ESTIMĂRILE LUI BUSH ÎN AN ELECTORAL: 2,6 milioane de noi locuri de muncă în economia SUA

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 februarie 2004

Administraţia de la Wa-shington preconizează că economia SUA va crea 2,6 milioane de noi locuri de muncă în acest an, în po-fida problemelor creşterii în-cete a Produsului Intern Brut. Es-ti-mările republicanului Bush vin într-un an electoral şi, în consecinţă, ele sînt calificate de democratul John Kerry drept "pro-misiuni goale şi false speranţe".

George W. Bush şi-a prezentat estimările luni, în faţa Congresului, în Raportul Economic al Preşedintelui. Potrivit acestui document, economia americană va creşte cu 4 procente în 2004. "La începutul anului în 2004, economia SUA este puternică şi va deveni şi mai puternică", a declarat Bush, în faţa parlamentarilor.

Experţii spun că estimările făcute de Bush în privinţa pieţei muncii sînt riscante. Aceştia sînt de părere că, în situaţia în care noile locuri de muncă se vor materializa pînă în luna noiembrie (cînd vor avea loc alegerile), Bush va putea să puncteze o realizare în vederea realegerii sale în fruntea Statelor Unite. În caz contrar însă, el va furniza "muniţie" democraţilor, care susţin că administrarea economică a SUA de către Bush este un eşec. Mai mult, sub regimul Bush, economia americană a pierdut 2,2 milioane de locuri de muncă.

Redresarea economică se bazează, potrivit spuselor liderului de la Casa Albă, pe reducerea impozitelor, iar efectele în acest sens s-au făcut simţite încă din cea de-a doua jumătate a anului trecut. Bush vrea să arate că economia SUA a rămas stabilă sub conducerea sa, chiar în condiţiile producerii atacurilor teroriste, a marilor scandaluri corporatiste şi a războaielor din Afganistan şi Irak.

În raportul său de anul trecut, Bush estima că vor fi create 1,7 milioane de locuri de muncă în economia SUA, numai că, la finele anului, erau contabilizate 53.000 de disponibilizări. Potrivit datelor Departamentului american al Muncii, în luna ianuarie 2004, economia SUA a cîştigat 112.000 de locuri de muncă, cifră care nu atinge aşteptările. Analiştii de la Casa Albă spun însă că, în perioada următoare, va fi accelerat procesul de creare a locurilor de muncă. În plus, ei susţin că s-a îmbunătăţit situaţia companiilor, care raportează profituri în creştere şi datorii în scădere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb