EUGEN TOMAC: "Prin modificările Codului Fiscal, Guvernul va grăbi intrarea României în recesiune"

S.B.
Politică / 30 iunie 2022

"Prin modificările Codului Fiscal, Guvernul va grăbi intrarea României în recesiune"

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul Partidului Mişcarea Populară, apreciază că modificările Codului Fiscal pe care doreşte să le opereze Guvernul PSD - PNL - UDMR vor grăbi intrarea României în recesiune, vor rupe echilibrele macroeconomice şi vor conduce la sărăcirea românilor care lucrează în sectorul privat, informează news.ro.

"Sunt măsuri prociclice care descurajează iniţiativa privată şi vor avea drept efect distrugerea capitalului românesc", afirmă el.

"Omul gras (statul) se aşază cu toată greutatea în spatele omului slab (privatul) prin măsuri de modificare a Codului Fiscal de o brutalitate fără precedent. Acest pachet năşit de PSD şi de PNL concurează în istoria sabotajului mediului de afaceri doar cu OUG 114/2018 promovat de tripleta de tristă amintire Dragnea - Vâlcov - Teodorovici. Dacă informaţiile apărute în presă se vor concretiza şi în decizia finală, discutăm de o ascuţire a luptei de clasă pe care socialiştii au declarat-o împotriva celor care muncesc mai mult şi mai bine, împotriva celor care îşi asumă riscuri şi îşi deschid o afacere, împotriva capitalului românesc şi a celor peste 700.000 de IMM-uri care angajează două treimi din românii care lucrează cu contracte de muncă. Pare că Guvernul de stânga actual are ca singur scop perpetuarea sistemului bugetar în detrimentul economiei private", a declarat europarlamentarul Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Conform PMP, măsurile cuprinse în pachetul legislativ prin care ar urma să fie modificat Codul Fiscal "sunt pe contrasens cu nevoile pe care le are economia românească pentru a supravieţui tsunamiului economic care se apropie cu repeziciune de ţara noastră. În perioade de criză, soluţia dovedită ca fiind eficientă este scăderea taxării împreună cu reducerea cheltuielilor statului, pentru ca perioadele de creştere să fie marcate de consolidare fiscal-bugetară".

"Dispreţul actualei Puteri faţă de mediul privat şi de angajaţii din economia reală se vede din faptul că oamenilor li se spune să strângă cureaua tocmai pentru a avea statul mai mulţi bani ca să-şi hrănească tot mai mult clientela. Asistăm la o austeritate pe invers: în loc ca administraţia publică să-şi reducă semnificativ cheltuielile, aşa cum se întâmplă când sunt de gestionat crize, consumul statului creşte pe baza birurilor suplimentare pe care le pun economiei private aflate deja în agonie. Guvernanţii le-au pus gând rău nu bogătaşilor, ci membrilor clasei de mijloc şi aşa foarte puţin reprezentată numeric în România. Până la urmă, acesta este mottoul tuturor Puterilor politice stângiste: să asucţim lupta de clasă", a afirmat preşedintele Tomac.

PMP consideră că taxarea suplimentară pe care vrea să o introducă Guvernul PSD - PNL - UDMR va pune gaz pe foc în ceea ce priveşte inflaţia. Taxe mai mari înseamnă preţuri practicate mai mari. Este încă o dovadă că valul inflaţionist al Executivului este o strategie programatică prin care se doreşte creşterea cu orice preţ a veniturilor bugetare.

"PMP a propus măsuri concrete pentru reducerea inflaţiei: scăderea cu două puncte procentuale a TVA, reducerea la jumătate a accizelor pe combustibili şi creşterea producţiei energetice din surse tradiţionale aşa cum fac toate ţările din Vestul Europei. Sunt propuneri de bun simţ economic. Faptul că Executivul merge fix pe contrasens şi măreşte taxarea se va traduce prin grăbirea intrării ţării noastre în recesiune", a concluzionat Eugen Tomac.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. habarnist !

    sunt privat,am platit trimestrul trecut 100.000 lei imp profit! 

    daca nu platim toti,ne ducem in cap mai repede! 

    cei care au cumparat terenuri cu 5 eur si le vand cu 200 eur,le iei 1%,trebuie sa fii prea bogat sau dobitoc sa nu impozitezi cu 16% specula imobiliara! 

    casele vandute pe persoana fizica,folosind munca la negru,taxate l;a fel ca la firme,e o eludare a legilor a dezvoltatorilor pe persoana fizica! 

    IT,care iau de la 2000 in sus,de ce sa nu plateasca impozit,le raman 1900,tot bani multi sunt,dar se aduna!

    impozitarea urgenta progresiva la tot ce depaseste 5000 lei,si abrupta pt ce depaseste 10000 lei,e importanta munca fiecaruia,ca fara grau nu mananci procesoare,iar fermierul de ce sa ia 3000 lei si sa plateasca impozit si cel cu 10000 sa nu plateasca! 

    1. Dacă plăteai 100k impozit pe profit nu spuneai ca e mult 2k ron. În fine, e aproape imposibil ca având o astfel de mentalitate sa ajungi ca privat sa faci profit la asemenea nivel. Dar poate explici totuși cum cum ne ducem în cap dacă nu plătim.catre un sistem corupt și clientelar? Banii în mana politicienilor sunt ca drogurile în mana copiilor, plus corupția exista acolo unde sunt banii publici. Rolul statului trebuie sa fie acela de a iti asigura cadrul desfășurării activității economice. Sa păzească granitele, proprietatea și legile. Atât. Sectorul IT s a dezvoltat si datorita scutirii de taxe, de ce sa nu aplici formula pentru întreaga economie ci sa faci exact opusul?

      Mare branza tot cu IT-ul. Aia din constructii au reduceri si mai serioase.

      Hai o data cu eliminarea scutirii in IT ca tot va strufocati de asta. Sa vedem ce se intampla. Tara mai de cacat ca Romania in 2023 si meserie ca flexibila ca aia ce o faci pe laptop nu exista. Nimic nu convinge IT-isti astia sa-si faca o viata intr-o tara mai civilizata, zica ca sunt masochisti. Romania are nevoie de un brain-drain mai serios. Deja sunt hiring-freezes in blana prin Romania pentru ca strianii vad ca esti zona fierbinte deja. 

      Apropo: vedeti cum merg in US deducerile fiscale din tech. Acolo primesti la un startup in primii 5 ani R&D tax credits de pana la $250,000 per year. Adica... daca esti profitabil primesti 250K moka. Doar ca acolo, primesti scutire daca arati profit, nu daca faci dosarel sa primesti bani moka pe nimic. 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb