Euro a trecut de 4,3 lei

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 septembrie 2011

Euro a trecut de 4,3 lei

Moneda europeană a depăşit, ieri, pragul de 4,3 lei. Banca Naţională a României (BNR) a afişat, ieri, un curs de referinţă de 4,3081 lei, în creştere cu 1,79 bani, faţă de cotaţia anterioară. Un nivel atât de ridicat al cursului nu a mai fost anunţat din data de 6 decembrie anul trecut, când Banca Centrală a anunţat un curs de 4,3110 lei pentru un euro.

Aprecierea monedei europene de ieri vine în contextul în care Federal Reserve a avertizat că economia Statelor Unite ale Americii este vulnerabilă la riscuri semnificative.

Analiştii ING Bank sunt de părere că o intensificare a crizei datoriilor suverane din zona euro ar putea să ducă la creşterea parităţii euro/leu, până la nivelul de 4,4 sau chiar 4,5 lei, potrivit unui raport al băncii.

Aceştia susţin: "Scăderea inflaţiei lasă loc de manevră Băncii Centrale. În consecinţă, nu am fi surprinşi să vedem că BNR este relaxată privind o paritate euro/leu peste nivelul de 4,3 lei, în special având în vedere cererea externă slabă. În acelaşi timp, ne aşteptăm ca BNR să protejeze leul împotriva mişcărilor bruşte. Dacă problemele din Europa rămân nerezolvate pentru mai mult timp sau se intensifică, vedem, temporar, paritatea euro/leu la nivelul de 4,4-4,5 unităţi".

Leul a pierdut ieri teren şi faţă de dolarul american. BNR a afişat un curs de referinţă de 3,1978 lei, cu 6,1 bani mai ridicat faţă de nivelul anterior.

În schimb, în raport cu francul elveţian, moneda naţională s-a apreciat cu 0,95 bani, rata oficială fiind de 3,5035 lei/franc.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Se apropie sfarsitul de an si jocurile bursiere aduc EURO in fiecare an la nivel maxim sau "istoric" dupa cum spun la "stiri:" ca sa ....PLATIM MAI MULT....ASTA E RASPUNSUL...

    Se apropie sfarsitul de an si jocurile bursiere aduc EURO in fiecare an la nivel maxim sau "istoric" dupa cum spun la "stiri:" ca sa ....PLATIM MAI MULT....ASTA E RASPUNSUL...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb