EUROPARLAMENTAR PNL: "Solicit autorităţilor să ia măsuri astfel încât lucrătorii români din sudul Italiei să nu mai fie exploataţi"

Simona Grigorescu
Politică / 18 august 2015

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită public ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, ministrului român al Muncii Rovana Plumb şi Ambasadorului României în Italia Dana Constantinescu să ia "toate măsurile care se impun" astfel încât lucrătorii români din sudul Italiei "să nu mai fie exploataţi şi trataţi ca sclavi", potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Situaţia lucrătorilor români de pe plantaţiile din sudul Italiei a devenit alarmantă. În provincia Lecce, pe câmpurile din Nardò peste 400.000 de muncitori se confruntă cu grave forme de abuzuri. Acestora le sunt încălcate drepturile într-un mod flagrant, fiind lipsiţi de condiţii propice desfăşurării muncii agricole. Astfel, programul lor de lucru ajunge până la doisprezece ore pe zi, fără a fi prevăzute pauze, fiind obligaţi să muncească şi în orele care ating temperaturi caniculare", notează Buda.

"De asemenea, spaţiul locativ este unul precar, muncitorii dormind în case deteriorate, de cele mai multe ori fără acces la apă potabilă, curent sau gaz. Deşi plata stabilită este de 4 euro pentru fiecare lădiţă de roşii, aceasta ajunge la 2 euro per lădiţă, fiind reduse cheltuielile cu transportul şi mâncarea.

Această formă de sclavagism modern nu trebuie în niciun caz permisă de către autorităţile italiene, tocmai de aceea, le solicit ministrului Afacerilor Externe, Ministrului Muncii şi Ambasadorului României în Italia să intervină de urgenţă şi să ia toate măsurile care se impun cu privire la încălcarea drepturilor românilor care muncesc în acea zonă a Italiei.

La începutul lunii septembrie, odată cu începerea noii sesiuni parlamentare, voi depune o adresă către Comisarul European pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă, Marianne Thyssen, prin care voi aduce la cunoştinţă modul în care lucrătorii români sunt exploataţi în Italia şi de asemenea voi solicita măsuri pentru oprirea abuzurilor la care sunt supuşi", mai transmite europarlamentarul liberal.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da dute-n Buda mah Daniele....Nu cumva ar fi mai bine sa le dam salarii mai mari si sa munceasca in Romania ??? Ia propune tu o directiva cu salariul minim in agricultura in toata Europa, umflatule !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb