Eurostat: "România, printre ţările UE cu cea mai puternică creştere a vânzărilor cu amănuntul în luna noiembrie"

T.B.
Macroeconomie / 8 ianuarie

Eurostat: "România, printre ţările UE cu cea mai puternică creştere a vânzărilor cu amănuntul în luna noiembrie"

Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană şi zona euro au scăzut în luna noiembrie, însă România se numără printre statele membre cu cea mai puternică creştere a vânzărilor, atât de la o luna la alta, cât şi în ritm anual, arată datele publicate luni de Eurostat.

Conform oficiului european, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană, în luna noiembrie 2023 comparativ cu luna octombrie. Cu toate acestea, ţările membre cu cele mai importante creşteri ale vânzărilor cu amănuntul au fost: Portugalia (3,1%), Croaţia şi Slovenia (ambele cu un avans de 3%), România şi Malta (ambele cu o creştere de 1,7%), informeză sursa.

În ritm anual, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 1,1% în zona euro şi cu 1% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România este printre ţările membre cu cele mai importante creşteri ale vânzărilor cu amănuntul, cu un avans de 3,8%, fiind devansată doar de: Spania (6,8%), Croaţia (6,4%), Danemarca (6,3%), Malta (5,3%) şi Cipru (4,8%), transmite sursa citată.

În cazul României, conform datelor publicate anterior de INS, în luna noiembrie, comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 4,1%, arată datele Eurostat. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comerţul cu amănuntul a crescut, pe ansamblu, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 1,7%, relatează sursa indicată.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,8%, potrivit sursei menţionate. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,3%, relatează sursa.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sa mai zică cineva ca in Romania se trăieste prost .Opozitia mincinoasa din Romania nici macar nu doreste ca tara sa intre in Schengen .Lipita total de Orban budapestanul aceasta Opozitie ne vrea alaturi de soviete .Orban „turcitul” , Orban fost de PNL ,Kelemen de la UDMR , Colos de pe la Reper, barna de ptrin USR si fostul ex basistul Tomac se aliaza cu simion spre ai oferi votul in alegerile Prezidentiale .„ Cioc ,boc, treci la loc -aiasta nu-s poate .

    1. O crestere de doar 2% pe primele 9 luni? Asta in conditiile in care deflatorii utilizati sunt sub-estimati din cauza fanteziilor statistice din cosul de consum nereprezentativ? Greve peste greve desi salariile au crescut in mod real cu mult peste minciuna publicata de INS ca fiind "cresterea preturilor"? Oare de ce protesteaza? De bine ce o duc? Sau pentru ca viata este inacceptabil de scumpa si nimeni nu crede minciunile publicate de INS?

      ...

    pt ca avem cea mai mare inflatie din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb