci daca in anul 2011 se amortizeaza 699,3 milioane EURO obtinandu-se un castig de 16,1 milioane, ganditi-va cam cat ar fi fost castigul preconizat in anii anteriori pentru a justifica aceasta cifra. Este mai putin cunoscut ca in anul 2008 a fost un Returnonequity de aproximativ 53,4% , deci dublu cat a fost maxima pe care o propagase domnul director Ackermann de la Deutsche Bank in 2006. Atunci si pana in ziua de astazi acest domn de un farmec extraordinar(vorbesc foarte serios) a facut ca aceasta cifra sa fie expresia blazarii industriei financiare. Iar acum domnul Treichl vrea sa ne spuna cat de problematic este sa faci afaceri in Romania :-) Probabil ca BCR este un fel de banca de investitii , caci la astfel de profituri record altfel nu se poate percepe supararea domnului Treichl. Daca ar prezenta asemenea cifre de afaceri in Germania cred ca a doua zi jumatate din populatia activa s-ar apuca sa invete limbe romana si ar cere si cetatenia. Ce frunza, ce Dracula, reclama mai buna ca cea pe care o face domnul director Treichl nu exista. Mai ales ca este si pe de-a moaca. E adevarat ca se mai titreaza prin ziarele austriece a la wirtschaftsblatt.com cum ca Romania ar fi un Blackhole pentru Erste Group, insa eu deja m-am obisnuit, mai ales atunci cand despre OMV se spunea ca trebuie sa investeasca mai mult in Austria si Ungaria pentru eficientizarea campurilor petroliere foarte vechi. Aici s-a trezit filonul nationalist si le-am facut o petitie care a fost si luata in seama peste cateva zile aparand dezmintirea in fituica. Da aia cu steagul rosu alb verde si cu multimea iesita la plimbare pe strada inca a mai ramas acolo desi iarasi vorbeau de tara noastra ce imperfecta. Probabil sa fie si asta un semn. Daca nici macar steagul nu reusesc sa-l poarte in culorile nationale ce sa mai zic. Decat ca sunt bulversat:-) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb