Eurelectric: salvarea industriei europene necesită o electrificare mai rapidă

A.D
Comunicate de presă / 3 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Trei sferturi din energia electrică generată în UE în acest an a provenit din energie curată - arată Power Barometer 2024 al Eurelectric. În timp ce sectorul energetic continuă să fie lider în ceea ce priveşte decarbonizarea, economia Europei nu se electrifică suficient de rapid. Între 2022 şi 2023, cererea de energie electrică a scăzut cu 7,5%, în principal din cauza închiderii industriilor şi a relocării peste hotare în timpul crizei energetice. Pieţele de energie electrică înregistrează preţuri

negative fără precedent, care riscă să descurajeze viitoarele investiţii ecologice. UE are nevoie de o strategie solidă de electrificare pentru decarbonizarea industriei.

În 2023, emisiile în sectorul energetic UE s-au redus cu 50% faţă de 2008. A fost cea mai mare reducere realizată vreodată. Cu toate acestea, rata de electrificare a Europei a stagnat la 23% în ultimii zece ani. Ţinta este ca până în 2040 să reprezinte jumătate din consumul final de energie al UE.

În prezent, 1/3 din energia consumată de industriile europene este acoperită de electricitate. 4% din procesele industriale de încălzire cu un nivel de emisii ridicat sunt electrificate.

Vânzările de pompe de căldură au scăzut cu 5% în 2023. Vehiculele electrice au crescut la un total de 9 milioane de unităţi anul acesta, dar rămân departe de obiectivul de 30 până la 44 de milioane de unităţi până în 2030, se arata într-un comunicat Eurelectric către redacţie.

"Piesa care lipseşte între a deveni ecologic şi a rămâne competitiv este electrificarea. Sectoarele industriale deţin un potenţial uriaş de a se electrifica în continuare pe baza tehnologiilor disponibile"- a declarat secretarul general al Eurelectric, Kristian Ruby.

Dincolo de lipsa cererii de energie, o altă preocupare pentru sector este volatilitatea crescută a preţurilor. Cu toate acestea, o creştere a cererii de energie electrică rămâne esenţială pentru rezolvarea acestei probleme.

Eurelectric subliniază că este necesară aplicarea Green Deal şi totodată să se menţină un cadru de investiţii compatibil cu piaţa şi o strategie clară de electrificare pentru o industrie europeană competitivă şi decarbonizată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb