Eurohold: "ASF a acţionat ilegal pentru a scoate Euroins România din piaţă"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 iulie 2023

Eurohold: "ASF a acţionat ilegal pentru a scoate Euroins România din piaţă"

"Societatea Euroins România era stabilă şi solvabilă financiar atunci când ASF a decis să-i retragă licenţa" "ASF a anulat un contract de reasigurare pe deplin valabil cu un reasigurator susţinut financiar de investitori de top în piaţa globală"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a desfăşurat o serie de acţiuni şi operaţiuni ilegale care au încălcat legislaţia naţională şi europeană pentru a scoate Euroins România (EIRO) din piaţă, începând cu 2021, ceea ce s-a dovedit a fi factorul cheie care a stat la baza procedurii de faliment declanşate împotriva Euroins Romania, potrivit unui nou raport, se menţionează într-un comunicat de ieri al Eurohold Bulgaria.

Potrivit documentului, raportul a fost întocmit şi înaintat autorităţilor române de către fosta conducere a EIRO. "Acesta prezintă fapte şi cifre noi despre acţiunile răuvoitoare ale ASF în acest caz şi oferă noi dovezi că societatea Euroins România era stabilă şi solvabilă financiar atunci când ASF a decis să-i retragă licenţa, pe 17 martie 2023, aruncând toate costurile aferente în sarcina statului român şi a contribuabililor din România", se menţionează în comunicat.

În document se adaugă: "ASF a anulat un contract de reasigurare pe deplin valabil cu un reasigurator susţinut financiar de investitori de top pe piaţa globală, a forţat compania de asigurări să marcheze pierderi financiare fictive, a ignorat în mod repetat majorările de capital şi a respins un alt contract de reasigurare perfect valabil".

Potrivit raportului, în decembrie 2021, ASF a refuzat să recunoască o majorare de capital de 120 milioane lei decisă de acţionari în trimestrul al treilea al acelui an, care a asigurat acoperirea SCR la 31 decembrie 2021, cu respectarea tuturor cerinţelor de reglementare .

"La data de 17 martie 2023, când a fost închisă de ASF, societatea Euroins România avea resurse financiare proprii constând din peste 44 de milioane de lei în numerar şi 68 de milioane de lei în creanţe, scadente în următoarele cinci zile de la data de 17 martie 2023, faţă de costuri operaţionale zilnice de cinci - şapte milioane de lei, datorii curente de până la 1,5 milioane de lei, respectiv toate creanţele de până la data de 16 martie achitate", se menţionează în document.

În total, conform raportului, Euroins România avea capacitatea absolută de a face faţă tuturor datoriilor restante şi scadente cu cel puţin 20 de zile înainte, presupunând cazul extrem în care compania nu ar fi avut venituri în această perioadă. În plus, compania avea de primit 66,7 de milioane de lei în contul creanţelor de la Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), care au crescut la 96 de milioane de lei până la 19 aprilie 2023.

"Adevăratul şi singurul motiv pentru Euroins Romania a fost scoasă de pe piaţă este decizia ilegală a ASF de a revoca licenţa de funcţionare a Euroins România şi de a nu recunoaşte contractul de reasigurare cu EIG Re (precum şi contractele de reasigurare existente anterior), aşa cum au afirmat domnii Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF, respectiv Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF, în interviuri acordate mass media din România în luna martie 2023", conform documentului.

Luna trecută, Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a Euroins România, asigurătorul care în toamna anului trecut avea o cotă în piaţa RCA de 33%. În martie, ASF retrăsese licenţa de funcţionare a Euroins România Asigurare Reasigurare, constatând totodată starea de insolvenţă a societăţii, în condiţiile existenţei unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei şi a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) filiala Bucureşti a fost numită în calitate de lichidator judiciar al Euroins.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. ...

    1. Nus cum se face ca niviodata, da niciodata bulgarii nu zic nica de Marcu. Dom le, mereu Rosu, altii, apostolache acum. Oricine e vinovat. Da nu Marcu. Marcu nu niciodata. Nu e intens? Da cine a resoins in 2021? Marcu lipsea sau cum el niciodata nu e de vina de nimic. Sunt toti da niciodata el. Eirohold tot zice da lumea pare ca nu pricepe. Starostele si matronu de la ASF e ghici cine? Da totusi el niciodata nu e de vina pentru nimic. Nu pentru bulgari. Ce reclama ii fac astia matronului, se vede de prin salile BNR cat de lepros a ajuns leprosul. Laudatul de bulgari lepros la BNR. :))

      ...

      Altele au treaba. Scriu dupa dictare. Au de dat bani pe usa din dos la camarila lu boss Marcu.

      Sinecuristii Voinescu, Apostol, Tuta fac o pirueta pe hartie. Se angajeaza la ISF. Ca sa revie la sinecurile ASF dupa ce iau 3 salarii de plecare. Practic se joaca pe usa batanta. Uta uta uta de 3 salarii compensatorii. Intra, ies, intra. Fac curent si danseaza cha cha in usa ASF da 3 salarii.  

      Au asigurate primele pa vara. 3 prime de vara de plecare.  

      Voinescu, Tuta, Apostol revin de pe hartie la ASF.

      Asa e la nababu Marcu. Garzile trebe platite. Eurohold il mangaie si fereste pe nababu ocrotitor.  

      Asta e sifonare de fonduri. Cum adica se angajeaza la ISF? Asta nu e tot ASF? Cum iau 3 salarii? Pentru ce, Euroins?

      Cine sunt securistii astia abonati la bani publici? Baga mana pana la umar in butoiul cu miere? Bursa sa afle de la ASF ce e asta. Cine pleaca, cine vine. Si ce bani isi sifoneaza asa.  

      Legea e strâmbă !

      Asigurările RCA in vigoare si valabilitate la Euroins, trebuiau garantate de Fond până la expirare că au fost încheiate în condițiile legale, la prețul afișat  

    Nu stiu ce interese sunt si cine a tras sforile. Ca e clar ca ele exista! Dar ce stiu prin natura ocupatiei mele, este ca Euroins plătea daunele, de cand a venit tipa aceea la conducere, in termen de 10-14 zile, cu exceptia dosarelor de dauna in care exista suspiciunea de umflare a preturilor( mai ales de atelierele de reparatii auto), informatie confirmata si de alti colegi si ateliere de reparatii corecte.Daca stau si ma gandesc ca acum cativa ani treceau 4-5 luni sa ti se plateasca un dosar, treaba se misca foarte bine! AR FI FOST CORECT SI LOGIC CA ASF SA LASE CA TOATE POLITELE RCA DE LA EUROINS SA FIE VALABILE PANA LA EXPIRARE, DACA INSTANTA A DECIS FALIMENTUL, SI NU PANA IN SEPTEMBRIE! Cate injuraturi aud de la posesorii de rca Euroins, la adresa ASF, pentru ca trebuie sa faca o alta asigurare! Si sper sa ma înșel, dar sa vedeti ce preturi vor fi dupa ridicarea plafonării!!!!

    1. Ce te faci in cazul in care cineva cu polita la Euroins iti face masina zob ??? Stai 2 luni ca FGA sa iti deschida dosar de dauna si mai stai 2 ani sa iti primesti primesti banii de reparatie inapoi ?? Nu era mai simplu ca FGA sa restituie banii de polite, sa le invalideze din prima zi cand s-a retras autorizatia de functionare, decat sa plateasca despagubiri de mii si zeci de mii de lei ? Esti sigur ca vrei sa ti se intample tie asta ? Cat te costa sa iti faci o asigurare noua si cat te costa sa iti repari masina avariata , de unul revoltat ca a ales sa isi faca asigurare ieftina ???? ASF = lupul pus paznic la oi !

      Da, ai dreptate! Si se stie ca nici un atelier de reparatii nu iti repara pe dosar de FGA, decat daca platesti tu. Iar ASF nu restituie primele rca instant.Si nu se poate lua o decizie finala pana nu o da instanta de judecata. Cei implicați in accidente cu asigurati Euroins sunt cu ghinion...

    “ În plus, compania avea de primit 66,7 de milioane de lei în contul creanţelor de la Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), care au crescut la 96 de milioane de lei până la 19 aprilie 2023.” Nu cumva aici era problema, sa nu li se dea ce aveau de recuperat? Noi asiguratii ce vina avem acum si cine a permis sa fim prinsi la mijloc si obligati sa ne facem alte asigurari pe banii nostri, avand deja o asigurare valabila?! Cine stie cand ne vom recupera contravaloarea asigurarii anulate complet abuziv de mafiotii astia? Dar tacem si ne conformam ca oile, ca de obicei!

    1. Coleg de-al meu si-a recuperat banii dupa 5 luni.... in conditiile in care el si-a vandut masina in februarie, inainte de retragerea autorizatiei (martie) pentru Euroins! Acum cine stie care este termenul.

      Pai nu s-au recuperat nici banii din escrocheria City, dar nababii asf trag salarii de 80-90k pe luna, probabil ca recompensa.

      Asa e. Si sinecuristii lor, paznicii lupi la oi pleaca si vin la asf. Vin pleaca vin pleaca. Smen de incasat salarii compensatorii. Ies pe usa intra pe geam. Cu 3 salarii luate intr-o secunda. Pentru acrobatia asta iesit pe usa intrat pe geamul ISF. La salarii de peste 8000 de euro. ORI 3.

      Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), şi-a publicat declaraţia de avere aferentă anului 2022, semnată pe 15 iunie 2023. Acolo el a menţionat o indemnizaţie de 989.900 de lei de la conducerea ASF, ceea ce înseamnă circa 82.500 de lună.

      Spre comparaţie, în anul precedent preşedintele Autorităţii a câştigat 748.300 de lei la conducerea supraveghetorului, adică 62.300 de lei lunar. 

      Narcu a iesit la vanat de caprioare. Daca altfel nu prinde. Ia cu japca. Intre doua acrobatii de la fereastra securicilor lui intre ISF si ASF pe 3 salarii. Poate prinde ceva si pentru patronii lui.

      Eeee!!! A iesit la vanare de... Si-a luat niste coarne de caprioare fix in figura. Numa caprioare verzi vede. L-a ajutat bine Mos Voinescu. Era ocupat sa danseze rumba in usa de sticla :)) In loc de oglinda de antrenament :)) 3 pasi in fata, 2 in spate, cha cha cha! 5 in lateral, ole!!! Sa vina primele! :))

      3 salarii dansante adica la baietii de la cabinet. Nu stiti voi, mah, sarakilor care sunteti voi saraki! Si nici nu veniti da pa servicii.

      Ia, cha cha cha, ole!!!  

      Dupa ce pleaca Boss Marcu de la ASF in toamna de apuca securistii de educatie financiara. Muica s-a intors lumea cu sus in jos.....

      Care securisti? De fapt intrebarea e care nu e securisti :))

      Boss Marcu face pasi de dans de exit de pe acum. Il invata Mosu :)) Acrobatic pe geam :))  

      Cha cha cha :))

      Oare isi ia si el 3 salarii compensatorii la final de mandat, oare?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb