EUGEN NICOLĂESCU Autostrada Borş-Braşov, trasă pe linie moartă pînă anul viitor

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 28 martie 2005

Anul 2005 este compromis în ceea ce priveşte posibilitatea alocării de fonduri pentru autostrada Braşov-Borş, a declarat, ieri, în timpul unei conferinţe de presă organizate la Tîrgu Mureş, purtătorul de cuvînt al PNL, deputatul Eugen Nicolăescu, citat de Rompres.

"Primul ministru ne-a făcut să acceptăm ideea, astfel că acest subiect va fi redeschis abia în 2006", a afirmat Nicolăescu, care a încercat recent, împreună cu alţi parlamentari ardeleni, să convingă Executivul de necesitatea construirii autostrăzii. Eugen Nicolăescu a spus că primul ministru al Romîniei a încercat să obţină un credit de la Banca Europeană de Investiţii pentru autostrada Borş-Braşov, dar că a fost refuzat deoarece "lucrarea nu a fost atribuită firmei Bechtel prin licitaţie, ci prin încredinţare directă".

"În aceste condiţii singura soluţie pentru continuarea proiectului o reprezintă alocarea de fonduri din bugetul de stat, lucru pe care restricţiile bugetare din acest an nu îl permit. Guvernul nu poate fi mai optimist decît ar vrea", a mai spus Eugen Nicolăescu. Nicolăes-cu a subliniat că anul 2006 ar putea însemna reluarea lucrărilor la autostrada Borş-Braşov, deoarece atunci se va putea trece la un buget elaborat în funcţie de priorităţi, iar efectele relaxării fiscale vor fi fost depăşite.

Menţionăm că, la începutul acestui an, deputatul Eugen Nicolăescu s-a pronunţat pentru urgentarea lucrărilor la autostrada Borş-Braşov astfel încît să fie finalizată în maximum 4 ani şi nu în 9 aşa cum se preconizase anterior.

Purtătorul de cuvînt al PNL a mai declarat, la sfîrşitul săptămînii trecute, la Tîrgu Mureş că rectificarea bugetară din acest an va afecta fondurile alocate pentru dezvoltarea infrastructurii din România, pentru ca ţara noastră să se poată încadra în deficitul bugetar stabilit pentru anul în curs, respectiv 0,7 la sută din PIB.

"La rectificare se vor reduce cheltuielile la infrastructură", a spus Nicolăescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb