Euro, în declin din cauza economiei slabe

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 august 2011

Euro s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de valutele majore, ca urmare a publicării datelor privind evoluţia economiei europene în trimestrul al doilea.

Potrivit Biroului de Statistică al Uniunii Europene (Eurostat), PIB-ul UE şi cel al zonei euro au crescut cu 0,2% în trimestrul al doilea din 2011, comparativ cu trimestrul întâi, când ambele regiuni au înregistrat un avans de 0,8%. Analiştii aşteptau o expansiune economică de 0,3%.

La ora 10.17, euro avea un curs de 1,44 dolari pe piaţa SUA, mai mic cu 0,3% faţă de ziua precedentă. Luni, moneda unică urcase până la 1,4477 dolari, cel mai ridicat curs din 27 iulie până în prezent.

Tot ieri dimineaţă, euro s-a depreciat cu 0,3% faţă de moneda niponă, ajungând la 110,62 yeni.

De menţionat că moneda împărţită de 17 state din UE s-a depreciat în aşteptarea rezultatului reuniunii de ieri, dintre preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german Angela Merkel. Cei doi urmau să discute pe marginea propunerilor de înăsprire a implementării normelor bugetare din UE şi extinderea coordonării în regiune. O conferinţă de presă a celor doi oficiali era programată pentru ora 19.30 (ora României).

Analiştii arată că euro este supus presiunilor din cauza datelor privind evoluţia economiei europene, care au fost mai rele decât aşteptările.

Francul creşte

Moneda elveţiană, francul, a crescut ieri faţă de euro, după câteva zile cu pierderi importante, generate de speculaţiile privind intervenţia băncii centrale pentru stoparea aprecierii. Creşterea de ieri a fost determinată de plasamentele în această monedă refugiu, pe fondul datelor dezamăgitoare privind economia europeană.

Francul a urcat cu 1,1%, la 1,1208 unităţi/euro. La data de 9 august, moneda elveţiană atingea cursul maxim al tuturor timpurilor: 1,0075 unităţi/euro.

Preţul aurului atingea 1.786,80 dolari uncia ieri, la ora 10.21, pe piaţa din New York, în creştere cu 1,6% faţă de ziua anterioară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb