Euronext lansează consultări pentru scurtarea programului de tranzacţionare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 februarie 2020

Euronext lansează consultări pentru scurtarea programului de tranzacţionare

Bursa paneuropeană Euronext va lansa, luna viitoare, o consultare publică pe marginea scurtării programului său de tranzacţionare, conform Reuters.

"Pe fiecare din cele şase pieţe ale noastre, nu vom consulta doar membrii direcţi, ci şi asociaţiile de pe partea de achiziţii şi cea de vânzări, respectiv operatorii post-tranzacţionare, compensare şi decontare", conform Euronext, care menţionează: "Poziţionarea competitivă a Europei va fi o componentă crucială a deciziei privind eventuala reducere a orelor de tranzacţionare".

Euronext operează bursele din Amsterdam, Bruxelles, Dublin, Lisabona, Londra şi Oslo. Decizia sa de lansare a consultărilor pentru posibila reducere a programului de tranzacţionare vine după ce, în decembrie anul trecut, London Stock Exchange (LSE - Bursa de Valori din Londra) a iniţiat o consultare în acest sens, în urma apelurilor organismelor din industrie, care susţin că o astfel de schimbare va îmbunătăţi cultura şi lichiditatea pieţei.

Operatorul bursier a dorit să afle punctele de vedere ale membrilor săi - în principal bănci şi brokeri - cu privire la opţiunile privind scurtarea programului actual de tranzacţionare, care se desfăşoară de la ora locală 08.00 până la 16.30. Programul LSE ar putea fi redus cu cel mult 90 de minute şi sunt luate în calcul următoarele variante: derularea tranzacţiilor de la 08.30 la 15.30, de la 08.30 la 16.00, de la 09.00 la 16.00 ori de la 09.00 la 16.30. Desigur, este analizată şi posibilitatea menţinerii programului curent, de la 08.00 la 16.30.

Membrii LSE au avut ca termen data de 30 ianuarie 2020 ca să-şi prezinte punctele de vedere.

În opinia celor care au lansat solicitarea menţionată, programul mai scurt va fi benefic pentru sănătatea traderilor şi pentru rezolvarea problemei lichidităţii reduse, în condiţiile în care tranzacţiile vor fi mai concentrate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb