"Evadarea tăcută" a Oanei Pellea la Luxemburg: turneu cu două spectacole în septembrie

Comunicate de presă / 10 septembrie

"Evadarea tăcută" a Oanei Pellea la Luxemburg: turneu cu două spectacole în septembrie

Spectacolul Teatrului Naţional I.L.CARAGIALE "Evadarea tăcută", regizat şi interpretat de actriţa Oana Pellea, iese pentru prima dată într-un turneu în afara ţării şi va avea două reprezentaţii speciale în Luxemburg, la Theâtre des Capucins, pe 17 şi 18 septembrie, de la ora 20:00.

Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică pentru publicul luxemburghez de a se întâlni cu arta dramatică românească de înaltă calitate. În colaborare cu Ambasada României în Marele Ducat al Luxemburgului, cu sprijinul Ambasadorului ţării noastre, ES doamna Livia Rusu, Institutul Cultural Român de la Bruxelles, Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi Ville de Luxembourg, spectacolul "Evadarea tăcută" va fi prezentat la unul dintre cele mai prestigioase teatre, parte a Theatre de la Ville, aflat în inima oraşului, se va juca în limba română, cu supratitrare în limba franceză.

"Evadarea tăcută" de Lena Constante a avut premiera anul trecut, în noiembrie, la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti şi s-a bucurat de un succes răsunător. Este o poveste despre supravieţuire, libertate interioară şi rezistenţa în faţa opresiunii, bazată pe experienţele dramatice trăite de artista plastică, scriitoarea şi etnografa Lena Constante în perioada închisorilor comuniste.

Oana Pellea, printr-o interpretare profundă şi sensibilă, aduce la viaţă vocea Lenei Constante, transmiţând emoţiile şi suferinţele unei femei care şi-a găsit puterea de a rezista prin artă şi introspecţie. "Evadarea tăcută" nu este doar un spectacol de teatru, ci o mărturie vie a rezilienţei umane şi a forţei spiritului.

Legătura actriţei Oana Pellea cu teatrul luxemburghez este mai profundă, interpretând în 2023, alături de actorul francez Patrick Le Mauff un rol magistral în "Scaunele", de Eugene Ionesco, regia Gabor Tompa, în cadrul unei producţii a Teatrului Naţional din Luxemburg.

Accesul la spectacolul "Evadarea tăcută" ("L'evasion silencieuse") se face printr-un un mesaj la eventsamblu@gmail.com, precizând ziua spectacolului (17 sau 18 septembrie 2024), numele şi numărul de locuri. Înscrierile se vor face în ordinea primirii solicitărilor, în limita locurilor disponibile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb