Europarlamentarul Laurenţiu Rebega, urmărit penal în dosarul oficialilor de la Agricultură

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 8 ianuarie 2015

DNA a făcut astăzi percheziţii la MADR, într-un dosar de corupţie

Actualizare 20:20

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega a fost pus sub urmărire penală astăzi, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru mai multe infracţiuni ce îl leagă de dosarul în care s-au făcut percheziţii la Ministerul Agriculturii.

Potrivit unui comunicat al DNA, europarlamentarul este acuzat de folosire a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de instigare la spălare de bani, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale, există suspiciunea că, în luna decembrie 2014, în contextul organizării unor evenimente agricole, Laurenţiu Rebega a primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, printr-un intermediar, suma de 23.000 lei. El s-a folosit de influenţa pe care şi-a manifestat-o ca vicepreşedinte al unui partid politic, responsabil de Departamentul de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, influenţă percepută ca fiind reală asupra unui funcţionar din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Pentru a ascunde adevărata natură a dispoziţiei şi circulaţiei banilor, Laurenţiu Rebega, prin acelaşi intermediar, l-a determinat pe administratorul firmei respective să plăsmuiască şi ulterior să folosească un contract fictiv de prestări servicii către firma organizatoare a evenimentelor.

(E.D.)

---

Actualizare 15:14 Percheziţiile au loc şi în Mureş, Braşov şi Prahova

Percheziţiile au loc şi în Mureş, Braşov şi Prahova, menţionează DNA într-un comunicat, adăugând că presupusele infracţiuni de corupţie au fost comise în perioada octombrie-decembrie 2014.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada octombrie-decembrie 2014. În cursul zilei de 08 ianuarie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 9 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele: Mureş, Braşov şi Prahova, din care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", informează DNA.

---

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) face astăzi percheziţii la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un dosar vizând fapte de corupţie, au declarat, pentru ziarul BURSA, surse judiciare.

Presa scrie că ar fi efectuate cercetări pentru luare de mită şi spălare de bani, în legătură cu Târgul Indagra din noiembrie 2014. Mai precis, este vorba despre o mită de 40.000 de euro, într-o speţă ce vizează contracte de peste 400 de milioane de euro.

Secretarul de stat Nagy Peter Tamas şi secretarul general Virgil Găman ar urma să fie aduşi la audieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb