Euronext cumpără 20% din contrapartea centrală EuroCCP

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 august 2016

Euronext cumpără 20% din contrapartea centrală EuroCCP

Tranzacţia valorează 14 milioane euro

Operatorul bursier paneuropean Euronext plăteşte aproximativ 14 milioane de euro pentru achiziţia unei cote de 20% din contrapartea centrală pentru pieţele europene de acţiuni EuroCCP.

Contrapartea centrală este o societate care se interpune între contrapărţile la contractele tranzacţionate pe una sau mai multe pieţe financiare, devenind astfel cumpărător pentru fiecare vânzător şi vânzător pentru fiecare cumpărător, şi este responsabilă pentru funcţionarea unui sistem de compensare.

Cu sediul în Amsterdam, EuroCCP a luat fiinţă în 2013 şi oferă servicii de compensare şi decontare în Europa. EuroCCP a luat naştere prin combinarea EuroCCP Ltd. cu EMCF NV, ambele înfiinţate în 2007. EuroCCP se adresează tranzacţiilor cu acţiuni de pe 18 pieţe din Europa şi SUA (ADR-uri), dar şi celor cu alte produse.

Afacerea cu EuroCCP este aşteptată să se finalizeze către finele anului curent, după obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare.

Acordul de preluare a cotei din EuroCCP vine la scurt timp după ce Euronext a anunţat că a alocat 150 de milioane de euro pentru finanţarea creşterii sale în următorii trei ani, prin dezvoltarea internă şi printr-o serie de achiziţii.

Euronext a raportat, recent, un trimestru profitabil, în baza veniturilor din listări şi a operaţiunilor de furnizare de date de piaţă, care au compensat tranzacţiile mai slabe de pe segmentul cu lichidităţi şi derivate.

Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a ajuns la 77,7 milioane de euro în perioada aprilie-iunie 2016, ceea ce reprezintă o marjă de 58,7%, comparativ cu 53,9% în trimestrul al doilea din 2015. Câştigul operaţional înainte de elemente excepţionale a însumat 73,9 milioane de euro, în creştere anuală cu 12,6%, iar profitul net a crescut cu 72%, la 49,3 milioane de euro.

Veniturile din listările derulate la Euronext au ajuns la 23,3 milioane de euro, de la 19,3 milioane în anul precedent.

Vânzările Euronext au sporit cu 1,7% în perioada analizată, la 132,3 milioane de euro, de la 130,1 milioane de euro în anul anterior.

Cheltuielile operaţionale trimestriale, care exclud deprecierile şi amortizările, au scăzut cu 9%, la 54,6 milioane de euro.

La Euronext s-au listat 14 companii în perioada aprilie-iunie 2016, care au obţinut 3 miliarde de euro, faţă de 14 listări în aceeaşi perioadă din 2015, când au fost strânse 2,3 miliarde de euro. Printre aceste listări se numără cele ale "Philips Lighting" din Olanda şi "Coca Cola European Partners".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb