Eurobank: Marile bănci din Grecia trebuie să-şi reducă mai rapid creditele neperformante

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 septembrie 2016

Eurobank: Marile bănci din Grecia trebuie să-şi reducă mai rapid creditele neperformante

Marile bănci elene trebuie să adopte mai rapid măsuri pentru curăţarea bilanţurilor de portofoliile uriaşe de credite neperformante, ca să sprijine redresarea economiei şi să pună sistemul bancar pe o bază solidă, potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al Eurobank, Nick Karamouzis.

Într-un interviu acordat Reuters, acesta a spus:

"Pentru instituţiile financiare elene provocarea nu o reprezintă indicele de adecvare a capitalului, ci o gestionare conformă, care să rezolve portofoliul uriaş de credite neperformante, respectiv provizioanele şi garanţiile".

În băncile elene există credite neperformante de zeci de miliarde de euro, ca urmare a recesiunii prelungite care a dus şomajul la niveluri maxime record, îngreunând rambursarea împrumuturilor.

Creditele neperformante au atins un nivel record în Grecia după ce, anul trecut, premierul Alexis Tsipras a introdus restricţii asupra mişcărilor de capital. Analiştii estimează că nivelul împrumuturilor neperformante se ridică în prezent la 116 miliarde de euro (130 miliarde de dolari), mai mult de jumătate din PIB-ul Greciei.

Reducerea creditelor neperformante este cel mai important obiectiv al băncilor din Grecia, unele dintre instituţiile financiare anunţând o uşoară scădere a acestor împrumuturi în ultimele trimestre.

Oficialul Eurobank a mai avertizat că incapacitatea de a reduce nivelul creditelor neperformante riscă să alimenteze incertitudinile privind capitalul băncilor elene, să întârzie accesul lor la pieţele de capital şi să descurajeze investitorii.

"Decât să extindă perioada de rambursare a împrumuturilor şi a dobânzilor, băncile ar trebui să folosească toate metodele şi instrumentele pe care le au la dispoziţie pentru soluţii viabile de restructurare", a subliniat Nick Karamouzis.

În luna mai, Eurobank şi Alpha Bank au transferat credite neperformante în valoare de 1,2 miliarde de euro către o platformă înfiinţată cu fondul american de investiţii KKR, ca parte a eforturilor de a gestiona mai eficient problema împrumuturilor de acest gen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb