EVERGENT Investments propune acţionarilor o ofertă publică de cumpărare a acţiunilor proprii reprezentând 7% din capitalul social al companiei

Piaţa de Capital / 25 septembrie

EVERGENT Investments propune acţionarilor o ofertă publică de cumpărare a acţiunilor proprii reprezentând 7% din capitalul social al companiei

Consiliul de administraţie al EVERGENT Investments, companie de investiţii listată sub simbolul EVER, convoacă Adunările generale extraordinară şi ordinară ale acţionarilor pentru data de 28/29 octombrie 2024.

Cele mai importante puncte de pe ordinea de zi supuse votului acţionarilor sunt:

- Aprobarea derulării unei Oferte publice de cumpărare a unui număr de 63.632.000 de acţiuni EVER (7% din capitalul social) realizată prin intermediul unei oferte publice de schimb. Scopul derulării ofertei este reducerea capitalului social prin anularea actiunilor.

- Aprobarea alegerii membrilor Consiliului de administraţie al EVERGENT Investments pentru un mandat de 4 ani şi a politicii de remunerare a conducătorilor.

EVERGENT Investments continuă să returneze valoare acţionarilor promovând o operaţiune inovatoare

Compania propune acţionarilor săi aprobarea derulării ofertei publice de cumpărare a unui număr maxim de 63.632.000 de acţiuni reprezentând 7% din capitalul social al companiei, valabil la data iniţierii ofertei. În schimbul acţiunilor EVER vor fi oferite acţiuni AEROSTAR listate, simbol ARS, pe care EVERGENT Investments le deţine, pentru maximum 57.268.800 de acţiuni EVER, respectiv numerar pentru maximum 6.363.200 de acţiuni EVER.

Oferta are potenţialul de a spori randamentele pentru actionari, de a susţine recunoaşterea valorii activelor administrate prin preţul acţiunilor în piaţă şi de a contribui la îmbunătăţirea nivelului de lichiditate a acţiunii EVER.

Acţionarii EVERGENT Investments care decid să subscrie în cadrul ofertei vor beneficia de lichiditate ridicată, având astfel posibilitatea de a-şi valorifica acţiunile şi de a-şi ajusta poziţiile în portofoliu conform obiectivelor lor investiţionale, indiferent daca vor opta pentru a primi acţiuni la schimb sau numerar. Acţionarii care aleg să nu participe la ofertă vor beneficia de o creştere proporţională a participaţiei lor în capitalul social, în urma reducerii numărului de acţiuni în circulaţie. Aceasta poate contribui la creşterea randamentului deţinerilor lor pe termen lung, în funcţie de evoluţia pozitivă a cotaţiei acţiunilor şi a câştigului pe acţiune (EPS).

Compania va avea şi un avantaj fiscal, ceea ce va contribui la maximizarea câştigurilor pentru acţionari.

Astfel, compania continuă să atingă obiectivele legate de crearea de valoare şi de consolidare a poziţiei financiare în interesul acţionarilor şi al întregii comunităţi.

"Prin oferta publică de cumpărare, continuăm să returnăm valoare acţionarilor noştri. Anticipăm că iniţiativa va contribui la creşterea rezultatului net, indicatorul de performanta al companiei, ceea ce ar putea îmbunătăţi atât valoarea activului net pe acţiune, cât şi capacitatea companiei de a distribui dividende mai mari, ambele in beneficiul direct al acţionarilor. Prin majorarea rezultatelor financiare va spori atractivitatea companiei pe piaţă.

Tranzacţia va avea un impact redus asupra lichidităţilor şi ne va permite să continuăm programele de investiţii conform strategiei. Avem o strategie de investiţii durabilă, suntem pregătiţi să valorificăm oportunităţile pieţei de capital şi avem încredere că vom continua să dezvoltăm compania în beneficiul întregului spectru al stakeholderilor EVERGENT Investments.", a declarat Claudiu Doroş, Preşedinte Director general al EVERGENT Investments.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb