EUROPARLAMENTAR AUSTRIAC Prelungirea programului SAPARD dovedeşte ineficienţa lui

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2008

Potrivit Curţii de Conturi U.E., cele mai mari nereguli privind fondurile comunitare sunt înregistrate la fondurile structurale şi de dezvoltare rurală, România fiind criticată pentru controalele insuficiente în licitaţiile publice din sectorul agricol.

Potrivit Curţii de Conturi U.E., cele mai mari nereguli privind fondurile comunitare sunt înregistrate la fondurile structurale şi de dezvoltare rurală, România fiind criticată pentru controalele insuficiente în licitaţiile publice din sectorul agricol.

Guvernele naţionale trebuie să garanteze în scris implementarea şi cheltuirea corectă a fondurilor UE, iar prelungirea programului SAPARD la trei ani după aderarea României dovedeşte ineficienţa lui, a declarat Herbert Boesch, preşedintele comisiei de control bugetar din PE.

"Statele membre trebuie să-şi asume răspunderea pentru cheltuirea corectă a fondurilor europene", a spus Boesch luni, după prezentarea raportului Curţii Europene de Conturi, susţinând ideea semnării unei declaraţii de către fiecare stat membru în parte prin care să garanteze implementarea şi cheltuirea corectă a fondurilor europene.

"Nu este posibil ca statele membre să nu garanteze acest lucru. Este vorba de banii contribuabililor europeni", a precizat preşedintele Comisiei pentru control bugetar din Parlamentul European.

Raportul Curţii de Conturi UE pentru 2007 publicat luni arată că cele mai mari nereguli privind fondurile comunitare sunt înregistrate la fondurile structurale şi de dezvoltare rurală, România fiind criticată pentru controalele insuficiente în licitaţiile publice din sectorul agricol.

Întrebat dacă România şi Bulgaria pun probleme speciale în privinţa gestionării corecte a fondurilor UE, Boesch a răspuns că, deşi unii au susţinut că aderarea României şi Bulgariei a avut loc prea rapid, din punctul său de vedere "a fost o decizie politică care, odată luată, trebuie asumată cu toate implicaţiile, mai ales avându-se în vedere faptul că cele două ţări nu puteau gestiona din start sume mari de bani".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb