EUGEN TEODOROVICI: "Planificăm să aprobăm rectificarea bugetară săptămâna aceasta"

Ziarul BURSA #Politică / 6 august 2019

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Rectificarea va fi pozitivă, conform ministrului Finanţelor

Autorităţile şi-au planificat să aprobe rectificarea de buget în această săptămână, a afimat, ieri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, într-un interviu la Radio România Actualităţi, citat de Agerpres.

Amintim că, săptămâna trecută, Teodorovici anunţase că Executivul urma să aprobe rectificarea bugetară în şedinţa de ieri.

În emisiunea radio, ministrul de resort a precizat că lucrurile sunt clarificate şi mai sunt de pus la punct doar mici detalii, arătând, totodată, că este convins că va fi o rectificare pozitivă: "Este important de spus că, faţă de ceea ce a apărut în spaţiul public zilele trecute, pot să spun aşa, într-un singur cuvânt că va fi o rectificare, sperăm, noi pozitivă, adică toa-te ministerele, cele care au planificate măsuri importante de investiţii şi nu numai, vor primi toate sumele necesare astfel încât până la finele acestui an să le şi aplice. Vor fi minis-tere care vor avea bugetele aşa cum au fost planificate şi chiar vor fi anumite, să spun aşa, plusuri acolo unde au fost adăugate măsuri faţă de cele pe care cu toţii le cunoaştem. Ele vor fi anunţate în mod public, odată cu momentul rectificării, de doamna prim-ministru şi, ca o concluzie, sunt convins că va fi o rectificare pozitivă".

Oficialul a menţionat: "Săptămâ-na aceasta planificăm să aprobăm această rectificare de buget şi cred că lucrurile sunt clarificate, doar micile detalii au mai rămas de pus la punct şi lucrurile sunt aşa cum am spus şi în coaliţie şi cum am promis populaţiei, mai ales".

Potrivit ministrului Finanţelor, şi autorităţile locale vor primi bani în cadrul primei rectificări de buget din acest an, iar sumele vor fi alocate în funcţie de proiectele de investiţii pe care acestea le au: "Aşa cum am promis noi în programul de guvernare, ştiţi foarte bine, de la 1 ianuarie avem 100% impozitul pe venit pe care trebuie să-l alocăm la nivel local, aşa am promis, şi chiar dacă Legea bugetului de stat pe acest an prevede din luna martie, să spunem aşa, inclusiv această alocare, nu, o să o dăm de la început de an, o să alocăm sumele necesare pentru funcţionarea până la final de an (...), dar se va face într-o abordare oarecum diferită, să spunem - sumele vor fi alocate şi pe baza nevoilor punctuale, în discuţie cu fiecare (...) în parte, astfel încât să fim siguri că sumele vor fi suficiente pentru ceea ce au de făcut până la final de an".

Ministrul Finanţelor a mai precizat că pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie, iar creşterea punctului de pensie are prevăzută în buget, încă de la început de an, suma necesară.

În acelaşi timp, şeful de la Finanţe a anunţat că, pentru transparenţă şi dezbatere publică, intenţionează ca, în luna septembrie a acestui an, să publice proiectul de buget pe 2020.

La finalul săptămânii trecute, au apărut informaţii pe surse conform cărora prima rectificare bugetară va fi "uşor" negativă, în condiţiile în care deficitul bugetar la semestru s-a cifrat la 19,96 miliarde de lei, iar Guvernul estimează un deficit anual de 28 miliarde lei. Conform surselor citate în presă, Guvernul ar fi urmat să taie bani de la Sănătate, Educaţie şi Transporturi şi să dea în plus la servicii şi Preşedinţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb