Europarlamentarii români, îngrijoraţi de atentatele de la Bruxelles

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 martie 2016

Europarlamentarii români, îngrijoraţi de atentatele de la Bruxelles

Mai mulţi europarlamentari români s-au declarat îngrijoraţi de evenimentele petrecute ieri la Bruxelles.

Europarlamentarul Daniel Buda ne-a declarat: "Din păcate, atentatele de azi , la fel ca şi cele din SUA de acum 15 ani ne demonstrează că terorismul este un inamic mai mult decât invizibil, lângă care poţi să trăieşti ani la rândul fără să îţi dai seama de pericolele care te pândesc! Poate fi cel care îţi deschide uşa de la magazin sau care îţi zâmbeşte mieros atunci cand îl întâlneşti pe stradă! Tocmai acest lucru este de natură să genereze insecuritate şi teamă! Cu toate acestea lupta împotriva terorismului, a acestui inamic invizibil trebuie sa continue, indiferent de ţară sau continent! Nimic nu este mai important decât liniştea zilei de azi, de mâine şi decât viitorul liniştit al copiilor noştri! Iar pentru asta nici un efort nu trebuie să fie prea mare!"

Europarlamentarul Ramona Mănescu ne-a transmis: "Terorismul este cea mai oribilă «boală» a acestui secol. Atentatele din septembrie 2001 par să fi fost doar începutul acestui flagel ce a continuat să se extindă şi să ameninţe noi ţări.

Atentatele de astăzi, din Bruxelles, vin după celelalte, din Madrid, Londra, Paris - şi toate demonstrează o cumplită vulnerabilitate a celor 500 de milioane de cetăţeni europeni. Este evident că serviciile secrete şi forţele de ordine sunt complet depăşite de o sarcină de Sisif: protejarea vieţii cetăţenilor europeni, la ei acasă.

Suntem solidari şi ne exprimăm compasiunea faţă de victimele atentatelor de astăzi. Dar, dincolo de aceste emoţii şi sentimente ce ne copleşesc astăzi, Europa trebuie să recunoască că, mergând pe acelaşi drum ca până acum, nu mai poate asigura siguranţa şi proteja viaţa propriilor cetăţeni. Ceva trebuie schimbat, iar această schimbare trebuie să aibă loc cât mai curând.

Securizarea graniţelor, controlul strict al celor care intră (dar şi al celor care ies) pe teritoriul european, monitorizarea mai eficientă a mediului online, acţiuni clare în relaţie cu celulele care promovează mesaje radicale şi violente, un Registru al Numelui Pasagerilor funcţional şi eficient, monitorizarea deplasărilor de persoane şi a transferului de fonduri - toate acestea sunt măsuri necesare imediat pe teritoriul european. Lor li se adaugă nevoia stringentă de colaborare extinsă între serviciile de securitate ale Statelor Membre şi cu alţi parteneri ai ţărilor aliate din NATO. În apărarea unor valori, precum dreptul la viaţă privată sau libertăţii de exprimare, Europa a rămas fără apărare în faţa unor indivizi dezaxaţi, care văd în aceste valori nu câştiguri ale unei vieţi mai bune ci vulnerabilităţi care le permit să ucidă oameni nevinovaţi."

Liderul europarlamentarilor PSD Viorica Dăncilă a postat pe Facebook: "Suntem îngroziţi, speriaţi şi extrem de îngrijoraţi de ceea ce s-a întâmplat pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Dacă se confirmă ipoteza unui atentat, din păcate putem spune că terorismul se face simţit cu pregnanţă în inima Europei. Sunt fericită că niciun coleg din echipa europarlamentarilor români nu se afla în acel moment în aeroport, totuşi, după primul bilanţ şi-au pierdut viaţa 11 oameni şi zeci de răniţi. Transmit condoleanţe familiilor care au suferit aceste pierderi, oameni nevinovaţi care şi-au pierdut viaţa sau au suferit răni, din cauza acestui flagel care pare să se extindă tot mai mult în Europa".

Europarlamentarul PPE Siegfried Mureşan, care a decolat ieri dimineaţa spre Bucureşti, a anunţat pe Facebook că este bine. "Explozie pe Aeroportul din Bruxelles. Eu sunt bine. Am decolat azi-dimineaţă spre Bucureşti în ceea ce părea a fi o dimineaţă obişnuită. Sper că toată lumea e teafără", a precizat Mureşan.

La rândul său, europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a arătat că alerta a fost de nivel trei, ceea ce înseamnă că autorităţile se aşteptau la astfel de evenimente. "Este ciudată liniştea, resemnarea, calmul cu care populaţia reacţionează. Asistăm la un nou tip de război", a afirmat Cătălin Ivan.

Eurodeputata ALDE Norica Nicolai a mulţumit pentru mesajele primite şi a anunţat că se află în siguranţă la Parlamentul European, unde o parte din activităţile parlamentare sunt încă în desfăşurare. "Din păcate, mijloacele de comunicare sunt limitate, din cauza acestei situaţii speciale. Îmi exprim tristeţea pentru victimele acestor evenimente şi sunt alături de familiile lor. Să rămânem cu toţii uniţi în faţa terorii şi a fricii!", a scris, pe Facebook, Norica Nicolai.

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel a spus că este alături de victime şi familiile acestora. "Compasiunea mea se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de atacurile din Bruxelles. Sunt şocată de faptul că în inima Europei se petrec astfel de atrocităţi împotriva oamenilor nevinovaţi. De cel puţin două ori pe săptămână, atât eu, cât şi colegii mei traversăm aeroportul din Bruxelles. În fiecare zi, peste un milion şi jumătate de oameni călătoresc din toată lumea la Bruxelles şi viceversa. În fiecare dimineaţă, în jurul acestei ore, se pregătesc de decolare cursele către Bucureşti. Cu toţii suntem afectaţi. Aici, la Bruxelles, este o stare de panică generată inclusiv de lipsa de informaţii clare. Se raportează atacuri teroriste inclusiv în mai multe staţii de metrou. Atacurile din această dimineaţă sunt îndreptate împotriva umanităţii şi împotriva vieţii! Nici o cauză nu poate justifica astfel de gesturi", consideră eurodeputata social-democrată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb