Actualizare - PSD susţine fie eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor militare, fie taxarea lor, a afirmat astăzi senatorul social-democrat Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor.
"Poziţia fermă a PSD este fie de a elimina pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militare, fie de a le taxa prin acel proiect pe care l-am depus. Fie eliminare la pensii speciale, fie aprobarea proiectului pe care l-am depus", a anunţat Teodorovici, într-o conferinţă de presă.
Întrebat despre pensiile aleşilor locali care ar intra în vigoare la 1 ianuarie, Eugen Teodorovici a spus: "Este timp, până la finalul lunii decembrie, să se discute şi să fie un vot final, pe formă finală, pe una dintre cele două variante: fie se elimină pensiile speciale cu excepţia celor militare, fie se taxează conform acelui proiect depus în Parlament. Asta ajută şi actualul Guvern. De aici vor fi economisite sume importante pe care le poate folosi Guvernul pentru alte zone".
Senatul a adoptat, pe 18 septembrie, în calitate de primă Cameră sesizată, iniţiativa legislativă a senatorului PSD Eugen Teodorovici prin care sunt taxate pensiile speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei, cu 50%.
Propunerea legislativă prevede instituirea unei taxe pe veniturile reprezentând pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă primite în baza unor legi şi statute speciale.
Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a început, marţi, dezbaterile asupra a două proiecte privind eliminarea pensiilor speciale, iniţiate de PNL şi, respectiv, USR, reprezentanţii mai multor sindicate şi asociaţii solicitând respingerea actelor normative. În final, deputaţii din comisie au decis amânarea.
---
PSD lansează către toate partidele politice o invitaţie pentru agrearea unui pact politic pentru reforme structurale în toate domeniile de activitate, astfel încât, odată ce vor fi aplicate acele măsuri, nimeni din opoziţie să nu aibă niciun fel de reproş, a anunţat astăzi senatorul social-democrat Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor, informează Agerpres.ro.
Teodorovici a afirmat într-o declaraţie de presă: "Lansăm o invitaţie către toate partidele politice pentru a-şi desemna reprezentanţi la construcţia unui pact politic pentru reforme structurale. Este acest aspect menţionat şi în raportul agenţiei Standard & Poor's, că acestea lipsesc din România. Deci cu reforme structurale, pe toate domeniile de activitate, astfel încât, odată agreat din punct de vedere politic, Guvernele să poată avea siguranţa că, odată aplicate acele măsuri, nimeni din opoziţie nu va avea niciun fel de reproş".
El a explicat că fiecare coleg al său, care va prezenta situaţia pe câte un domeniu de activitate, va veni şi cu o propunere pentru fiecare sector.
Prima măsură propusă de PSD este cea vizând zona economică - TVA să devină exigibil în momentul în care plata facturii este efectuată de autoritatea contractantă.
"Eu o să fac azi o propunere legată de zona economică - şi anume ca TVA să devină exigibil în momentul în care plata facturii este efectuată de autoritatea contractantă. De exemplu, dacă o companie îşi permite din punct de vedere financiar să finalizeze o lucrare pe un şantier, nu trebuie să stea agăţată de acel proiect pentru că nu primeşte bani de la Ministerul Dezvoltării, dar dacă îşi permite financiar acest lucru să poată să finalizeze, dar factura să nu conţină TVA exigibil decât în momentul în care plata acelei facturi se şi onorează de către autoritatea contractantă. Asta înseamnă că TVA va fi plătit doar când vor fi primiţi banii. (...) Sunt convins că toate companiile din România vor agrea o astfel de soluţie şi ar fi ideal ca de săptămâna viitoare Guvernul Orban să şi emită o astfel de OUG", a adăugat Teodorovici.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Pribeagu| în data de 16.12.2019, 00:57)
Bravo PSD. Rusine PNL.