Eurostat: România, în topul creşterilor volumului comerţului cu amănuntul

A.G.R.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 septembrie 2008

Eurostat: România, în topul creşterilor volumului comerţului cu amănuntul

România a înregistrat în luna iulie 2008, comparativ cu luna iulie 2007, o creştere de 18,4% a volumului comerţului cu amănuntul, cea mai mare creştere din rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor preliminare prezentate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). România este urmată în ordine de Slovacia (cu o creştere de 6,8 procente) şi Polonia (6,6 procente). În rândul celor 27 de state membre, volumul comerţului cu amănuntul a crescut în 11 state membre şi a scăzut în şapte state membre. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în Letonia, o scădere de 8,5%, precum şi în Luxemburg şi Spania, ambele cu o scădere de 5,9%.

În ritm anual, iulie 2008 comparativ cu luna iulie 2007, volumul comerţului cu amănuntul a înregistrat o scădere de 2,8% în zona euro (EA 15) şi o scădere de 1,1% în UE 27.

În luna iulie 2008, comparativ cu luna precedentă volumul comerţului cu amănuntul a crescut în opt state membre şi a scăzut în alte nouă state membre. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Polonia (3,5%) şi Lituania (3,2%). România se situează pe locul cinci, cu o creştere de 1,1%. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Luxemburg (3,7%) şi Germania (1,5 %). Volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 0,4% în zona euro (EA 15), dar a crescut 0,1% în Uniunea Europeană.

Cifrele preliminare date publicităţii de Eurostat sunt mai slabe decât estimările analiştilor, care mizau în cazul zonei euro pe o scădere de 0,2% în luna iulie 2008 comparativ cu luna precedentă şi o scădere de 2,1% comparativ cu luna iulie 2007. În aceste condiţii, analiştii se tem că în al treilea trimestru al acestui an consumul nu va reuşi să susţină creşterea economică a zonei euro.

În cazul României, potrivit estimărilor prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS), vânzările de mărfuri vor urma un trend ascendent în perioada iulie - septembrie 2008. Managerii societăţilor comerciale estimează pentru trimestrul al treilea al anului o creştere a vânzărilor de mărfuri, pe total activitate. Conform previziunilor celor intervievaţi, situaţia economică îşi va menţine trendul pozitiv, iar comenzile de mărfuri adresate furnizorilor vor avea o evoluţie pozitivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb