EUGEN TEODOROVICI: "Guvernul nu ar trebui să modifice Codul fiscal prin ordonanţă de urgenţă"

GEORGE FORCOŞ
Macroeconomie / 4 noiembrie 2017

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Facebook)

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Facebook)

Modificările la Codul fiscal trebuie discutate şi aprobate în Parlament, prin lege, a declarat, ieri, senatorul PSD Eugen Teodorovici, preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe, la evenimentul "Topul Naţional al Firmelor Private din România".

"Eu n-am lucrat la programul de guvernare, nu am fost atât de calificat. Îmi doresc ca astăzi, în Guvern, să nu se aprobe prin Ordonanţă de Urgenţă modificarea Codului fiscal. Este nevoie de un proiect de lege, discutat în cele două comisii de specialitate din Parlament şi la final de an să venim cu o formă care într-adevăr să ajute economia. Nu ştiu de ce concurăm cu noi. De ce să fac zero impozitul pe dividende, când avem 5%? Cineva în Europa are 0%? Nimeni. Cineva din piaţă a cerut să fie zero? Nimeni. Renunţ la nişte fonduri la bugetul de stat care vin din cei 5% din dividende benevol. Trebuie lăsate orgoliile la o parte şi văzut doar interesul naţional, indiferent de culoarea politică din Parlament sau din altă parte", a susţinut senatorul social-democrat, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, România are o mare problemă legată de lipsa forţei de muncă, iar soluţia ar putea fi un parteneriat cu Republica Moldova pentru a aduce oameni de acolo.

"I-am propus domnului premier, atunci când eram consilier onorific - în ţara asta nu poţi nici măcar benevol să lucrezi, eram consilier onorific, benevol - în ceea ce priveşte forţa de muncă, i-am spus primului ministru să încheie, aşa cum Polonia încheie cu Ucraina un acord bilateral, în baza căruia două milioane de oameni din Ucraina vin să lucreze în Polonia. De ce nu facem şi noi asta cu Moldova, spre exemplu?", a arătat Teodorovici.

El i-a răspuns ambasadorului SUA, Hans Klemm, care a spus anterior, în acelaşi eveniment, că ar trebuie să ne îngrijoreze că Republica Moldova este înaintea României în ceea ce priveşte climatul de business, într-un top al Băncii Mondiale: "Nu mă îngrijorează că Moldova a crescut peste România, mă îngrijorează ce se întâmplă în România".

Ţara noastră poate atrage toate fondurile europene disponibile, însă piaţa internă nu este pregătită pentru o astfel de infuzie de bani, consideră Teodorovici.

"România poate aduce în trei ani 23 de miliarde de euro, adică toţi banii europeni, numai că, din păcate, piaţa nu poate să susţină o astfel de infuzie de bani europeni, pentru că nu mai este forţă de muncă, materia primă dispare, pentru că dispar cei care produc. Dar România poate, printr-o schimbare simplă de abordare. Banul european este o sursă sigură", a arătat senatorul.

În opinia sa, Guvernul nu trebuie să stabilească salariul minim pentru mediul privat.

"În ceea ce priveşte salariul minim, în zona publică eu pot să îl impun, dar în zona privată eu trebuie să stimulez ca salariul să nu scadă sub acest nivel. Privatul nu trebuie presat, el trebuie să găsească un mediu în care să se dezvolte. Noi avem, ca ţară, din păcate, extrem de multe piedici", a explicat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ....Uita ca exista si oameni de buna credinta in PSD...cu argumente corecte si prezentate cu multa decenta...

    Din nefericire avem in "varful" clasei politice oameni ...ageamii...si este f.greu sa-i dai la o parte...Ei tin unul la altul..deoarece stiu ca daca sunt inlocuiti cu alte persoane...cariera lor e terminata....Zilele trecute citeam in Ziarul Financiar CV celor aflati la Guvernare...Indivizi cu scoala la f.frecventa...diplome cumparate...terminarea unor facultai .care nu au nimic cu specificul functiilor ocupate .etc....

    Ce facem ????...singura solutie este ...strada. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb