Eu unul aleg prin eliminare

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 22 septembrie

Sorin Rosca Stanescu

Fiindcă oamenii sunt mai dezorientaţi decât oricând, sunt alarmant de mulţi cei care nu sunt decişi să voteze şi şi mai mulţi cei care nu se hotărăsc cu cine să o facă. Şi îmi cer sfatul. Primul meu sfat este să voteze. În orice circumstanţe. Pentru a nu lăsa prea mult spaţiu de manevră fraudării. Iar cel de-al doilea sfat pe care îl dau frecvent este ca oamenii să voteze prin eliminare. Cum aşa?

Am să pornesc de la exemplul meu. Eu nu am votat niciodată cu socialiştii. Deci este exclus ca acum să votez cu PSD. În al doilea rând, sunt liberal. Dar de multă vreme nu mă mai regăsesc în PNL, care a încetat să mai fie atât partid naţional cât şi partid liberal. A vota cu PNL în acest an este ca şi când aş vota cu PSD. O alianţă contra naturii, o struţo-cămila, cum îi spun eu, poate funcţiona în caz de necesitate unul sau două cicluri electorale. Dar treaba asta nu merge la infinit. Pentru că struţo-cămila se transformă astfel într-un partid stat. Interesul meu, ca cetăţean, este să fac în aşa fel încât puterea să fie împărţită. Să existe în viitor o opoziţie cât mai puternică, în stare să-i controleze pe cei aflaţi la guvernare.

Pornind de la acest raţionament şi de la premiza că voi vota pentru a nu lăsa spaţiu de manevră celor care au puterea, numărând voturile să fraudeze alegerile, mă orientez către o a treia forţă politică. Către suveranişti. O fac nu numai pentru a diminua capacitatea struţo-cămilei de a reveni la putere transformându-se în partid stat, ci şi fiindcă, sau mai ales pentru că, prin politica lor conjugată, PSD şi PNL au cedat mult prea multe atuuri de care trebuie să beneficieze cetăţeanul român, către societăţi şi puteri străine. Resimt necesitatea unui partid care să apere interesul naţional şi să încerce să repare ceea ce au stricat, la guvernare fiind, PSD şi PNL. În plus, din tot ceea ce înseamnă opoziţie, suveraniştii din AUR reprezintă singurul partid semnificativ care nu s-a aflat până acum la putere şi deci nu se face responsabil de situaţia de codaşă a Europei în care a ajuns România. Este posibil să mă înşel. Dar optez totuşi pentru a da o şansă partidului AUR.

Dar cum voi vota pentru prezidenţiale? Iată o întrebare care de asemenea îi frământă pe foarte mulţi cetăţeni. Dincolo de afinităţile mele politice, nu voi vota cu Marcel Ciolacu pentru că acesta a refuzat să răspundă la foarte multe întrebări care, pe bună dreptate, i se pun. Începând cu motivele care l-au determinat să solicite o diplomă de luptător cu merite deosebite în revoluţie, o revoluţie care nu a avut loc niciodată la Buzău. Şi nici nu am prea înţeles cum de nu a fost capabil să-şi publice diploma de bacalaureat. Şi nici de ce inspectoratul de învăţământ a comunicat opiniei publice notele domniei sale de la bacalaureat înainte să fi fost înregistrată vreo cerere în acest sens. Nu ştiu care sunt legăturile şi angajamentele sale secrete cu preşedintele Klaus Iohannis. Şi nici cum funcţionează blatul dintre el şi Nicolae Ciucă. Şi mai sunt încă multe alte întrebări rămase azi fără răspuns. Şi care vor continua să rămână fără răspuns atâta timp cât a mituit din bani publici televiziunile ca să îi facă propagandă electorală, evitând cu obstinaţie orice tip de dezbatere. Nu înţeleg nici în ruptul capului de ce nu ne-a oferit un program de guvernare al PSD pentru următorul ciclu şi nici un program prezidenţial.

În linii mari, acelaşi lucru se poate spune şi despre liderul PNL. Şi în biografia generalului cu patru stele Nicolae Ciucă există un număr semnificativ de mare de necunoscute, pe care domnia sa refuză cu obstinaţie să le lămurească. Nu mai intru în amănunte, că nu are rost. Dar unul dintre cele mai grave aspecte legate de domnia sa nu este impostura prin care s-a erijat în erou la Nassiriya, nici măcar uriaşa fraudă săvârşită sub comanda sa de serviciul secret al Armatei prin plata cu sume exorbitante a unor spioni fictivi, nici modul ruşinos în care şi-a promovat soţia, pentru ca aceasta să obţină o pensie nesimţită, nici măcar mizeria legată de cartea sa, pe care partidul al cărui preşedinte este, a finanţat-o cu milioane de euro, ci, sau mai ales, modul în care a utilizat fondurile puse la dispoziţia PNL pentru campania electorală, pentru a face o veritabilă exhibiţie financiară, finanţând indirect amenajarea în condiţii de super lux a vilei de pe Bulevardul Aviatorilor, care în trecut a aparţinut PNL şi care astăzi este transformată în viitoarea reşedinţă a lui Klaus Iohannis şi a consoartei sale. Cum aş putea să votez cu un asemenea personaj? Refuz să îl votez cu atât mai mult cu cât văd cum transpiră, încercând din răsputeri să-l facă pe Klaus Iohannis senator, apoi preşedinte al Senatului, şi în final să-l readucă preşedinte al unui partid naţional liberal, care s-a prostit de-a binelea şi încearcă să ne prostească pe toţi.

Pe Diana Şoşoacă nu o pot vota oricum pentru că nu a fost capabilă să explice ce a căutat ea în mai multe rânduri, în calitate de demnitar al statului român, să omagieze diferite evenimente la Ambasada Federaţiei Ruse din Bucureşti. Deşi, din alte puncte de vedere, îi împărtăşesc luările de poziţie. Nici pe Terheş nu îl pot vota în campania prezidenţială, pentru că-mi este cu neputinţă să înţeleg cum a acceptat să fie promovat de AUR în fruntea europarlamentarilor suveranişti, pentru ca apoi, fără nicio explicaţie, să trădeze, făcându-şi un alt partid şi încercând să participe la competiţia electorală împotriva lui George Simion, cel care i-a acordat atât de multă încredere.

Punând toate aceste elemente în relaţie, eliminând şi ce mai trebuie eliminat, din motive asupra cărora nu mai insist, respectiv Lasconi, Orban şi Kelemen Hunor, nu-mi rămâne, tot prin eliminare, decât să-l aleg pe George Simion pentru a-l vota. Deşi este cu certitudine prea tânăr pentru o asemenea funcţie, prea puţin experimentat şi prea impulsiv. Îl apreciez pentru faptul că, spre deosebire de ceilalţi candidaţi, a vorbit deschis despre comportamentul său de bişniţar la începutul carierei sale în afaceri, precum şi despre faptul că pe sfert este rom. Şi nu este nicio ruşine să fi pe un sfert rom, sau pe jumătate rom, sau 100% rom. Alţi lideri politici marcanţi din România, aflaţi într-o situaţie asemănătoare, au evitat de fiecare dată să se refere la originea lor rasială.

Şi îl mai elimin din ecuaţie, fără să ezit, şi pe Mircea Geoană, în ciuda faptului că acesta are în mod clar foarte multe calităţi şi abilităţi. Dar neavând un partid, nu are nici cea mai mică şansă. Şi în plus, refuză cu obstinaţie să declare cine şi în ce scop îl sponsorizează.

Aşa că prin procese succesive de eliminare, voi alege să votez la parlamentare pentru AUR, încercând ca prin votul meu să cresc capacitatea acestui partid, fie de a ajunge la putere într-o nouă formulă de coaliţie, fie pentru a deveni un puternic partid de opoziţie, iar la prezidenţiale pe George Simion, în absenţa altor candidaţi mai credibili.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Un fost PNL-ist nu poate vota cu suveranistii, ceea ce inseamna ca nu esti fost PNL-ist (ceea ce oricum se putea deduce din trecutul tau ilustru).

    Articolul nu este despre votul prin eliminare ci despre propaganda pentru Simion (ceea ce, iarasi, se stia oricum, tot din trecutul si prezentul tau ilustru). 

    Din fericire, aici poti vota liber. 

    Cu suveranistii la conducere (in apropiere, este unul la vest de noi si 2 la est de noi) nu vei mai putea vota liber.

    1. usr era alegerea logica la un fost pnl ist.

      aur e aproape de psd , pro rusia, pro pomeni, tot un partid socialist, dar socialist-nationalist. 

      NU,nu este adevărat ce spui.Mai stai si reflectează, mai uita-te pe NETFLIX la filmele documentare care te și învață cum să gândești și dă informație inedită.

      Dacă te joci cu etichetele ,te arzi rău .Nu lua de-a gata tot ce murdăresc alții mult ,mult mai puțin breji, Simion are 32 de ani și nu e uns cu toate unsorile relelor mai mult sau mai puțin bune. Rivuluția de la ”89 nu l-a pervertit

      Acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt. Asta mi-a spus un director SIS (Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova). Mi-a mai spus că, la noi în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești

      e pro rus man, uita te cum vorbeste. are interdictie si in moldova si in ucraina 

      Sunt propagandisti, nu trebuie sa te iei dupa ei. Trebuie sa votezi cu cine crezi tu, nu sa te iei dupa unul sau dupa altul... pentru ca toti mananca o paine.

      Să aveți parte de pomeni la cimitir! Care e pomana? Pensia, alocația pentru copii sau pentru handicap? S-a trezit dracu liberalismul in voi cu USR europarlamentari cu pensii speciale și KJ alt liberal de frunte prin excelență bugetar pe care pun pariu că l-ați votat și acum 5 ani! Ai dracului de rai sunt romanii

      Domnule SRS. Pnl.nu mai este demult acel PNL,care le-a fost lasat ca model de PARTID de DREAPTA cei care l-au constituit ,adica,BRATIANU si ceilalti LIBERALI care au contribuit la FAURIREA ROMANIEI MARI. Azi,PNL,este un PARTID care ar trebui sa renunte la TITULATURA din SIGLA,adica NATIONAL si LIBERAL. Pnl,de azi,este defapt PARTIDUL lui BASESCU,care si-a trimis toti GOLANII care au guvernat sub sigla PDL. ROMANII,nu trebuie sa uite ce le-a facut BASESCU impreuna cu PDListii care azi se dau PNListi. In primul rand,PDL,a instaurat in ROMANIA,TEROAREA CATUSELOR,DISTRUGEREA SRI care a ACAPARAT TARA prin aducerea in fruntea JUSTITIEI,a lui KIOVESI,o REPETENTA lin fruntea JUSTITIEI care impreuna cu COLDEA si ceilșalti sefi ai SRI,au fost SLUGILE STRAINILOR si ale lui BASESCU,care au instaurat in ROMANIA,TEROAREA si STATUL PARALEL.Azi,in PNL,au patruns si STRAINII,care prin NUMIREA de catre STRAINI a unui NEAMT in persoana lui IOHANNIS,au servit interesele STRINILOR si si-au batut joc de ROMANIA si ROMANI.Iata ca in pragul unor alegeri cruciale pentru ROMANIA si ROMANI,PNL,vandut STRAINILOR, in frunte cu IOHANNIS,doresc sa puna iar LABELE pe Romania,tot pentru interesele STRAINILOR.AZI,ROMANII,vor vedea daca CIOLACU si PSD,este un PARTID RESPONSABIL si ROMANESC,sau au o INTELEGERE OCULTA cu PNL,pentru a da un VOT favorabil,predarea TARII catre STRAINI prin candidatura lui IOHANNIS la SENAT. Daca v-a fi asa,ROMANII,trebuie sa VOTEZE MASIV AUR,care vad ca este singurul PARTID NATIONAL,caruia ii pasa de romani. In functie de acest VOT,cei care am sustinut PSD,ne vom muta in TABARA AUR.!

    Faptul ca nu au mai fost la putere si in consecinta nu sunt responsabili de cum arata Romania,

    nu constituie o garantie ca suveranistii odata instalati in fotoliile puterii vor guverna in interesul poporului. 

    Au un mare handicap, sunt flamanzi. 

    Cu prezidentialele...lipsa unei pregatiri solide si a experientei politice ar face din...suveranist o victima a celor care ii ''ling'' urechile.

    Alegerea nu e asa de simpla, restul e propaganda. 

    Nu aveti argumente solide impotriva partidelor mari. Simion e gura mare si e arivist si speculant (sa vede si in casa construita, desi aici are dreptate :preturile imobiliarelor sunt speculative). Faptul ca are si mostenire de rom explica nunta, botezul si solicitarea nerusinata de donatii pentru interes personal. L am votat pe Iohanis ca parea detasat de conflictele politicianiste fiind sas, si el acum e in stare sa semneze inclusiv intrarea tarii in razboaiele care nu au nimic de a face cu Romania! Nu mai votez minoritari la varf, ca ne tradeaza!

    Ca romani avem datoria sfinta fata de tara sa votam „romanul absolut ” numit Nicolae Ciuca .Orisicare alt candidat nu va face decit sa deturneze sensul democratic al Romaniei .Avem doi candidati ai PSD si inca unul extrem de bine aliat cu PSD acolo unde Ciolacu a si participat si a tinut trena AUR.Lasconi este si ea aidoma celor trei .Sosoaca iese din discutie ea avind doar menirea de a imparti in doua sansele lui Simion .Nu ne ramine decit votul oferit lui Ciuca fie el si cel lipsit de o mare experienta politica dar care este singurul ce poate aduce din Occident banii necesari dezvoltarii si singurul care stie cu ce maninca razboiul avind atitia prietenii care chiar stiu ce inseramna o confruntare cu Rusia . .Diaconescu nu ar fi decit al patrulea membru PSD iar Hunor nici macar nu mai intra cu UDMR in noul Parlament .A vota cu Simion este egal cu a vota cu Putin sau Medvedev .

    Eu cred că dl Stănescu gândea în termenii ăștia suveranisti de zeci de ani și AUR îi vine ca o mănușă!

    Orban in timpul pandemiei , s-a imbatat in biroul lui , si nu a mai ajuns pina la baie si s-a kkt in ghiveciul unui ficus , cica sint si imagini , si totusi candideaza .

    Sorin Rosca Stanescu , chipurile ii face cu ou si cu otet pe ICiolacu si Cciuca . Despre Cica se stie ca nu are nicio sansa sa intre in turul 2 dar Ciolacu da. In aceste conditii indemnul de al vota pe George Simion inseamna ca Stanescu il vrea George Simion in turul 2 unde nu ar avea nici o sansa in fata lui Ciolacu. Deci articolul e facut contra lui Geana si pro CIOLACU . Oricum votez LASCONI si USR.

    Recomandarea "mergeti la vot ca oile", chiar daca nu va simtiti reprezentati e cea mai gaunoasa din toate.

    Daca un om nu vrea sa voteze cu niciun candidat, sau nu vrea sa se intzepe.. care e faza, de ce ar trebui s-o faca ? 

    Autorului. A trebuit sa ajungă în 2024 sa constate ca psd și PNL sunt aceiași m..... Despre autor și suveranisti sunt doar cuvinte de.... ocară.

    Eu aleg sa stau acasa.candidati praf,alegatori praf,presa praf,tara praf si oricum castiga preferatii hegemonului.alegerile s-au fraudat si se vor frauda.a se vedea scorul udmr la toate alegerile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb