Eugen Teodorovici o invită pe Anca Dragu la o discuţie pe tema majorărilor salariale

Andrei Stan
Macroeconomie / 3 noiembrie 2016

Senatorul Eugen Teodorovici a invitat-o pe Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, la o discuţie pe tema taxelor nefiscale şi a majorărilor salariale, informează un comunicat de presă al PSD.

"Iniţiativele recente ale PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale şi de creştere a salariilor în sănătate şi educaţie au stârnit reacţii diverse din partea partidelor politice, a unor instituţii ale statului şi, bineînţeles, a Guvernului. Dincolo de aspectele politice sau conjuncturale, apreciez aceste reacţii ca fiind pozitive. Ele pot fi baza de la care să pornim dialogul social pe tema veniturilor românilor. În calitate de fost ministru al Finanţelor Publice şi de senator social-democrat, membru al Comisiei de buget-finanţe, doresc să iniţiez acest dialog. Pentru început, o invit pe doamna Anca Dana Dragu, ministru al Finanţelor Publice, la o discuţie pe tema taxelor nefiscale şi a majorărilor salariale'', se arată în comunicatul semnat de Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat, marţi, că deficitul bugetar ar putea să sară de 4% din PIB anul viitor, având în vedere iniţiativele legislative votate în ultimul timp.

Anca Dragu a declarat, potrivit Agerpres: "Este vorba despre mai multe iniţiative legislative votate în ultimul timp. Avem şi cheltuieli ambiţioase pe masterplan pentru anumite investiţii. Dacă toate aceste cheltuieli sunt puse în buget, probabil că ar putea să sară de 4% (deficitul n.r.)".

În ceea ce priveşte proiectul de creştere a salariilor pentru anumite categorii de bugetari, acesta ar putea duce la un deficit de peste 3% din PIB, a mai avertizat ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb