EUGEN TEODOROVICI: "Legea dării în plată este una OK"

Bănci-Asigurări / 28 mai 2016

"Legea dării în plată este una OK"

Fostul ministru al Finanţelor Publice Eugen Teodorovici a apreciat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că Legea dării în plată este una "OK", susţinând totodată că se putea modifica Codul fiscal astfel încât să fie eliminată impozitarea transferului de proprietate.

"Am auzit explicaţia doamnei ministru. Este o problemă falsă că nu putea să modifice Codul Fiscal. Putea să modifice foarte bine Codul Fiscal, pentru că la momentul Codului Fiscal nu se ştia de legea dării în plată sau când ea va lua naştere. Putea foarte bine să să modifice Codul Fiscal. Care este rolul statului atunci? Ce am făcut? Pe de o parte să spunem că îl ajut, pe de altă parte vin şi îl împovărez. Este o greşeală că nu se modifică Codul Fiscal în această direcţie", a declarat Eugen Teodorovici, întrebat fiind cum comentează faptul că actualul ministru al Finanţelor, Anca Dragu, a susţinut că nu este necesară modificarea Legii dării în plată, astfel încât să fie eliminată impozitarea transferului de proprietate, relatează Agerpres.

Fostul ministru Teodorovici a spus că Legea dării în plată este o "lege OK", menţionând că politicienilor de stânga le pare rău că nu au avut ei respectiva iniţiativă legislativă, în condiţiile în care "nu este o măsură de dreapta, ci o măsură de stânga".

Prezentă luni la conferinţa de lansare a raportului pentru 2015 al Consiliului Concurenţei, Anca Dragu a spus: "Avem o lege, darea în plată, dezbătută în Parlament timp de peste un an. Legea a ieşit din Parlament cu aceste prevederi foarte clare. Este o lege stabilită în Parlament şi nu vedem de ce să venim acum să o modificăm. În acest moment nu am înţeles raţiunea pentru care darea în plată are loc în condiţiile Codului fiscal actual".

Miercurea trecută, Anca Dragu a declarat, la Palatul Victoria, că pentru o eventuală eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate în cazul dării în plată este necesară modificarea Codului fiscal printr-o Ordonanţă de Urgenţă, adăugând că trebuie analizat în ce măsură acest lucru este fezabil.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Teodorovici confirma ce spuneam și eu. Nu există bază legală pentru scutirea de impozit. Ea trebuie creată prin excluderea explicită de la plata impozitului.

    1. Nu există bază legală pentru impozitarea predării garanției la valoarea creanței, doar o interpretare șmechereasca a la Biriș.

      Dacă există vreun executat care a plătit statului înainte de LDP impozit la valoarea creanței există precedent, dacă nu, Biriș e bun de pârnaie. 

      Biris este unul dintre cei mai buni experti in Codul Fiscal. Ori trebuie impozitata, ori este exclusa de la impozitare prin modificarea Codului Fiscal.

      Biriș e un șmenar demonstrat. A acceptat postul de bugetar în MF deși a evitat plata taxelor prin apelarea la solutia off-shore.

      Patriciu, în hoția lui, a avut decența să nu ne dea lecții din cadrul Ministerului de Finanțe.  

      Expert pe sectiunea offshore :)

    Cu tot ceea ce spune.

    Nu exista baza legala pentru impozitarea unei datorii.

    1. Gresit. Trebuie impozitata.

      Debitorii executați n-au plătit niciun impozit, neperformantele externalizate de către bănci nu au fost impozitate la valoarea creanței.

      Biriș e șmenar. 

      Postacule, tu ai citit Codul Fiscal? Sigur ca nu.

      Postacule, stii care este diferenta dintre un activ si un pasiv? Ce reprezinta un credit externalizat, un activ sau un pasiv pentru banca? Dar o datorie stearsa pentru un debitor, este un activ sau un pasiv? Hai incompetentule, dispari cu prostiile tale cu tot. Un pacala neam psihopat ce esti.

      Nu exista datorie stearsa, ci garantie executata voluntar, la cererea clientului. M A R S!!! (cu bucati de plastic)

      Debitorii nu sunt iertati de datorie, pungasi bancarzi, smenari hoti, cocalari valutisti, va dau garantia inapoi.

      Bancile au vandut npl nu au platit nici un leu statului si notarilor atunci oameni acestia de ce sa plateasca ?

      ce nu ai avut placerea sa gusti, adevarata visinata se afla in afara bilantului bancilor si anume in contul 995, unde este depozitata intreaga diferenta intre deprecierea conform IFRS si cea folosind filtrele prudentiale....De aia eu, tu si Ovidiu suntem imbecili,in timp ce domnii Isarescu, Vasilescu si Georgescu sunt intelepti...Te pup :-)

      nu asta scrie in ldp, prostovanule

      scrie "prin derogare de la Codul Civil" ... " se anuleaza datoria" 

      nu exista executarea trebuie sa fie dorita si de cealalta parte [...]

      Cred ca inventeaza romana cu scriere - citire araba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb