Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană şi zona euro au scăzut în luna noiembrie, însă România se numără printre statele membre cu cea mai puternică creştere a vânzărilor, atât de la o luna la alta, cât şi în ritm anual, arată datele publicate luni de Eurostat.
Conform oficiului european, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană, în luna noiembrie 2023 comparativ cu luna octombrie. Cu toate acestea, ţările membre cu cele mai importante creşteri ale vânzărilor cu amănuntul au fost: Portugalia (3,1%), Croaţia şi Slovenia (ambele cu un avans de 3%), România şi Malta (ambele cu o creştere de 1,7%), informeză sursa.
În ritm anual, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 1,1% în zona euro şi cu 1% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România este printre ţările membre cu cele mai importante creşteri ale vânzărilor cu amănuntul, cu un avans de 3,8%, fiind devansată doar de: Spania (6,8%), Croaţia (6,4%), Danemarca (6,3%), Malta (5,3%) şi Cipru (4,8%), transmite sursa citată.
În cazul României, conform datelor publicate anterior de INS, în luna noiembrie, comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 4,1%, arată datele Eurostat. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comerţul cu amănuntul a crescut, pe ansamblu, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 1,7%, relatează sursa indicată.
De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,8%, potrivit sursei menţionate. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,3%, relatează sursa.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.01.2024, 13:48)
Sa mai zică cineva ca in Romania se trăieste prost .Opozitia mincinoasa din Romania nici macar nu doreste ca tara sa intre in Schengen .Lipita total de Orban budapestanul aceasta Opozitie ne vrea alaturi de soviete .Orban „turcitul” , Orban fost de PNL ,Kelemen de la UDMR , Colos de pe la Reper, barna de ptrin USR si fostul ex basistul Tomac se aliaza cu simion spre ai oferi votul in alegerile Prezidentiale .„ Cioc ,boc, treci la loc -aiasta nu-s poate .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.01.2024, 18:41)
O crestere de doar 2% pe primele 9 luni? Asta in conditiile in care deflatorii utilizati sunt sub-estimati din cauza fanteziilor statistice din cosul de consum nereprezentativ? Greve peste greve desi salariile au crescut in mod real cu mult peste minciuna publicata de INS ca fiind "cresterea preturilor"? Oare de ce protesteaza? De bine ce o duc? Sau pentru ca viata este inacceptabil de scumpa si nimeni nu crede minciunile publicate de INS?
1.2. Comentariu eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 08.01.2024, 21:44)
...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.01.2024, 20:12)
pt ca avem cea mai mare inflatie din Europa.