EuroNatur şi Agent Green protestează pentru a stopa tăierile şi distrugerea pădurilor primare din România

R.S.
Miscellanea / 11 aprilie

EuroNatur şi Agent Green protestează pentru a stopa tăierile şi distrugerea pădurilor primare din România

Susţinute cu peste 106,000 de semnături de la europeni îngrijoraţi , EuroNatur şi Agent Green protestează astăzi la sediul comisarului european de mediu Virginijus Sinkevièius pentru a stopa tăierile şi distrugerea pădurilor primare din România la capătul infringementurilor care durează de mai bine de patru ani, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Chiar dacă este ultima lună din mandatul comisarului Sinkevièius, cred că este încă posibil să se retragă în glorie dacă face acest lucru bine pentru pădurea României şi pentru generaţiile următoare: să trimită guvernul României la Curtea Europeană de Justiţie ", a spus Raluca Nicolae, reprezentanta Agent Green la Bruxelles, potrivit comunicatului.

În februarie 2020, Comisia Europeană a deschisă o serie de infringementuri împotriva guvernului României după ce Agent Green, Client Earth şi EuroNatur au depus plângeri formale pentru tăieri ilegale şi distrugerea deliberată a pădurilior primare din ariile protejate Natura 2000 . Dovezile obţinute de organizare a distrugerii procedurilor Comisiei indică continuarea nestingherită a pădurii, aşa cum sunt prezentate în cel mai recent raport Agent Green şi EuroNatur, se arată în comunicat.

În pofida dovezilor copleşitoare prezetate în întâlnirile directe cu Virginijus Sinkevièius şi echipa sa din ultimii 4 ani, acesta nu a trimis nici acum cazul la CEJ.

"Patru ani e mult pentru discuţii lipsite de rezultate. Problema este sistemică. Guvernul este parte din problemă şi în consecinţă nu se poate rezolva nimic la nivel naţional", a spus Susanne Schmitt, Project Manager la Fundaţia EuroNatur, se precizează în comunicat.

Romania mai are 500.000 de hectare cu păduri primare şi seculare, mai mult decât orice alt Stat Membru al UE. Având în vedere următoarele alegerile europene, ONG-urile cer Comisarului Sinkevièius fie să trimită guvernul României la CEJ, fie să instruiască următoarea conducere să termine de urgenţă la începutul domniei prin luarea măsurilor decisive pentru stoparea tăierilor ilegale şi distrugerea pădurilor primare, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb